ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζικά στους δρόμους όλης της χώρας

Νέες πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις την ερχόμενη Τετάρτη

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Με αιτήματα 1.120 κατώτερη σύνταξη, επίδομα θέρμανσης, αύξηση του αφορολόγητου κ.ά., οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΤΑ διοργανώνουν νέες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη Θεσσαλονίκη, με κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, οι συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Επίσης, την ίδια μέρα:

Στην Καβάλα, οι συνταξιούχοι της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στη Λάρισα, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο. Στην Αρτα, οι συνταξιούχοι της Ηπείρου την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Πελοπόννησο η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη, 5/12 στην Πάτρα. Στη Κρήτη θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις (λόγω αποστάσεων) η μία στις 28/11 στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων του Λασιθίου και η άλλη θα γίνει στις 29/11 στα Χανιά με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων του Ρεθύμνου.

Γενικές Συνελεύσεις

Την ετήσια Γενική του Συνέλευση διοργανώνει αύριο Κυριακή 25 Νοέμβρη το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Να πάρουν μαζικά μέρος στο αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιουχικών ομοσπονδιών την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών. Παράλληλα ο Σύνδεσμος τους καλεί να συμμετάσχουν στην ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που γίνεται μεθαύριο Δευτέρα 26 Νοέμβρη για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στις 9 π.μ., στην οδό Θεμιστοκλέους 5, στον 7ο όροφο.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Συγκέντρωση των εποχικών εργαζομένων στις επιχειρήσεις μεταποίησης φρούτων (κονσερβοποιεία, διαλογητήρια, ψυγεία κ.ά.), καθώς και στο Εργοστάσιο Ζάχαρης, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα, 26 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., έξω από το κτίριο του ΟΑΕΔ στη Λάρισα. Στη συγκέντρωση καλούν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων, Ποτών και το Σωματείο Ειδών Διατροφής, προκειμένου να ενημερωθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι για τις αρνητικές απαντήσεις των αρμοδίων υπουργείων στα αιτήματά τους.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) την Πέμπτη 29 Νοέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52).

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ: Σε προειδοποιητική 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν την επόμενη Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Νοέμβρη, οι σχολικοί τροχονόμοι της Θεσσαλονίκης. Στις 10 το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Οπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να τους χαρακτηρίζει εθελοντές και να τους αμείβει με 146 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση. Απαιτούν αναγνώριση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ασφαλιστική κάλυψη και αύξηση των αποδοχών τους.

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Στάση εργασίας (7 - 10 π.μ.) και συγκέντρωση στα «επείγοντα» του νοσοκομείου πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 27 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού». Αντιδρούν στις αντιασφαλιστικές ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση, στην έλλειψη προσωπικού και την παράδοση υπηρεσιών στους εργολάβους.

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ: Από σήμερα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι χειριστές μηχανημάτων ψηφίζουν για να αναδείξουν νέα όργανα στο Σύνδεσμό τους. Η Ταξική Ενότητα Χειριστών καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες και με την ψήφο τους να δυναμώσουν την ταξική φωνή του ΠΑΜΕ μέσα στο Σύνδεσμο. Οι ταξικές δυνάμεις υπενθυμίζουν ότι οι εκατοντάδες απολυμένοι από τις κατασκευαστικές εταιρείες (Καματάκης, Μπαλάφας, Εντεχνος, Θεμελιοδομή κλπ.) γνώρισαν καλά τι σημαίνει σιωπή και ανοχή του Συνδέσμου στους εργοδότες.

«ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»: Να παραμείνουν οι ποινές που έχουν επιβληθεί στους υπαίτιους για το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα», πρότεινε ο αντεισαγγελέας Ν. Μαύρος στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του κατά τη συζήτηση στον Αρειο Πάγο ανέφερε ότι υπήρξε πρόβλημα στο αξιόπλοο του «Σαμίνα», όπως και στα σωσίβια, ενώ επισήμανε ότι υπήρξε «κίνητρο κέρδους» στην όλη υπόθεση. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.

«ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»: Στάση εργασίας (10 π.μ - 2 μ.μ), κλείσιμο της εφημερίας και αποκλεισμό της Ιερά Οδού πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι και γιατροί του Δρομοκαΐτειου ψυχιατρικού νοσοκομείου την ερχόμενη Δευτέρα και Πέμπτη, 26 και 29 Νοέμβρη, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω ελλείψεων προσωπικού.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΕΡΔΟΣ»: Με νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα και 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Νοέμβρη, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι διανομείς της εφημερίδας «Κέρδος» στη Θεσσαλονίκη. Απαιτούν επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων τους που απέλυσε η διεύθυνση της εφημερίδας, εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας παροχής υπηρεσιών και το κόστος κίνησης να καλύπτεται από την επιχείρηση.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Κάλεσμα στους φαρμακοποιούς να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της απευθύνει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) που γίνονται σήμερα, από τις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Χίλτον».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Την Τρίτη ξεκινούν οι εκλογές

Με πλατύ και καθημερινό άνοιγμα σε τόπους δουλιάς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των εκλογών από τις οποίες θα αναδειχτεί η νέα διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών -Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας. Οι εκλογές ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 27 Νοέμβρη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Δεκέμβρη. Στη διακήρυξη με την οποία απευθύνεται στους εργαζόμενους η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σταθερά στο «τιμόνι» του συνδικάτου, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Με το συνδικάτο γερό, μαζικό, δυνατό, ταξικό, με τη δύναμη που δίνει η προσπάθεια των εργατριών και των εργατών, θα συντονίσουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στον κλάδο, για να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε από κοινού τα αιτήματά μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ