Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να «βουλιάξει» η Αθήνα, ο Πύργος, όλες οι πόλεις την Τετάρτη!

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου
Εχουν σκοπό «να μετατρέψουν αυτόν τον όμορφο τόπο από χώρο παραγωγής προϊόντων σε χώρο αγροτοτουρισμού, σε χώρο για μπίζνες», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου ανακοίνωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την πρωτοβουλία της ΚΝΕ για τη δανειστική βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ζαχάρως.

Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε πως, ενώ «χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν από τον τόπο τους για να πάνε εργάτες σε άλλα μέρη», «οι εξαγγελίες της κυβέρνησης χειροκροτούνται μόνο από τους μονοπωλιακούς ομίλους. Μια ουσιαστική στήριξη των κατοίκων της περιοχής δεν υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο, αυτή η πρωτοβουλία που πήραμε εντάσσεται σε μια προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ και για να ενισχύσει αυτόν τον αγώνα των κατοίκων, αλλά και να συμβάλει στις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων περιοχών».

Σημείωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια που γίνεται απ' τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στην περιοχή και, τώρα, προετοιμάζουν τη μεγάλη απεργία της 12ης Δεκέμβρη. «Ειδικότερα για αυτές τις περιοχές», συμπλήρωσε, «η απεργία παίρνει και το χαρακτήρα ενίσχυσης, διεκδίκησης για να παραμείνει ο κόσμος στον τόπο του».

Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ασφαλιστικό και την απεργία, λέγοντας ότι «αυτή την περίοδο που ζούμε δεν μπορεί να μη μας απασχολήσει η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, μια επίθεση που την είχαμε προαναγγείλει και πριν από τις εκλογές».

Την Τετάρτη - πρόσθεσε - «πρέπει να βουλιάξει η Αθήνα, ο Πύργος, όλες οι πόλεις από τη μαζική συμμετοχή των απεργών. Παράλληλα με την προσπάθειά μας να πολεμήσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, πρέπει η απεργία να πάρει και χαρακτήρα καταδίκης αυτών των δύο κομμάτων, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και όσων τη στηρίζουν. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια που καταγράφηκε στις εκλογές με τον απεγκλωβισμό χιλιάδων εργαζομένων».

Τέλος, μίλησε και για τα σενάρια μετατροπής του δικομματικού συστήματος σε διπολικό σύστημα. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο γάμο, στο γάμο του ΣΥΝασπισμού με το ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε μπροστά στο γάμο που θα φέρει στην επιφάνεια τη λεγόμενη κεντροαριστερά».

Σε σχετική ερώτηση, μάλιστα, αναφέρθηκε στη συνεργασία των δύο κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα. Επισήμανε ότι η «νεολαία δεν έχει κανένα λόγο να παρακολουθεί τους γάμους και τα σενάρια του πολιτικού συστήματος». Αντίθετα, «πρέπει πιο αποφασιστικά χωρίς να χάσει ούτε στιγμή, να οργανώσει τον αγώνα της». Χρειάζεται, συμπλήρωσε, να οργανώσει «όχι μόνο τον αμυντικό αγώνα για να μην της πάρουν πίσω δικαιώματά της, αλλά και για να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει».

Ο Γ. Πρωτούλης ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στις πυρόπληκτες περιοχές, την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ