Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΡΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΙ

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ; «Το περίφημο DVD αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να αποκαλυφθούν οι θερινές διεργασίες στα media, οι οποίες είχαν ως τελικό στόχο την ανατροπή των παγιωμένων συσχετισμών. Ορισμένοι δηλαδή επιχείρησαν σε ανύποπτο χρόνο να ενισχύσουν τις θέσεις τους στη σκακιέρα, ώστε αν θελήσουν να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εγγύς μέλλον να έχουν εξασφαλισμένη εκδοτική στήριξη. Το σχέδιο αυτό, ως φαίνεται, δεν πέτυχε (...) αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές το παλαιό μιντιακό σύστημα που μεγαλούργησε επί Σημίτη, δοκίμασε κατά τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να μετρήσει ανοικτά τα όρια της επιρροής του. Προς ζωηρή έκπληξη όλων και αυτή η απόπειρα απέτυχε, μολονότι η παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε απροκάλυπτη (...) τα μίντια, ως συνολικό μέγεθος βγαίνουν στα μάτια της κοινής γνώμης περισσότερο τραυματισμένα από το δικομματισμό (...) οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων δε δείχνουν ότι έχουν να φοβούνται κάτι» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

`Η, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; «Μεγάλα κουφέτα απειλεί να φέρει στο φως το εξελισσόμενο σκάνδαλο με τα "δωράκια" της Siemens σε εγχώρια πολιτικά κόμματα εξουσίας, πιθανότατα δε και σε κάποιους υπουργούς. Μ' αυτά και μ' αυτά, μη ξαφνιαστείτε αν δείτε σύντομα φαινόμενα Ιταλίας στο άλλοτε ακλόνητο δικομματικό πολιτικό στερέωμα» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ; «Τούτο τον καιρό οι "μίζες" της Siemens πολλούς καταδιώκουν. Δε γνωρίζουμε πόσες και σε ποιους δόθηκαν. Ομως ό,τι και να 'γινε, τα πράγματα άλλαξαν. Η αγορά είναι ελευθερωμένη, τα τηλέφωνα καινούρια, οι υπηρεσίες ανοιχτές σε όλους, η εποχή αλλιώτικη και η Siemens, όπως και οι συνεταίροι της, μάλλον ανήκουν στην Ιστορία» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΧΡΥΣΟ-ΦΟΡΟΣ»; «Οφείλουμε στους αναγνώστες μας ορισμένες διευκρινίσεις (...) οφείλουμε να πούμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή με τις διαπραγματεύσεις και έμεινε μακριά από την υπόθεση» (η διαβεβαίωση από την ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ: «Αυτού του τύπου οι συναλλαγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκαλυφθούν (...) μέχρις στιγμής φόρα παρτίδα αποδέκτες ποσών από τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της Siemens είναι κάποιοι... χαμηλά (...) με ποσά που κυμαίνονται από 100 ως και 500.000 ευρώ» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ