Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βελτιώσεις στις ιστοσελίδες του «Ρ»

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να φτάνει καθημερινά η φωνή του δημοσιογραφικού οργάνου του ΚΚΕ, πιο καθαρά, πιο αποτελεσματικά, σε πιο πολλούς, ακόμα και εκεί που δεν είναι διαθέσιμη η έντυπη έκδοση της εφημερίδας, ο «Ριζοσπάστης» έκανε τον τελευταίο καιρό ορισμένες βελτιώσεις στη λειτουργικότητα, στην ευχρηστία και την ταχύτητα του ιστοτόπου του στο Διαδίκτυο.

Η αναβάθμιση στη γραμμή σύνδεσης με το Ιντερνετ και ορισμένες τεχνικές αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα η ταχύτητα με την οποία εμφανίζονται οι ιστοσελίδες να πολλαπλασιαστεί. Βελτιώθηκε η εμφάνιση των δημοσιευμάτων κατά ρεπορτάζ, με εμφάνιση φωτογραφιών μικρού μεγέθους όπου είναι διαθέσιμες, αλλά και κάποιες αισθητικές αλλαγές στη μορφή της ιστοσελίδας. Επιλέγοντας τον τίτλο ενός από τα δημοσιεύματα, εμφανίζεται πέρα από το πλήρες περιεχόμενό του (κείμενο και φωτογραφίες) και ένας κατάλογος των θεμάτων σε συνοπτική μορφή, έτσι που να διευκολύνεται η πλοήγηση στα άλλα δημοσιεύματα του ίδιου ρεπορτάζ.

Στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος, εμφανίζεται ένας επιπλέον μικρός κατάλογος με μέχρι πέντε παρόμοια θέματα, επιτρέποντας την εύκολη παρακολούθηση της εξέλιξης ζητημάτων, ίδιων ή ανάλογων με αυτά που πραγματεύεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Στα εικονίδια ειδικών λειτουργιών που εμφανίζονται μετά το τέλος του κειμένου κάθε δημοσιεύματος, προστέθηκε εικονίδιο που διευκολύνει τη δημιουργία συνδέσμων προς το δημοσίευμα από προσωπικές ιστοσελίδες των επισκεπτών του ιστοτόπου του «Ρ».

Για τους τυφλούς επισκέπτες των ιστοσελίδων του, ο «Ρ» - που στο παρελθόν είχε, άλλωστε, τιμηθεί για την ευαισθησία του στις ανάγκες ενημέρωσης αυτής της κοινωνικής ομάδας - έκανε βελτιώσεις στην ιστοσελίδα «Μόνο κείμενο», ώστε να είναι ευκολότερη η πλοήγηση στην ύλη και η επιλογή του επιθυμητού δημοσιεύματος προς ανάγνωση από τα ειδικά αυτόματα συστήματα σύνθεσης φωνής.

Ο «Ριζοσπάστης» θα συνεχίσει να βελτιώνει τις ιστοσελίδες του, αξιοποιώντας κάθε νέα δυνατότητα που του δίνουν η εξέλιξη της τεχνικής και οι κάθε φορά διαθέσιμοι πόροι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δείξε μου ποιος σε συμβουλεύει, να σου πω τι συμβουλές σου δίνει... (2023-04-22 00:00:00.0)
Ειδικές ιστοσελίδες για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ (2017-01-13 00:00:00.0)
Ιστοσελίδα του «Ρ» για τις εκλογές (2015-09-03 00:00:00.0)
Ιστοσελίδες του «Ριζοσπάστη» και για κινητά (2014-04-23 00:00:00.0)
Στήνουν προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ (2010-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ