Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα λαϊκά προβλήματα να έρθουν στο προσκήνιο

Συζήτηση του Δ. Κουτσούμπα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους στο σταθμό «ΚΡΗΤΗ ΤV», κατά την περιοδεία του στο Ηράκλειο

Μια ξεχωριστή συνάντηση - συζήτηση με τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στο σταθμό, είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, περιοδεύοντας στις εγκαταστάσεις του «ΚΡΗΤΗ ΤV» στο Ηράκλειο Κρήτης, την περασμένη Δευτέρα.

Ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων του σταθμού, αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα προβλήματα - ζητήματα που απασχολούν το λαό και ιδιαίτερα στα ζητήματα της επικαιρότητας και ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ. Με αφορμή, μάλιστα, τα φαινόμενα της σήψης και της διαφθοράς που απασχολούν την επικαιρότητα και προβάλλονται, μονοθεματικά σχεδόν, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ αποσιωπώνται τα λαϊκά προβλήματα και τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται σταθερά από την κυβέρνηση, το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε στους εργαζόμενους ότι είναι η στιγμή που πρέπει να μπει ένα «στοπ» σ' αυτήν την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Να συζητηθούν, τώρα, μέσα στο λαό, αλλά και στα ΜΜΕ τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα, η ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση της Υγείας, Παιδείας κλπ.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, στη συζήτηση με το μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, εκτός των άλλων, ενημέρωσαν για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς η διοίκηση της επαγγελματικής τους οργάνωσης, της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων(ΕΣΗΕΠΗΝ), εντελώς αυθαίρετα, αρνείται να τους κάνει μέλη της, όπως είναι υποχρεωμένη, καθ' όσον έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Ετσι, πολλοί δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν με αγωγή τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών (όπου η έδρα της Ενωσης), ζητώντας να υποχρεωθεί η διοίκηση της Ενωσης να τους εγγράψει μέλη της - να κάνει το αυτονόητο δηλαδή - που για λόγους σκοπιμότητας, με διάφορα προσχήματα και έωλα επιχειρήματα, αρνείται να πράξει. Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί στους επόμενους μήνες.

Φυσικά, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας το αυτονόητο δικαίωμά τους να είναι μέλη του επαγγελματικού τους κλαδικού σωματείου, τονίζοντας ότι στηρίζει την προσπάθειά τους αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ