Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Κλείνουν τα μαγαζιά τους την Τετάρτη

Το 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων και συγκέντρωση στα γραφεία της την Τετάρτη, στις 9.30 το πρωί αποφάσισε η Ομοσπονδία ΕΒΕ νομού Ιωαννίνων και ο Εμπορικός Σύλλογος. Αντίστοιχη απόφαση και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου έλαβε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενώ λουκέτο βάζουν την ίδια μέρα από τις 8 π.μ έως τις 11 π.μ. τα εμπορικά καταστήματα σε Αρτα και Ηγουμενίτσα με αποφάσεις των αντίστοιχων Εμπορικών Συλλόγων που καλούν στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα.

Σειρά κινητοποιήσεων που θα πάρουν διάφορες μορφές και με άλλους φορείς των ΕΒΕ αλλά και τους εργαζόμενους, προαναγγέλλει και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, καλώντας τους εμποροβιοτέχνες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο στις 10 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οπως τόνισε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Χατζηγεωργίου, «ο τζίρος στην αγορά συνεχίζει την πτωτική πορεία του. Οι πολυεθνικές υπεραγορές φυτρώνουν σαν μανιτάρια, συνεχίζοντας την ασύδοτη λειτουργία τους με τις ευλογίες της πολιτείας. Η δημιουργία νέων υπεραγορών από τις μονοπωλιακές αλυσίδες οξύνει την ήδη άσχημη οικονομική, κοινωνική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο νομός, η περιοχή και ευρύτερα η χώρα μας. Καταχρεωμένοι και όμηροι των τραπεζών οι μικροί επιχειρηματίες, εκατοντάδες τα λουκέτα και στην πόλη μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ