ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Ανοίξαμε και σας... περιμένουμε»

Ομάδες σε ρόλο περιπλανώμενου τσίρκου... Κι όμως, στην άκρατη εμπορευματοποίηση του σημερινού παγκόσμιου ποδοσφαίρου ακόμα και αυτό το φαινόμενο σε λίγο καιρό ίσως να μοιάζει φυσιολογικό.

Αλλωστε τα τελευταία χρόνια βλέπαμε τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης να μετατρέπονται σε περιοδεύων θιάσους κάθε καλοκαίρι οπότε πραγματοποιούν ανούσιες αγωνιστικά περιοδείες (πολλοί προπονητές έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους) σε ιδιαίτερα προσοδοφόρες αγορές (νοτιανατολική Ασία, ΗΠΑ) προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη. Τώρα μάλλον τα πράγματα προχωρούν ένα βήμα παραπάνω με τον ουσιαστικό εξευτελισμό ακόμα και εγχώριων διοργανώσεων όπως το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ΒΒC η αρμόδια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος μελετάει σοβαρά το ενδεχόμενο να διεξάγονται ορισμένοι αγώνες της πρώτης κατηγορίας (Premiership) και εκτός Αγγλίας. Σε συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο, οι 20 σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας συμφώνησαν στο να διερευνήσουν την πιθανότητα να αυξηθεί κατά μία αγωνιστική η σεζόν (39 αντί 38) και αυτά τα επιπλέον 10 παιχνίδια να διεξάγονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, με τις ενδιαφερόμενες πλευρές να διεκδικούν τη φιλοξενία τους. Τα έξτρα αυτά ματς θα αναδεικνύονται μέσω κλήρωσης, αλλά οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας δε θα είναι δυνατόν να τεθούν αντιμέτωπες.

Οποιαδήποτε απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν την ετήσια συνεδρίαση που θα γίνει τον Ιούνη, ενώ η πιθανή εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου θα αρχίσει από τη σεζόν 2010/11. Εντούτοις, όμως, πρόκειται σαφώς για μία ακόμη προσπάθεια να αξιοποιηθεί εμπορικά το ποδοσφαιρικό προϊόν της Premiership, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές πέρα από τις ευρωπαϊκές χώρες και σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

ΕΝΣΤΑΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Θρίλερ με την εκδίκαση

Με αρκετά απρόοπτα έγινε χτες η εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού για μη νόμιμη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή της Καλαμαριάς Βάλνερ. Η συζήτηση άρχισε με αρκετή καθυστέρηση και κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες. Ο δικηγόρος της Καλαμαριάς, Π. Καϊμακάμης, ζήτησε την εξαίρεση του ενός εκ των μελών της 3μελούς Πειθαρχικής Επιτροπής, του Γ. Στεφανάκη, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του έχει έμμεση υπαλληλική σχέση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Γ. Στεφανάκης αυτοεξαιρέθηκε και η εκδίκαση έγινε με άλλη σύνθεση.

Οι δύο ΠΑΕ, φυσικά, υποστήριξαν τις γνωστές θέσεις τους (ο Ολυμπιακός μη νόμιμη συμμετοχή, η Καλαμαριά νόμιμη). Η έκπληξη ήρθε από τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, Βενιζέλο Μουράτογλου, λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδίκασης. Οπως υποστήριξε, η συγκεκριμένη διάταξη της FIFA (ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αγωνιστεί μέσα σε μία σεζόν σε τρεις διαφορετικές ομάδες) έχει τροποποιηθεί από 1-1-2008 και ισχύει πλέον μόνο για τα εθνικά πρωταθλήματα. Πλέον αυτό που όλοι περιμένουν είναι (ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε εκδοθεί) η ετυμηγορία της επιτροπής.

ΒΟΛΕΪ
Ντέρμπι στο κύπελλο

Δύο από τους τρεις πρωτοπόρους του πρωταθλήματος θα φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ανδρών στο βόλεϊ. Η κλήρωση των προημιτελικών της διοργάνωσης που διεξήχθη χτες στα γραφεία της ΕΟΠΕ ανέδειξε ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή στο κλειστό του Ρέντη. Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει μέχρι την Αλεξανδρούπολη για την αναμέτρηση με τον τοπικό Εθνικό, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Πανελλήνιο και την Πάτρα και στον Μίλωνα με τον Αρη.

Ολοι οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 Φλεβάρη, πλην του Πανελληνίου με την Πάτρα που θα διεξαχθεί εν τέλει στις 10 του μήνα και όχι στις 12 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, μετά την άρνηση των Πατρινών να αγωνιστούν εκείνη την ημερομηνία. Η αναμέτρηση θα γίνει στο κλειστό του Μίλωνα, καθώς την ίδια ημέρα στο κλειστό της Κυψέλης θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση του συλλόγου των Ολυμπιονικών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Οι νικητές θα πάρουν την πρόκριση για το final 4 που θα λάβει χώρα στην Ορεστιάδα το διήμερο 29/2 - 1/3.

ΠΑΟ
«Κλειδί» ο Πεσέιρο

Η παρουσία του Ζοσέ Πεσέιρο στον πάγκο του Παναθηναϊκού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Μανούτσο Γκονσάλβες να επιλέξει την ελληνική ομάδα, κάτι το οποίο παραδέχτηκε με δηλώσεις ο ίδιος ο παίκτης. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εκτός από τους «πράσινους» η Μαριτίμο από την Πορτογαλία και η Κολονία από τη Γερμανία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δανεισμό του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δήλωσε ακόμη έτοιμος να αποδείξει την αξία του στον Παναθηναϊκό προκειμένου να καθιερωθεί κάποια στιγμή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 24χρονος επιθετικός από την Αγγόλα τόνισε πάντως ότι πλην του Ελντερ Ποστίγκα δε γνωρίζει κάποιον άλλον παίκτη του «τριφυλλιού», ενώ ξεκαθάρισε ότι δε φοβάται τον ανταγωνισμό σε μια νέα ομάδα και θα προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά του η οποία δεν είναι άλλη από το σκοράρισμα. «Θα προσπαθήσω να εξελιχθώ και να βελτιώσω το παιχνίδι μου στην Ελλάδα αυτούς τους τέσσερις μήνες, έτσι ώστε να καθιερωθώ κάποια στιγμή στη Μάντσεστερ. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο δε θα είναι εύκολο, ωστόσο θα δουλέψω όσο πρέπει για να πετύχω το στόχο μου».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Μετάθεση του τελικού

Στις 23 Μάρτη και όχι στις 22 του μήνα θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η ΕΟΚ αποφάσισε να μεταθέσει κατά μία ημέρα την αναμέτρηση λόγω πιθανών υποχρεώσεων των δύο «αιωνίων» την Πέμπτη 20/3 στην Ευρωλίγκα. Ας σημειωθεί ότι οι δυο αντίπαλοι συναντιούνται σε αντίστοιχο παιχνίδι μετά από 22 χρόνια αφού το τελευταίο προηγούμενο ραντεβού τους ήταν το 1986 στο νεοσύστατο ΣΕΦ όπου οι «πράσινοι» είχαν επιβληθεί με 88-78. Υπενθυμίζεται ότι φέτος η διοργάνωση επανήλθε στα πεπραγμένα του παρελθόντος που αφορά το μονό τελικό αφού καταργήθηκε ο θεσμός του φάιναλ φορ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Αγ. Νικόλαος 5-12-2007

Αρ. πρωτ.: 5867

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 Ν. 998/79, από τη Δ/νση Δασών Λασιθίου εκδόθηκε και έχει αποσταλεί για δημοσίευση στην Κοινότητα Βραχασίου, η αριθ. 5822/04-12-2007 Πράξη Χαρακτηρισμού έκτασης, με την οποία χαρακτηρίζεται έκταση εμβαδού 4.287,67 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Νήσσα» περιφέρειας Σισίου Κοινότητας Βραχασίου ως δασική έκταση της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3208/2003.

Κατά της πράξεως αυτής επιτρέπονται οι αντιρρήσεις κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου που έχει έννομο συμφέρον εντός δύο μηνών από της κοινοποιήσεώς της ή της τελευταίας δημοσίευσής της, εφόσον δεν συντρέχει περίπτωση κοινοποίησής της, ενώπιον της προβλεπόμενης από την παρ. 3 άρθρου 10 Ν. 998/79 Επιτροπής Επιλύσεως Δασικών Αμφισβητήσεων Νομού Λασιθίου.

Με την πράξη αυτή δεν θίγονται τυχόν εμπράγματα δικαιώματα του Δημοσίου ή Ιδιωτών και δεν αποτελεί στοιχείο απόδειξης εμπραγμάτων δικαιωμάτων.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δασών Λασιθίου

Πρωτοψάλτη Κων/να

Δασολόγος

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
«Φλερτ» με Φεράρι

Ο Φερνάντο Αλόνσο άφησε κακήν κακώς την ομάδα της Μακ Λάρεν για να επιστρέψει στην παλιά του... αγαπημένη Ρενό. Ο Ισπανός, δύο φορές τιτλούχος, φερόταν να ζητά ένα, το πολύ δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Ρενό, αφού λίγο αργότερα, θα μεταπηδούσε στη Φεράρι. Φαίνεται λοιπόν πως μετά τις νέες του δηλώσεις, όντως έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα για τη μεταγραφή του στην ιταλική ομάδα και παραδέχεται ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τρεις παράγοντες, χωρίς να αναφέρει, ωστόσο, σε ποια ομάδα θα συνεχίσει.

«Αυτή τη στιγμή (η Φεράρι) έχει το καλύτερο αυτοκίνητο και αυτός είναι ο λόγος που όλοι θα ήθελαν να βρεθούν στις θέσεις των Ραϊκόνεν και Μάσα», ήταν τα πρώτα λόγια του Αλόνσο στο «Motorsport Aktuell». Τέλος, παραδέχτηκε πως φέτος δε θα είναι σε θέση να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ