ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
Σελ. /32
Προβλήματα των εργαζόμενων φοιτητών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι φοιτητές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιώργος Μαρίνος, Λιάνα Κανέλλη και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι Κομμουνιστές βουλευτές, σημειώνουν:

«Το τελευταίο διάστημα εξαπολύεται μία έντονη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων φοιτητών στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ. Οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  • Στο 11888 εφαρμόζονται κυλιόμενα ωράρια που αναγκάζουν τους φοιτητές να τα ακολουθήσουν υπό τις απειλές για μεταθέσεις και απολύσεις.
  • Δεν παραχωρείται διήμερη φοιτητική άδεια ανά εξεταζόμενο μάθημα όπως ορίζεται από το νόμο.
  • Δεν έχει καθιερωθεί 15λεπτο διάλειμμα ανά 2 ώρες για όλους τους εργαζομένους.
  • Δεν έχει δοθεί ακόμα το ρεπό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που έκαναν εκπαίδευση το Σάββατο 5/1/2008 λόγω της μεταφοράς τους από το τμήμα telemarketing στο τμήμα του 134.
  • Οι απειλές σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής) στο χώρο έχουν ενταθεί. Προσφάτως, μέλος της επιτροπής κλήθηκε σε απολογία για τη συνδικαλιστική του δράση.

Ολα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής και τη σωματειακή του επιτροπή που συγκροτήθηκε το τελευταίο διάστημα στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και συγκεκριμένα προτίθεται η κυβέρνηση:

  • Να καταργήσει τα κυλιόμενα ωράρια στο τμήμα πληροφοριακού καταλόγου 11888;
  • Να καθιερώσει διήμερες φοιτητικές άδειες ανά εξεταζόμενο μάθημα και 15λεπτο διάλειμμα ανά 2 ώρες για όλους τους εργαζόμενους;
  • Να δώσει άμεσα το ρεπό στους εργαζόμενους που δούλεψαν το Σάββατο 5/1/2008;
  • Να καθιερώσει προαιρετική εργασία τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν δικαίωμα επιλογής;
  • Να σταματήσει κάθε εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία όπως και οι προσπάθειες εκφοβισμού σε πρωτοπόρους αγωνιστές του χώρου;».
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Με την από 17/1/08 ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Πρεβέζης το Διοικητικό του Συμβούλιο καταγγέλλει την έλλειψη Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής στο 2ο Νηπιαγωγείο Καναλακίου Πρεβέζης και στο 2ο Νηπιαγωγείο Θεσπρωτικού, όπου φοιτούν νήπια με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες. Καταγγέλλει επίσης την εγκατάλειψη του Ειδικού Σχολείου Πρέβεζας, το οποίο έχει υποβαθμιστεί οργανικά, με αποτέλεσμα μαθητές με πολύ σοβαρά προβλήματα να μεταφέρονται καθημερινά σε σχολεία των Ιωαννίνων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Για ποιους λόγους δεν έχουν ακόμα διοριστεί Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής στα παραπάνω νηπιαγωγεία;
  • Τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να γίνουν άμεσα οι διορισμοί;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει: α) για την αναβάθμιση των υποδομών και β) για το διορισμό εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής στο Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας;

ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ Ο ΟΑΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ) ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι του Ν. Καρδίτσας που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα από την έλλειψη παιδιάτρου.

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά που χρήζουν παιδιάτρου προωθούνται στο Νοσοκομείο, όμως οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν, δεν τους επιτρέπεται. Ετσι οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να επιβαρύνονται με το σύνολο της δαπάνης των φαρμάκων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Για ποιο λόγο ο Οργανισμός δε διαθέτει τον απαραίτητο παιδίατρο ώστε οι ασφαλισμένοι να μην έχουν πρόσθετη επιβάρυνση;
  • Πότε θα τοποθετηθεί παιδίατρος ώστε οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ να έχουν ισότιμη μεταχείριση;

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ: Στα «μέτρα ανακούφισης των πληγεισών περιοχών» από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνεται και η «άμεση χορήγηση μιας επιπλέον σύνταξης, ως έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΓΑ». Δυστυχώς, παρότι εκπνέει ο Γενάρης του 2008 δεν έχει καταβληθεί η επιπλέον σύνταξη σε όλους τους δικαιούχους.

Η θέση του ΚΚΕ είναι να καταβληθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση άμεσα η επιπλέον σύνταξη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος και Τάκης Τσιόγκας ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι προτίθενται να κάνουν για να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα και να ικανοποιηθεί το αίτημα των συνταξιούχων των πυρόπληκτων περιοχών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΠΝΟΥ: Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μεταξύ των άλλων, είχε σαν αποτέλεσμα τον αποδεκατισμό της καπνοκαλλιέργειας, με οδυνηρές γενικότερες συνέπειες σε άγονες και φτωχές περιοχές της χώρας.

Οι προσπάθειες των μικρομεσαίων καπνοπαραγωγών να διατηρήσουν ένα μέρος της καλλιέργειάς τους θα είχαν αποτέλεσμα, αν μειωνόταν ο φόρος κατανάλωσης καπνού από 59% σε 20% στους μικρούς οικογενειακούς οικοτεχνικούς συνεταιρισμούς, με χαμηλή ποσόστωση πώλησης καπνού μέχρι 7.000 κιλά ανά έτος. Αν η εγγύηση για τη λειτουργία των καπνοπαραγωγικών συνεταιρισμών μειωνόταν από το εξοντωτικό ποσό των 300.000 ευρώ στα 7.000 ευρώ και αν η αδειοδότηση ήταν πιο εύκολη, απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Μωραΐτης, Γιάννης Ζιώγας και Γιώργος Μαρίνος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό αν η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των μικρομεσαίων καπνοπαραγωγών, που ανοίγουν το δρόμο να διατηρήσουν ένα μέρος της καπνοκαλλιέργειας και να παραμείνουν στα χωριά τους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς και ανεπαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης του Νοσοκομείου είναι τα κενά σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που, ακόμη και με βάση την παλιά οργανική σύνθεση, φτάνουν έως και 50% όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας και την αδυναμία παροχής ικανοποιητικών και σύγχρονων υπηρεσιών Υγείας, κατάσταση που γίνεται πιο έντονη το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Πότε θα γίνει κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και πότε θα λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος.
  • Πότε θα γίνει η ανέγερση του νέου νοσοκομείου, ώστε οι υγειονομικές υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στις πραγματικές πληθυσμιακές ανάγκες, μέσα από σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις επανδρωμένες με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαυρίκος, Λίλα Καφαντάρη και Λιάνα Κανέλλη ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα της περικοπής των τριών δρομολογίων από τον ΟΣΕ και να αυξήσει τα δρομολόγια του Οργανισμού στη γραμμή Αθήνα - Οινόη κατά τις ώρες αιχμής (07.00-09.30 π.μ. και 14.00-19.00 μ.μ.), ώστε οι εργαζόμενοι επιβάτες να μετακινούνται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και να μην αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται καθημερινά πληρώνοντας μάλιστα και πανάκριβο εισιτήριο.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου, Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, πότε θα εγκρίνει την τροποποίηση του Ρυμοτομικού σχεδίου στο χώρο της πρώην ΧΡΩΠΕΙ, στον Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ