Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Προβλήματα των εργαζόμενων φοιτητών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι φοιτητές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιώργος Μαρίνος, Λιάνα Κανέλλη και Εύα Μελά. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι Κομμουνιστές βουλευτές, σημειώνουν:

«Το τελευταίο διάστημα εξαπολύεται μία έντονη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων φοιτητών στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ. Οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η εντατικοποίηση της εργασίας είναι καθημερινό φαινόμενο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

  • Στο 11888 εφαρμόζονται κυλιόμενα ωράρια που αναγκάζουν τους φοιτητές να τα ακολουθήσουν υπό τις απειλές για μεταθέσεις και απολύσεις.
  • Δεν παραχωρείται διήμερη φοιτητική άδεια ανά εξεταζόμενο μάθημα όπως ορίζεται από το νόμο.
  • Δεν έχει καθιερωθεί 15λεπτο διάλειμμα ανά 2 ώρες για όλους τους εργαζομένους.
  • Δεν έχει δοθεί ακόμα το ρεπό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που έκαναν εκπαίδευση το Σάββατο 5/1/2008 λόγω της μεταφοράς τους από το τμήμα telemarketing στο τμήμα του 134.
  • Οι απειλές σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές της σωματειακής επιτροπής του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής) στο χώρο έχουν ενταθεί. Προσφάτως, μέλος της επιτροπής κλήθηκε σε απολογία για τη συνδικαλιστική του δράση.

Ολα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής και τη σωματειακή του επιτροπή που συγκροτήθηκε το τελευταίο διάστημα στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και συγκεκριμένα προτίθεται η κυβέρνηση:

  • Να καταργήσει τα κυλιόμενα ωράρια στο τμήμα πληροφοριακού καταλόγου 11888;
  • Να καθιερώσει διήμερες φοιτητικές άδειες ανά εξεταζόμενο μάθημα και 15λεπτο διάλειμμα ανά 2 ώρες για όλους τους εργαζόμενους;
  • Να δώσει άμεσα το ρεπό στους εργαζόμενους που δούλεψαν το Σάββατο 5/1/2008;
  • Να καθιερώσει προαιρετική εργασία τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν δικαίωμα επιλογής;
  • Να σταματήσει κάθε εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία όπως και οι προσπάθειες εκφοβισμού σε πρωτοπόρους αγωνιστές του χώρου;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ