ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Γενάρη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΕΥΝΑ «Ρ» - ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
«Κάνουμε... πεντάλ μόνοι μας»

Στα γραφεία του «ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ - Ποδηλασία», τα οποία έχει παραχωρήσει ο Δήμος Νίκαιας, βρεθήκαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παντελή Παπάζογλου, τον κ. Γεωργίου πρόεδρο του «Αστέρα Ζωγράφου» και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ποδηλάτου και τον κ. Σουλόγλου Γιώργο, μέλος του νέου σωματείου «ΓΣ Πόρτο Λεόνε». Στο σημερινό δημοσίευμα θα δούμε τις απόψεις του κ. Παπάζογλου, ο οποίος αρχικά μάς μίλησε για την κατάσταση σήμερα στο χώρο της ποδηλασίας.

«Συνήθως, έχουμε επιτυχίες μόνο όμως στα αγωνίσματα Πίστας. Και αυτό γιατί στην ποδηλασία δρόμου, η οποία είναι και η δυσκολότερη μορφή αγωνιστικής ποδηλασίας, την ευθύνη την έχει κυρίως η πολιτεία π.χ. δεν υπάρχουν δρόμοι. Η προπόνηση στους δρόμους είναι άκρως επικίνδυνη από το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί. Κανένας δε σέβεται κανέναν. Εχουμε έλλειψη παιδείας. Οποτε βγουν αθλητές για προπόνηση στο δρόμο πρέπει να έχουν συνοδεία ένα αυτοκίνητο για να μην τον χτυπήσει κανένα φορτηγό. Για όλα αυτά τα προβλήματα, ασχολούμαστε κυρίως με τα αγωνίσματα Πίστας».

-- Τραγική είναι και η κατάσταση στα οικονομικά, όπου δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι, εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων αναγκάζονται να τα βάλουν από την τσέπη τους. Κάτι τέτοιο συνέβη και στον κ. Παπάζογλου σε αγώνες στην Καλαμάτα.

«Ο διοικητής της 120 ΠΕΑΣ κ. Πετρωλός μάς έδωσε το αεροδρόμιο. Σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Μεσσήνης, τη Νομαρχία Καλαμάτας και τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών προχωρήσαμε στη διοργάνωση αγώνα σιρκουί 60 χιλ. Για 5 ώρες το αεροδρόμιο δε λειτούργησε. Την άλλη μέρα κάναμε αγώνα 125 χιλ. όλη τη Νότια Μεσσηνία. 85 αθλητές απ' όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας κόστισε 25 χιλ. ευρώ. Ο Δήμος Καλαμάτας έβαλε 1.500 ευρώ, η ΓΓ Αθλητισμού 3.000 ευρώ και θα πάρουμε κι από την Ομοσπονδία 2.000 ευρώ. Ολα τ' άλλα τα βάλαμε εμείς. Ετσι δεν μπορεί να γίνει αθλητισμός».

-- Οι γονείς συμμετέχουν;

«Δε ζητάμε τίποτα. Ολα τα χρήματα τα δίνουμε εμείς. Εχουμε 3 προπονητές για τις ακαδημίες για το δρόμο και για την Πίστα. Ολες οι μετακινήσεις των αθλητών είναι πληρωμένες, τα αυτοκίνητα που συνοδεύουν τους ποδηλάτες τα πάντα. Το ποδήλατο είναι πανάκριβο σπορ. Το ποδήλατο του μικρού παιδιού κοστίζει 500 ευρώ και κάθε δυο χρόνια αλλάζει. Το ποδήλατο δρόμου ενός φτασμένου αθλητή κοστίζει 5.000 ευρώ και 1.000 ευρώ το χρόνο η συντήρηση. Κάθε δεύτερο χρόνο αλλάζουμε ποδήλατο. Επίσης, ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό θέλει ιατρική παρακολούθηση, έχει και τροφικά βοηθήματα, το άθλημα είναι δύσκολο. Για τον "Κρόνο" φέτος η Πολιτεία μάς έδωσε 15 χιλ. ευρώ και μια έκτακτη επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ 3 χιλ. ευρώ. Ομως, δαπανήσαμε περίπου τις 90 χιλ. ευρώ».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Ηλίας Μαζαράκος, του Συνδέσμου Αρτας, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Ολυμπιακού - Αρη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής θα σφυρίξουν: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Παμπορίδης), ΑΕΚ - Λεβαδειακός (Κύρκος), Εργοτέλης - ΟΦΗ (Κάκος), Ξάνθη - Βέροια (Τσίκινης), Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης (Τριτσώνης), Πανιώνιος - Καλαμαριά (Γκαϊτατζής), Λάρισα - Ατρόμητος (Καλόπουλος).

ΠΟΛΟ
Βγήκε ντέρμπι

Ενα ντέρμπι από τις τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις ανέδειξε η κληρωτίδα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στο πόλο. Στη μάχη του φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί το διήμερο 4 και 5 Απρίλη στην Τρίπολη, ο Εθνικός θα υποδεχτεί τη Βουλιαγμένη, ενώ εύκολο θεωρητικά έργο θα έχουν Ολυμπιακός και Πανιώνιος που αναμετριούνται με ΠΑΟΚ και ΝΕ Πατρών αντίστοιχα. Γλυφάδα και Χανιά θα διεκδικήσουν επίσης θέση στην τετράδα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 Μάρτη.

Τα ζευγάρια Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Εθνικός - Βουλιαγμένη, Γλυφάδα -Χανιά, ΝΕ Πατρών - Πανιώνιος.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δύσκολες αποστολές

Χωρίς τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός σήμερα απέναντι στην Ούλκερ (20.45 ΣΟΥΠΕΡΠΟΡ), καθώς ο Σέρβος σέντερ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μέση (κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου). Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς καλείται να περάσει και το εμπόδιο της τουρκικής ομάδας, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάληψη της πρώτης θέσης και να μην έχει άγχος στη Μαδρίτη, με αντίπαλο τη Ρεάλ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής. Η αποστολή των Τούρκων, που μετρούν 6 νίκες - 6 ήττες, αναμένεται στην Αθήνα το πρωί της Τετάρτης.

Τη νίκη, που του ...γλίστρησε μέσα από τα χέρια του απέναντι στην Προκόμ στην Πολωνία, θα επιδιώξει σήμερα να πετύχει στο Κάουνας της Λιθουανίας ο Ολυμπιακός (20.30 ΣΚΑΪ). Από την προπόνηση θα κριθεί η συμμετοχή των Αρβιντας Ματσιγιάουσκας και Κώστα Βασιλειάδη. Ο πρώτος μαζί με τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις θα συμπεριληφθούν ούτως ή άλλως στην αποστολή, καθώς θέλουν να είναι παρόντες σε αυτόν τον αγώνα που διεξάγεται στην πατρίδα τους. Ο Ματσιγιάουσκας έκανε ατομική προπόνηση τη Δευτέρα υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και θα δοκιμάσει το πόδι του. Αν δε νιώσει ενοχλήσεις, τότε θα αγωνιστεί απέναντι στη Ζαλγκίρις. Οσον αφορά τον Βασιλειάδη, από την περασμένη εβδομάδα βγάζει ένα μέρος της ομαδικής προπόνησης και σήμερα θα δοκιμάσει ν' ανεβάσει ρυθμούς για πρώτη φορά, προκειμένου να φανεί αν είναι έτοιμος να επιστρέψει ύστερα από απουσία σχεδόν 20 ημερών.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Καλό ξεκίνημα

Υποψηφιότητα για το βάθρο έβαλε από νωρίς ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος λαμβάνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Finn, που άνοιξε την αυλαία του χτες στη Μελβούρνη. Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού στο Πεκίνο, βρίσκεται μετά από δύο ιστιοδρομίες στη δεύτερη θέση της γενικής με 8 βαθμούς ποινής.

Στην πρώτη θέση με δύο πρωτιές και 2 βαθμούς είναι ο Νεοζηλανδός Νταν Σλέιτερ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ιταλός, Τζιόρτζιο Πότζι, με 10 βαθμούς ποινής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ