Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΓΛΙΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Ανοίξαμε και σας... περιμένουμε»

Ομάδες σε ρόλο περιπλανώμενου τσίρκου... Κι όμως, στην άκρατη εμπορευματοποίηση του σημερινού παγκόσμιου ποδοσφαίρου ακόμα και αυτό το φαινόμενο σε λίγο καιρό ίσως να μοιάζει φυσιολογικό.

Αλλωστε τα τελευταία χρόνια βλέπαμε τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης να μετατρέπονται σε περιοδεύων θιάσους κάθε καλοκαίρι οπότε πραγματοποιούν ανούσιες αγωνιστικά περιοδείες (πολλοί προπονητές έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους) σε ιδιαίτερα προσοδοφόρες αγορές (νοτιανατολική Ασία, ΗΠΑ) προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη. Τώρα μάλλον τα πράγματα προχωρούν ένα βήμα παραπάνω με τον ουσιαστικό εξευτελισμό ακόμα και εγχώριων διοργανώσεων όπως το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ΒΒC η αρμόδια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος μελετάει σοβαρά το ενδεχόμενο να διεξάγονται ορισμένοι αγώνες της πρώτης κατηγορίας (Premiership) και εκτός Αγγλίας. Σε συνάντηση που έγινε στο Λονδίνο, οι 20 σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας συμφώνησαν στο να διερευνήσουν την πιθανότητα να αυξηθεί κατά μία αγωνιστική η σεζόν (39 αντί 38) και αυτά τα επιπλέον 10 παιχνίδια να διεξάγονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, με τις ενδιαφερόμενες πλευρές να διεκδικούν τη φιλοξενία τους. Τα έξτρα αυτά ματς θα αναδεικνύονται μέσω κλήρωσης, αλλά οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας δε θα είναι δυνατόν να τεθούν αντιμέτωπες.

Οποιαδήποτε απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν την ετήσια συνεδρίαση που θα γίνει τον Ιούνη, ενώ η πιθανή εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου θα αρχίσει από τη σεζόν 2010/11. Εντούτοις, όμως, πρόκειται σαφώς για μία ακόμη προσπάθεια να αξιοποιηθεί εμπορικά το ποδοσφαιρικό προϊόν της Premiership, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές πέρα από τις ευρωπαϊκές χώρες και σε άλλες μεγάλες αγορές, όπως στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ