Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Βαρίδι» οι Κουκοδήμος και Κλαδάς

Τρόπους να απαλλαγεί από τα δύο στελέχη του αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να αποτινάξουν τις ευθύνες τους για το νοσηρό κλίμα

Το ενδεχόμενο να «απαλλαγεί» η κυβέρνηση από τους Κουκοδήμο και Κλαδά εξετάζουν ολοένα και περισσότερο στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποτινάξουν από πάνω τους τις ευθύνες και το κόστος για το νοσηρό κλίμα.

Αν και δε φαίνεται να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την τύχη των δύο στελεχών, που έχουν εμπλακεί σε συναλλαγή με τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο, ωστόσο θεωρούνται, από ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό γαλάζιων βουλευτών και στελεχών, ως «βαρίδι» για την κυβέρνηση και από το οποίο, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, πρέπει να απαλλαγούν. Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που δημόσια χτες «υπερακόντιζαν» για την εφαρμογή της «ανεπίσημης» πρότασης που έκανε ο Β. Μεϊμαράκης, δηλαδή να υπάρξει αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Κ. Κουκοδήμου μέχρι να «εκκαθαριστεί» η υπόθεση δικαστικά.

Επίσημα πάντως δεν είχε αλλάξει η στάση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος, καθώς όπως έλεγε κορυφαίο κομματικό στέλεχος, «δεν έχουμε κάτι νεότερο που να δικαιολογεί αλλαγή στάση εκ μέρους μας». Ο ίδιος άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια, παραπέμποντας σε τυχόν «νέα στοιχεία» που μπορεί να βγουν... στην τηλεοπτική εκπομπή της «Ζούγκλας».

«Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος χειρίζεται υπεύθυνα το θέμα. Η θέση μας είναι γνωστή και σαφής», δήλωσε ο Λ. Ζαγορίτης, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό. Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ σε άλλη δήλωσή του στο χτεσινό «Ελεύθερο Τύπο», είχε αφήσει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφής του βουλευτή αν υπάρξουν στοιχεία. «Εάν προκύψει εμπλοκή του βουλευτή ή οιουδήποτε άλλου στελέχους δεν πρόκειται να προστατευτεί κανείς. Δε μας ενδιαφέρει εάν θα είμαστε 152 ή 151. Σε ζητήματα αρχής αυτή η απόφαση είναι μονόδρομος. Και αυτή είναι η θέση όλων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτίμησε να μη σχολιάσει, θεωρώντας ως «μη γενόμενες» τις δηλώσεις Μεϊμαράκης και να μη δώσει συνέχεια στο όλο θέμα. «Δε θα κάνω σχόλιο επίσης, καθόσον δεν είδα να υπάρχουν δηλώσεις. Πληροφορίες αναγράφονται στον Τύπο», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Κ. Κουκοδήμου μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας.

Στο μεταξύ, ο γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γ. Τραγάκης, επιβεβαίωσε χτες την πληροφορία ότι ο ανακριτής Οικονόμου ζήτησε αντίγραφο της επιστολής του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κουκοδήμου. Οπως διευκρίνισε, το αίτημα υποβλήθηκε γραπτώς χτες το μεσημέρι και απαντήθηκε αμέσως.

Την ίδια στιγμή, μεγαλώνει ο αριθμός των βουλευτών που αξιώνει με δημόσιες δηλώσεις να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. «Αν αποδειχθούν αυτά που λέγονται, θα υπάρχει πολιτικό αίμα. Αν αποδειχθεί ότι ο κ. Κουκοδήμος είπε ψέματα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τότε χαίρεται», είπε ο Κ. Μαρκόπουλος. Μάλιστα, μιλώντας στον «Αλφα 9,89» εκτίμησε ότι «ο στόχος δεν είμαστε εμείς, είναι η μονοκρατορία Καραμανλή στο πολιτικό σύστημα και επίσης ο στόχος είναι μια προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, οι οποίοι καβάλησαν το σαμάρι ενός DVD, να δημιουργήσουν μια τόσο πολύ θολή εικόνα στο πολιτικό σκηνικό για να ικανοποιήσουν κάποια δικά στους σχέδια».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι «αυτές οι καταστάσεις, αυτά τα φαινόμενα πρέπει να δίνονται λύσεις εν τω άμα, αμέσως. Δεν μπορούμε να τις αφήνουμε να σέρνονται κατά τρόπο που δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας γενικότερα του πολιτικού κόσμου, αλλά και του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος βάλλεται». Ο ίδιος πάντως είπε ότι δεν είναι αρμόδιος ο Γ. Τραγάκης «να παίρνει αποφάσεις που καθορίζουν την τύχη ενός συναδέλφου».

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης της πρότασης Μεϊμαράκη. «Νομίζω ότι οι παρατηρήσεις του είναι πάντοτε εύστοχες και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από την ηγεσία», είπε στο «Φλας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ