ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι ποιους θα αφήσουν και με ποιους θα πάνε

Στο πολυκατάστημα «Αττικα» στο κέντρο της Αθήνας περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συζητώντας με εργαζόμενες στο «Αττικα»
Συζητώντας με εργαζόμενες στο «Αττικα»
«Την Τετάρτη στις 12 του μήνα πρέπει να είναι κλειστά, νεκρά, τα μαγαζιά, τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλιάς. Να γίνει όλη η Ελλάδα ένα ποτάμι διαμαρτυρόμενων και αγωνιζόμενων ανδρών και γυναικών εργατοϋπαλλήλων, είτε του δημόσιου τομέα, είτε του ιδιωτικού. Πρέπει να παρεμποδίσουμε τα μέτρα που φέρνει τώρα η κυβέρνηση ενάντια στην υγεία, την κοινωνική πρόνοια, στα όρια συνταξιοδότησης, στις συντάξεις. Αυτό θα είναι ένα βήμα για να παρεμποδίσουμε το νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων που πρόκειται να έρθει. Οι εργαζόμενοι έχουν έτσι κι αλλιώς μπροστά τους ένα μακρόχρονο αγώνα και πρέπει να αποφασίσουν ποιους θα αφήσουν και με ποιους θα πάνε».

Την παραπάνω δήλωση έκανε χτες το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την περιοδεία της στο πολυκατάστημα «Αττικα», στο κέντρο της Αθήνας και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε τους εργαζόμενους και τους κάλεσε αύριο στην 24ωρη απεργία να βάλουν «λουκέτο» στο πολυκατάστημα και να συμμετέχουν αποφασιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων, με κεντρική αυτή της Αθήνας στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Οπως χαρακτηριστικά είπε σε συζήτηση με εργαζόμενες, την Τετάρτη πρέπει να είναι «άδεια τα μαγαζιά και γεμάτοι οι δρόμοι». Η πλειοψηφία των εργαζομένων στο πολυκατάστημα είναι νέα παιδιά και γυναίκες και αυτούς τους αφορούν ακόμα περισσότερο τα νέα μέτρα που έρχονται. Γι' αυτό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τους κάλεσε να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργία και τη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις. Υπογράμμισε ότι «τη βουβή οργή ή την οργή κατά μόνας δεν την υπολογίζουν» και κάλεσε τους εργαζόμενους να δείξουν με πράξη την αγανάκτησή τους.

Κανείς στο μεροκάματο, όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ!

Συγκεντρώσεις σε 63 πόλεις. Στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη μάχη της περιφρούρησης από αύριο τα χαράματα ρίχνονται τα ταξικά συνδικάτα

Μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλιάς για τη μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, αύριο Τετάρτη, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν συνολικά σε 63 πόλεις σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Η μάχη είναι καθοριστική. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που στηρίζουν τα συμφέροντά του είναι αναγκαία όσο ποτέ, καθώς στο στόχαστρο της επίθεσης τίθεται το σύνολο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η επικράτηση αυτής της γραμμής σύγκρουσης που προβάλλουν τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ είναι η μόνη εγγύηση για την αποτελεσματική κλιμάκωση του αγώνα.

Στον Πειραιά, η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλεκτρικός) και στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των μικρών εμπόρων και των αγροτών, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, αναδεικνύοντας την ανάγκη να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση. Σ' αυτή την κατεύθυνση στοχεύει και η δράση των Επιτροπών Αγώνα Φορέων (συνδικάτα, Επιτροπές Ειρήνης, Σύλλογοι Γυναικών κ.ά.) που όλες τις προηγούμενες μέρες δούλεψαν στις συνοικίες και στους τόπους δουλιάς εργάτη τον εργάτη, άνθρωπο τον άνθρωπο, ενώ αύριο δίνουν τα δικά τους συνοικιακά ραντεβού για να κατέβουν οργανωμένα στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές έχουν ήδη καθορίσει τα σημεία όπου θα συναντηθούν στις μεγάλες πόλεις, για να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργάτες στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στην ημερήσια διάταξη της δουλιάς των ταξικών συνδικάτων βρίσκεται ήδη η συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης στους τόπους δουλιάς που θα τσακίσουν κάθε απόπειρα των εργοδοτών να εκβιάσουν ή να βάλουν σε εφαρμογή απεργοσπαστικά σχέδια. Οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, στην FIRST DATA (Κρυονέρι), στην ODEON, στην Αεροπλοΐα, στο ΚΕΠΥΟ και σε δεκάδες τόπους δουλιάς του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Την Τετάρτη, στην Τεχνική Διεύθυνση της ΟΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Βάζουμε τις βάσεις για κλιμάκωση

Η ανάγκη της καθολικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία και της παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων αναδείχτηκε στη χτεσινή συζήτηση του Γιώργου Μαυρίκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, με τους εργαζόμενους στην «Ολύμπικ Κέτερινγκ», όπου περιόδευσε χτες, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ σε εκατοντάδες τόπους δουλιάς για το Ασφαλιστικό.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους αγκάλιασε τα προβλήματα των Συλλογικών Συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων, της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και βέβαια τα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Το ενδιαφέρον της συγκέντρωσης επικεντρώθηκε στο Ασφαλιστικό των εργαζόμενων γυναικών, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι επίσης ζήτησαν και έγινε αναλυτική αναφορά στις προτάσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο Γ. Μαυρίκος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Δεν αρκεί μόνο να απεργήσετε την Τετάρτη. Μόνο η συμμετοχή στην απεργία δε φτάνει! Επιβάλλεται η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ και στη διεκδίκηση της πλατφόρμας που απαιτεί το ΠΑΜΕ. Μονάχα έτσι το μήνυμα σε κυβέρνηση, ΣΕΒ και ΕΕ θα είναι αποτελεσματικό και θα ανοίγει δρόμο για κλιμάκωση της ταξικής πάλης».

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκαν για τις 9.30 π.μ. στα παρακάτω σημεία:

  • Στα Χαυτεία, οι μαζικοί φορείς από τις συνοικίες και οι Επιτροπές Αγώνα.
  • Στην πλατεία Βάθης, όλα τα σωματεία.
Οι συγκοινωνίες αύριο

Την έγκαιρη μετάβασή τους στην απεργιακή συγκέντρωση πρέπει να διασφαλίσουν με κάθε μέσο οι εργαζόμενοι, αφού στην πλειοψηφία τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν την Τετάρτη συμμετέχοντας στην απεργία. Πιο συγκεκριμένα, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα παρακάτω Μέσα:

  • Αστικά λεωφορεία
  • Τρόλεϊ
  • Προαστιακός

Στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) και στο Μετρό, παρά την 24ωρη απεργία, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες αποφάσισαν να κινήσουν τους συρμούς από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. Το Τραμ θα κάνει δρομολόγια από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

  • ΟΣΕ και «Ολυμπιακή» δε θα εκτελέσουν δρομολόγια.
  • Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα καράβια σε όλη τη χώρα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ