Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Βάζουμε τις βάσεις για κλιμάκωση

Η ανάγκη της καθολικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία και της παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων αναδείχτηκε στη χτεσινή συζήτηση του Γιώργου Μαυρίκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, με τους εργαζόμενους στην «Ολύμπικ Κέτερινγκ», όπου περιόδευσε χτες, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ σε εκατοντάδες τόπους δουλιάς για το Ασφαλιστικό.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους αγκάλιασε τα προβλήματα των Συλλογικών Συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων, της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και βέβαια τα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Το ενδιαφέρον της συγκέντρωσης επικεντρώθηκε στο Ασφαλιστικό των εργαζόμενων γυναικών, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι εργαζόμενοι επίσης ζήτησαν και έγινε αναλυτική αναφορά στις προτάσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο Γ. Μαυρίκος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Δεν αρκεί μόνο να απεργήσετε την Τετάρτη. Μόνο η συμμετοχή στην απεργία δε φτάνει! Επιβάλλεται η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ και στη διεκδίκηση της πλατφόρμας που απαιτεί το ΠΑΜΕ. Μονάχα έτσι το μήνυμα σε κυβέρνηση, ΣΕΒ και ΕΕ θα είναι αποτελεσματικό και θα ανοίγει δρόμο για κλιμάκωση της ταξικής πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ