Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση - καταγγελία για τις προχτεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στο Τσαντ, στα Βαλκάνια και σε άλλες περιοχές, η οποία πραγματοποιείται με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν και για συμμετοχή στη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στο Τσαντ».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «οι πιέσεις από την πλευρά των ΗΠΑ για παραπέρα ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν από τα κράτη - μέλη της "συμμαχίας", φέρνουν αποτελέσματα, αφού η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να τις ικανοποιήσει. Παραμένει έτσι πιστή και προσηλωμένη στις επιλογές των ιμπεριαλιστών, συμμετέχοντας και διευκολύνοντας με κάθε τρόπο τα σχέδια και τις εγκληματικές στρατιωτικές επεμβάσεις τους κατά λαών και χωρών, αδιαφορώντας για τους κινδύνους και τις συνέπειες στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας μας, καθώς και για το οικονομικό κόστος από αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους για άμεση αποχώρηση των ιμπεριαλιστών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Τσαντ και τα Βαλκάνια.

Να πιέσουν ασφυκτικά με τους αγώνες τους την ελληνική κυβέρνηση ώστε να επιστρέψουν όπου κι αν βρίσκονται (Αφγανιστάν, Βαλκάνια) και να μην ξαναβγούν ελληνικά στρατεύματα έξω από τα σύνορά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ