ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Ασφαλίτες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Αστυνομικοί της Ασφάλειας, τελούντες εν διατεταγμένη υπηρεσία και εφοδιασμένοι με πομπούς και άλλα σύνεργα της «δουλιάς», παραβρέθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, όπου γινόταν συζήτηση για την εφαρμογή του μέτρου τοποθέτησης κορυνών σε δρόμους της πόλης.

Η παρουσία των τριών ασφαλιτών έγινε αντιληπτή από τον Αντώνη Παππά, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσουν αμέσως από την αίθουσα, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή εισάγει «νέα ήθη και έθιμα» στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και καταφεύγει σε πρακτικές που θυμίζουν άλλες, αλήστου μνήμης, εποχές.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παπαστεργίου, δήλωσε πως η συνεδρίαση είναι δημόσια και δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να την παρακολουθήσει!

Ο δήμαρχος, Αλ. Βούλγαρης - πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που εκλέχτηκε με την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - ερωτώμενος αν ο ίδιος ευθύνεται για την παρουσία των ασφαλιτών, το αρνήθηκε και για να πείσει ότι είναι «αθώος», επικαλέστηκε την ...πολιτική του σταδιοδρομία και τους αγώνες του. Βεβαίως, οι ασφαλίτες δεν πήγαν εκεί, επειδή «είδαν φως και μπήκαν», αλλά διότι, προφανώς, εκλήθησαν. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο διευθυντής της Ασφάλειας, ο οποίος δήλωσε πως άλλη φορά, για να στείλω αστυνομικούς, θα ζητάω γραπτή έγκριση!

Θα πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου, πριν λίγο καιρό, κατηγορήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι ήταν αυτή που ευθύνεται για την άγρια και αιματηρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, που διαμαρτύρονταν για την παράδοση περιουσιακών στοιχείων του Πανεπιστημίου σε ιδιώτες, έξω από το κτίριο «Σπίρερ», όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του δήμου και της Πρυτανείας για το καλωσόρισμα των πρωτοετών.

Ασφαλίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία έχουν πολλές φορές χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση συνεδριάσεων και άλλων εκδηλώσεων εργατικών συνδικάτων κι άλλων μαζικών φορέων και, βεβαίως, απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, καθώς οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ νιώθουν την ανάγκη να παρακολουθούν τα πάντα και να τρομοκρατούν τους πάντες.

Αλλά είναι η πρώτη φορά που ανάλογο κρούσμα παρατηρείται σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα που αποδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπό την ηγεσία των «τοπικών αρχόντων» των κομμάτων του δικομματισμού, από πάλαι ποτέ «λαϊκός, δημοκρατικός θεσμός»», έχει μετατραπεί σε μια «τοπική βιομηχανία» που παράγει αντιλαϊκές αποφάσεις, προκαλώντας σφοδρές λαϊκές αντιδράσεις και γι' αυτό χρειάζεται την προστασία των ασφαλιτών...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ
Σήμα κινδύνου για το μολυσμένο νερό

Το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά στη Βουλή με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας

«Ο θάνατος έχει μπει πλέον στα σπίτια μας», τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού στην επιστολή (φωτ. από τμήμα του Ασωπού)

Eurokinissi

«Ο θάνατος έχει μπει πλέον στα σπίτια μας», τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού στην επιστολή (φωτ. από τμήμα του Ασωπού)
«Οι στιγμές που περνάμε στον Ωρωπό είναι κρίσιμες» τονίζει σε επιστολή της, προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, για το θέμα του μολυσμένου νερού στην περιοχή τους, ως αποτέλεσμα της ρύπανσης του Ασωπού.

Στην επιστολή - η οποία κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη και Γ. Μαρίνο - περιγράφεται η κατάσταση και αναφέρονται τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Οπως σημειώνεται, «η Ομοσπονδία από το 1994 δίνει σκληρούς αγώνες για την απορρύπανση του Ασωπού ποταμού από τα ανεπεξέργαστα βιομηχανικά απόβλητα των εργοστασίων Οινοφύτων, Αγίου Θωμά, Σχηματαρίου. Δυστυχώς όμως, η πολιτεία μέχρι σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, αδιαφορούν προκλητικά να εφαρμόσουν το νόμο, με συνέπεια οι μεγαλοβιομήχανοι να αποθρασυνθούν και να μεταβάλουν το ποτάμι, τον υδροφόρο ορίζοντα και τη θάλασσα του Νότιου Ευβοϊκού σε αποδέκτες του πλέον τοξικού και καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου.

Ετσι, όλες σχεδόν οι γεωτρήσεις που είναι κοντά στο ποτάμι κρίθηκαν ακατάλληλες να υδροδοτούν τους κατοίκους των όμορων περιοχών και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στερούνται το πόσιμο νερό. Οι στιγμές που περνάμε στον Ωρωπό είναι κρίσιμες! Ο θάνατος έχει μπει πλέον στα σπίτια μας».

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού είναι τα εξής:

  • Να δημιουργηθεί κεντρική μονάδα βιολογικού καθαρισμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας, αφού πρώτα γίνει οπωσδήποτε η πρωτοβάθμια με τους βιολογικούς στα εργοστάσια, όπως προβλέπει η μελέτη.
  • Αν δεν καταστεί αυτό δυνατόν, να καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα της χούντας του 1969 και να αποχαρακτηριστεί ο ποταμός από αποδέκτης αποβλήτων.
  • Να καταγραφούν όσοι βιομήχανοι ενέσπειραν το θάνατο με το εξασθενές χρώμιο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
  • Να μην επιτραπεί καμία νέα σύνδεση με το ποτάμι, αν δεν επιτευχθεί η απορρύπανση.
  • Να ακυρωθεί η διυπουργική απόφαση για τη ΒΙΠΕ Τανάγρας, που προβλέπει εγκατάσταση 300 και πλέον ρυπογόνων εργοστασίων με αποδέκτη τον Ασωπό.
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Να σταματήσει η πορεία ιδιωτικοποίησης

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης

Να σταματήσει την πορεία ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που θα περιορίζουν στο ελάχιστο τους κινδύνους σε βάρος των επιβατών και των εργαζομένων, ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Οπως σημειώνει ο βουλευτής του Κόμματος, «τα τελευταία περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε αεροσκάφη που χρησιμοποιούν οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές", θέτουν επί τάπητος το πολύ σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των πτήσεων της εταιρείας». Και προσθέτει: «Οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ τώρα όσο και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος του ομίλου, σκόπιμα δε σχεδιάζουν και δεν προβλέπουν τις ανάγκες της εταιρείας, δεν εξασφαλίζουν ικανό αριθμό αεροσκαφών που χρειάζονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι "Ολυμπιακές Αερογραμμές" να ανταποκριθούν στο έργο τους. Η κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα προχώρησε σε εκμίσθωση αεροσκαφών από εταιρείες χαμηλού κόστους, ισπανικής προέλευσης, και αμφιβόλου ποιότητας. Η τακτική των ΟΑ να ενοικιάζουν αεροσκάφη από άλλες χώρες και εταιρείες, η συντήρηση των οποίων δε γίνεται από την τεχνική βάση και τους μηχανικούς της Ολυμπιακής, έχει σαν συνέπεια να παρατηρούνται συνεχείς βλάβες, καθυστερήσεις στα δρομολόγια και κυρίως να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους».

Καταλήγοντας, ο Δήμος Κουμπούρης ρωτά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, αν θα σταματήσει η πορεία ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης του ομίλου και αν θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα περιορίζουν στο ελάχιστο τους κινδύνους σε βάρος των επιβατών και των εργαζομένων.

Εκδήλωση της ΠΕΕΠΠ

Η Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) διοργανώνει την Κυριακή, 25 Νοέμβρη 2007, ώρα 16.00, εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, το «Οχι», την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ, η οποία θα γίνει στην αίθουσα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην οδό Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2 (είσοδος), Ομόνοια. Στην εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Στην εξαθλίωση εκατομμύρια παιδιά

Σε συνθήκες εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης βρίσκει και φέτος η Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειές τους σε όλο τον κόσμο. Οι αιτίες για την τραγική κατάσταση που βιώνουν πολλά παιδιά και οι εργαζόμενοι γονείς τους δεν αναδεικνύονται, ενώ κυριαρχούν τα ευχολόγια και η λογική της «διαχείρισης της ακραίας δυστυχίας» από τις κυβερνήσεις με τη συνεργασία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ολα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερα με αφορμή τέτοιες «παγκόσμιες» μέρες, «φωτογραφίζουν» το καπιταλιστικό κέρδος, «φωτογραφίζουν» την κοινωνία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η κατάσταση για εκατομμύρια ανθρώπους έχει ως εξής:

  • Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) εκτιμά ότι πάνω από 220 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών εργάζονται. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και τη UNICEF, στη χώρα μας έχουμε 50.000 ανήλικους εργαζόμενους και 6.000 παιδιά, που ζουν και εργάζονται στο δρόμο.
  • Στην Ελλάδα, 464.000 ανήλικοι και οι γονείς τους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Περίπου 1,2 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύμα παράνομης διακίνησης και εμπορίας.
  • Περίπου 115 εκατ. παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ