Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Λειτουργεί με γιατρό από την Τρίπολη!

H συνειδητή εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας προκειμένου να ενισχυθούν τα πολυποίκιλα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο, φαίνεται ανάγλυφα στα νοσοκομεία και κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας, στα οποία οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη την κάλυψη των κενών και ότι φέτος έγινε ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ενώ διατέθηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευές και εκσυγχρονισμό των υποδομών. Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ομολόγησε ότι από τις 116 οργανικές θέσεις γιατρών μόνο οι 70 είναι καλυμμένες και 19 στο στάδιο της τελικής κάλυψης.

Και το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της Υγείας, τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος, και υπογράμμισε ότι ήδη, στους τομείς που αποτελούν «φιλέτα», δραστηριοποιείται έντονα το ιδιωτικό κεφάλαιο. Στην εντατική, είπε, της Καλαμάτας υπηρετεί γιατρός που έρχεται από την Τρίπολη, την ίδια στιγμή που νοικιάζονται κρεβάτια εντατικής από ιδιωτικά κέντρα. Το ίδιο ισχύει, τόνισε, και με τον τεχνητό νεφρό, αφού το κεφάλαιο εκμεταλλευόμενο τις ελλείψεις προχωράει στην ίδρυση ιδιωτικού κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ