Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νοσοκομεία - σούπερ μάρκετ!

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε νέα τροποποίηση της υπουργικής απόφασης περί υγειονομικού ενδιαφέροντος (Υ.Δ.Α1β/8577/83 ΦΕΚ 526 τ.Β) προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιτρέποντας στα κυλικεία των δημόσιων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών «την πώληση και άλλων χρήσιμων στους ασθενείς ειδών, όπως κολόνιες, χαρτομάντιλα, χαρτί καθαριότητας, σαπούνια χεριών και των ομοίων, καθώς και πιτζάμες και παντόφλες κλπ. εφόσον δεν καταλαμβάνουν ιδιαίτερο νοητώς χώρο στο κυλικείο και εφόσον δε λειτουργεί εντός του νοσοκομείου άλλο κατάστημα που να πωλεί τα εν λόγω είδη».

Ανάμεσα στους λόγους που επικαλείται είναι «η διευκόλυνση των νοσηλευομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και των συγγενών τους, ως την προμήθεια των ειδών που είναι απαραίτητα για την ευπρεπή και άνετη διαμονή τους στα ιδρύματα». Επίσης επικαλείται και το νόμο 2519/1997 (ΦΕΚ 165/τ.Α) του ΠΑΣΟΚ που προβλέπει και έσοδα των νοσοκομείων από τα κυλικεία (άρθρο 28).

Η νέα τροποποίηση προοιωνίζεται τη μετατροπή των νοσοκομείων σε σούπερ μάρκετ. Είναι μια προοπτική που δε φαίνεται να 'ναι και πολύ μακριά, καθώς η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την ανέγερση των νοσοκομείων, όπου οι επιχειρηματίες θα έχουν την εκμετάλλευση για πάνω από 25 χρόνια όλων - πλην, και αυτό για την ώρα, της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας - των υπηρεσιών των νοσοκομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ