Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ»
Καταγράφεται υψηλός βαθμός ανασφάλειας των εργαζομένων

Τον υψηλό βαθμό ανασφάλειας των εργαζομένων στη χώρα μας, απόρροια της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, καταγράφει για μια ακόμα φορά το «Ευρωβαρόμετρο», ενώ η ανεργία και η ακρίβεια είναι οι μεγάλοι ζωντανοί εφιάλτες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι αποφάσεις για τις συντάξεις πρέπει να λαμβάνονται από την κυβέρνηση της κάθε χώρας και όχι από τα υπερεθνικά όργανα της ΕΕ. Ποσοστό 59% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της λήψης των αποφάσεων από την κυβέρνηση κάθε χώρας, ενώ το μέσο ποσοστό στην ΕΕ των «27» είναι 70%.

Οι Ελληνες πολίτες (ποσοστό 76%) είναι από τους πλέον δυσαρεστημένους του ευρωπαϊκού δείγματος για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στο 49%.

Οσον αφορά την ανεργία, οι Ελληνες πολίτες τη θεωρούν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα τους (42%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 27%). Σημαντικό πρόβλημα θεωρούν επίσης οι Ελληνες σε ποσοστό 34% την άνοδο των τιμών -πληθωρισμός (26% στην ΕΕ των «27» ).

Οι Ελληνες εμπιστεύονται τη Βουλή των Ελλήνων (52%), ποσοστό 56% δεν εμπιστεύεται τα εργατικά σωματεία και τα συνδικάτα, ενώ οκτώ στους δέκα Ελληνες δεν εμπιστεύονται τα πολιτικά κόμματα (79%). Υψηλά ποσοστά δυσπιστίας καταγράφονται τόσο από τους Ελληνες όσο και από τους Ευρωπαίους πολίτες (75%) που τοποθετούνται αρνητικά απέναντι στο θεσμό των πολιτικών κομμάτων.

Η έρευνα αυτή του «Ευρωβαρόμετρου» διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ 22 Σεπτέμβρη και 3 Νοέμβρη 2007, σε δείγμα 1.000 Ελλήνων πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ