Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τα πρώτα χίλια χρόνια...

Σε κάθε μια καθαρίστρια - από αυτές τις 2.500 που αφορά το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας (το αποκάλυψε χτες ο «Ρ») και οι οποίες καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα 70 τους χρόνια μπας και στοιχειοθετήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης - το ποσό της μηνιάτικης σύνταξης που της «προσφέρεται» από το κράτος του Ζαχόπουλου, του Κουκοδήμου και του Κλαδά είναι 463 ευρώ...

*

Ας πάρουμε τώρα την υποθετική περίπτωση που κάποιος έχει καταθέσεις στην τράπεζα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ (υποθετικό το νούμερο).

Υπάρχει κάτι που να συνδέει τον μεγαλοκαταθέτη (ας υποθέσουμε ότι είναι μεγαλοδημοσιογράφος ή εκδότης ή φίλος του τάδε - τυχαία η επιλογή της ιδιότητας) με την καθαρίστρια; Τίποτα, φυσικά.

Εκτός από δυο αριθμητικές πράξεις:

Πρώτη αριθμητική πράξη: Διαιρούμε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ του μεγαλοκαταθέτη με τα 463 ευρώ της μηνιάτικης σύνταξης της καθαρίστριας. Το νούμερο που προκύπτει είναι το 11.879. Τόσοι ακριβώς είναι οι μήνες (11.879) που πρέπει να ζήσει μια καθαρίστρια (αφότου βγει στη σύνταξη μετά τα 70 της) για να συμπληρώσει το ποσό του μεγαλοκαταθέτη.

Δεύτερη αριθμητική πράξη, απολύτως συναφής της πρώτης: Διαιρούμε το 11.879 με το 12. Ο αριθμός που προκύπτει είναι 990. Τόσα είναι τα χρόνια (990) που πρέπει να ζήσει η καθαρίστρια (μετά τα 70 της) για να αποκτήσει βάσει των συντάξιμων αποδοχών της το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του μεγαλοδημοσιογράφου, ή εκδότη, ή φίλου του τάδε (όπως λένε και στις ταινίες: τα παραπάνω στοιχεία ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα ή περιστατικά).

*

Συμπέρασμα:

Στη χώρα του Ζαχόπουλου, του Κουκοδήμου και του Κλαδά, στη χώρα του ΠΑΣΟΚ, που προώθησε το προεδρικό διάταγμα 410 του 1998 για τη συνταξιοδότηση των καθαριστριών στα 70 τους χρόνια και στη χώρα της ΝΔ που εφαρμόζει αυτό το διάταγμα, τα... χίλια πρώτα χρόνια είναι τα δύσκολα.


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ