ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα έσοδα του Φεστιβάλ στους πυρόπληκτους μαθητές της Ζαχάρως

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, ανακοίνωσε χτες από το σχολείο της Ζαχάρως ότι τα έσοδα θα διατεθούν για μια σύγχρονη δανειστική βιβλιοθήκη με δίκτυο υπολογιστών

Με χαρά υποδέχτηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ζαχάρως το νέο. Δανειστική βιβλιοθήκη με δίκτυο υπολογιστών θα δημιουργηθεί με τα έσοδα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»
Με χαρά υποδέχτηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ζαχάρως το νέο. Δανειστική βιβλιοθήκη με δίκτυο υπολογιστών θα δημιουργηθεί με τα έσοδα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»
Η ΚΝΕ έκανε πράξη τη δέσμευσή της και εξέφρασε την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου της Ζαχάρως, χαρίζοντας ένα «ισχυρό όπλο».

Αυτό το χαρακτηρισμό έδωσε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, στη σύγχρονη δανειστική βιβλιοθήκη με δίκτυο υπολογιστών που θα δημιουργηθεί από τα έσοδα του πρόσφατου Φεστιβάλ της Οργάνωσης και του «Οδηγητή».

Η ανακοίνωση έγινε, χτες, στα σχολεία της Ζαχάρως και ο ενθουσιασμός των μαθητών, πραγματικά, περίσσευε. Οι μαθητές έδειξαν να αντιλαμβάνονται αυτό που τόνισε στο μικρό χαιρετισμό του ο Γ. Πρωτούλης: «Είχαμε δεσμευτεί απέναντί σας για μια πράξη αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης. Εχει πολύ μεγάλη διαφορά. Ψάξαμε ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να δοθούν αυτά τα χρήματα και καταλήξαμε πως πρέπει να σας δώσουμε ένα όπλο, ένα πολύ ισχυρό όπλο». Τόνισε, δε, ότι για τους κομμουνιστές «το βιβλίο εξακολουθεί να παραμένει όπλο απέναντι στα σκουπίδια και στη σαπίλα που προσπαθούν να μας συνηθίσουν».

Επανέλαβε πως το ποσό των 65.000 ευρώ που δίνει η ΚΝΕ δεν είναι μια κίνηση φιλανθρωπίας και εξήγησε στους μαθητές πως «έχει τεράστια διαφορά η αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου που δημιουργούν, και εργάζονται, και παλεύουν με τη φιλανθρωπία ορισμένων πλουσίων κυρίων και κυριών. Αυτών που δίνουν ψίχουλα, όχι απ' το υστέρημά τους, αλλά απ' τα υπερκέρδη τους για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή, τη φτώχεια, την ανεργία, τις ακραίες καταστάσεις που οι ίδιοι δημιουργούν».

Συμπλήρωσε πως «η φιλανθρωπία δεν είναι αγάπη για τον άνθρωπο, αλλά έχει στόχο να κοιμίσει τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία, ώστε να μη βλέπουν ποιος φταίει για την αδικία που υπάρχει και να μην παλεύουν, να μην αγωνίζονται. Να φανούν σαν δωρητές, σαν ευεργέτες αυτοί που φταίνε και θα έρθουν στα όμορφα χωριά σας να ζητήσουν να ονομαστούν οι δρόμοι σας με τα όνοματά τους, όπως κάνουν κατά καιρούς».

Η ΚΝΕ, τόνισε, ο Γ. Πρωτούλης δεν έχει καμία σχέση με αυτούς, «κάνει αυτήν την κίνηση για να δυναμώσετε τον αγώνα σας, τη γνώση σας, για να γίνετε πολύ καλύτεροι άνθρωποι. Και καλύτερος άνθρωπος είναι αυτός που αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση».

Αξίζει να σημειώσουμε πως μαζί με την ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ έκανε το πρώτο βήμα για τη βιβλιοθήκη. Πρόσφερε στο κάθε σχολείο την έκδοση του πρώτου τόμου του περιοδικού της ΕΠΟΝ «Νέα Γενιά», σε φωτογραφική ανατύπωση. Αυτή η κίνηση, αλλά και οι δηλώσεις δύο μαθητών στον «Ρ» είχαν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Ο Αντώνης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου μάς είπε: «Πιστεύω ότι είναι μια πολύ θετική κίνηση. Χρειαζόμαστε βοήθεια μετά από την καταστροφή που πάθαμε».

Δεν ξέχασε, βέβαια, να αναφερθεί και στα αποτελέσματα των καταστροφικών πυρκαγιών, τονίζοντας πως «ακόμα δεν έχουν φανεί οι πραγματικές συνέπειες. Δεν έχει αρχίσει ακόμα η ελαιοπαραγωγή που είχαμε αυτήν την εποχή. Τότε θα δούμε το έλλειμμα που πραγματικά έχουμε, οικονομικά και υλικά».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης, μαθητής Γ΄ Γυμνασίου, δήλωσε πως «είναι κάτι το εκπληκτικό» και συμπλήρωσε ότι «θα βοηθήσει και τα παιδιά και το σχολείο να καλυτερεύσει. Πάνω απ' όλα είναι μια κίνηση αλληλεγγύης».

Στη μικρή εκδήλωση μίλησε και ο Κ. Γεντίμης, διευθυντής του Γυμνασίου για την «τόσο σημαντική δωρεά», ενώ ο διευθυντής του Λυκείου, Δ. Κάγκουρας τόνισε την αξία μιας τέτοιας «εκδήλωσης αλληλεγγύης». Τέλος, ο Α. Αρβανιτίδης απ' το ΔΣ της ΕΛΜΕ μετέφερε τα συγχαρητήρια των καθηγητών της περιοχής και υπογράμμισε πως, με τη στάση της, η ΚΝΕ «θέτει ζήτημα αξιών διαφορετικών απ' τις κατεστημένες», χαρακτηρίζοντας την κίνησή της, «κίνηση αξιοπρέπειας».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να «βουλιάξει» η Αθήνα, ο Πύργος, όλες οι πόλεις την Τετάρτη!

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου
Εχουν σκοπό «να μετατρέψουν αυτόν τον όμορφο τόπο από χώρο παραγωγής προϊόντων σε χώρο αγροτοτουρισμού, σε χώρο για μπίζνες», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου ανακοίνωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την πρωτοβουλία της ΚΝΕ για τη δανειστική βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ζαχάρως.

Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε πως, ενώ «χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από τον τόπο τους για να πάνε εργάτες σε άλλα μέρη», «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης χειροκροτούνται μόνο από τους μονοπωλιακούς ομίλους. Μια ουσιαστική στήριξη των κατοίκων της περιοχής δεν υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο, αυτή η πρωτοβουλία που πήραμε εντάσσεται σε μια προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ και για να ενισχύσει αυτόν τον αγώνα των κατοίκων, αλλά και να συμβάλει στις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων περιοχών».

Σημείωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια που γίνεται απ' τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στην περιοχή και, τώρα, προετοιμάζουν τη μεγάλη απεργία της 12ης Δεκέμβρη. «Ειδικότερα για αυτές τις περιοχές», συμπλήρωσε, «η απεργία παίρνει και το χαρακτήρα ενίσχυσης, διεκδίκησης για να παραμείνει ο κόσμος στον τόπο του».

Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ασφαλιστικό και την απεργία, λέγοντας ότι «αυτή την περίοδο που ζούμε δεν μπορεί να μη μας απασχολήσει η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, μια επίθεση που την είχαμε προαναγγείλει και πριν από τις εκλογές».

Την Τετάρτη - πρόσθεσε - «πρέπει να βουλιάξει η Αθήνα, ο Πύργος, όλες οι πόλεις από τη μαζική συμμετοχή των απεργών. Παράλληλα με την προσπάθειά μας να πολεμήσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, πρέπει η απεργία να πάρει και χαρακτήρα καταδίκης αυτών των δύο κομμάτων, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και όσων τη στηρίζουν. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια που καταγράφηκε στις εκλογές με τον απεγκλωβισμό χιλιάδων εργαζομένων».

Τέλος, μίλησε και για τα σενάρια μετατροπής του δικομματικού συστήματος σε διπολικό σύστημα. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο γάμο, στο γάμο του ΣΥΝασπισμού με το ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε μπροστά στο γάμο που θα φέρει στην επιφάνεια τη λεγόμενη κεντροαριστερά».

Σε σχετική ερώτηση, μάλιστα, αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα. Επισήμανε ότι η «νεολαία δεν έχει κανένα λόγο να παρακολουθεί τους γάμους και τα σενάρια του πολιτικού συστήματος». Αντίθετα, «πρέπει πιο αποφασιστικά χωρίς να χάσει ούτε στιγμή, να οργανώσει τον αγώνα της». Χρειάζεται, συμπλήρωσε, να οργανώσει «όχι μόνο τον αμυντικό αγώνα για να μην της πάρουν πίσω δικαιώματά της, αλλά και για να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει».

Ο Γ. Πρωτούλης ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις πυρόπληκτες περιοχές, την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ