ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Προσκλητήριο μάχης με επόμενο σταθμό την απεργία

Συγκεντρώσεις σε 57 συνολικά πόλεις

Αθήνα: 6 μ.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 7 μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς: 6.30 μ.μ., πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού

Σήμερα το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα συλλαλητήρια που το ΠΑΜΕ διοργανώνει σε 57 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Οι σημερινές παλλαϊκές κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια μαζική, καθολική απάντηση σε όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων, συνεχίζοντας και εντείνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το πιο αποφασιστικό βήμα προς την απεργία στις 19 του Μάρτη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, το σημερινό συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του Μάρτη ορίστηκε για τις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται σήμερα στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου και στις 19 του Μάρτη στις 10.30 π.μ., στον ίδιο χώρο. Στον Πειραιά, το σημερινό συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

  • Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.
  • Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμό της σύνταξης του ΟΓΑ.
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Διεύρυνση των ΒΑΕ. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας.
  • Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 μέρες εργασίας.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.
Πρόκριμα για τις σημερινές κινητοποιήσεις

Στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε χτες συγκεντρώσεις στα πλαίσια της τρίωρης στάσης εργασίας

Αποψη από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Αποψη από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Την απαίτησή τους να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να αντιστοιχηθούν τα δικαιώματά τους στις σύγχρονες ανάγκες τους διατράνωσαν, για μια ακόμη φορά, χτες οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες από τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Ομόνοια, στα πλαίσια της πανεργατικής - πανελλαδικής στάσης εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Θ. Κακκαβάς, πρόεδρος του Σωματείου Λογιστών Αθήνας, μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα συνεχίζοντας την αντιασφαλιστική πολιτική που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι αντιασφαλιστικές αλλαγές, τόνισε, υπαγορεύονται από τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και εφαρμόζονται ανεξάρτητα από το αν κυβερνούν φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση πρόταξε την ανάγκη για την ανάπτυξη ενός συντονισμένου μαζικού ταξικού αγώνα που θα εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, θα απαιτήσει κατάργηση των νόμων Σιούφα και Ρέππα και θα διεκδικήσει αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα, σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και την απεργία στις 19 Μάρτη.

Η πορεία ξεκινάει από την Ομόνοια
Η πορεία ξεκινάει από την Ομόνοια
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Η. Σταμέλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ από τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενιαία απάντηση των εργαζομένων στην αντιασφαλιστική επίθεση.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων με απεργούς από τους ΟΤΑ και τη ΔΕΗ, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Μετάλλου Τορόντο Καναδά, που εξέφρασε τη συμπαράσταση του κλάδου στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις, που εξελίχθηκαν σε δυναμικές πορείες, διοργανώθηκαν σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας από τα ταξικά συνδικάτα. Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου, πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - θράκης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κ. Ψυχογιός στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το σημερινό συλλαλητήριο, στο οποίο αποφάσισαν να συμμετέχουν και οι σύλλογοι φοιτητών Γεωλογικού και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων του ΑΠΘ και η Ενωση μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων ΑΠΘ - ΠΑΜΑΚ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας

Νέα 48ωρη σήμερα και αύριο, απεργία και το Σαββατοκύριακο. Κάλεσμα σε ενιαία ταξική πάλη από τη Συντονιστική Επιτροπή και τη ΔΑΣ ΟΤΑ. Ελιγμοί από την κυβέρνηση που κατέθεσε την τροπολογία για τα ΒΑΕ

Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
«Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες»! Με το παραπάνω σύνθημα να κυριαρχεί, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και συμμετείχαν στη χτεσινή προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στην Ομόνοια, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο) και νέα 48ωρη το Σαββατοκύριακο (ή αποχή για αυτούς που δουλεύουν υπερωρίες) αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της απεργίας η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής οργανώνει αύριο, Παρασκευή, συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων και θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ακόμα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Στη χτεσινή απεργιακή προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων χαιρετισμό απηύθυναν η Αριστέα Δρίβα, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, και ο Ηλίας Καραφίλης, εργαζόμενος στο Δήμο Λάρισας. Ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση του κλάδου, ενώ το μεσημέρι το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων κατέληξε στην Ομόνοια και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Γιώργος Καταχανάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τη λογική του «εφικτού και μη εφικτού» που καλλιεργούν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, να προτάξουν τον αγώνα σε ταξική γραμμή, με στόχο τη συνολική ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής. Την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε ο βουλευτής του Κόμματος Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ απεργών και της Αστυνομίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης (Σταδίου) ύστερα από την άρνηση της υπουργού να συναντήσει αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ενιαίος ταξικός αγώνας

Την ανάγκη του ενιαίου ταξικού αγώνα ανέδειξε η ΔΑΣ ΟΤΑ και στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, όπου κατέθεσε εκ νέου το διεκδικητικό της πλαίσιο για τα ΒΑΕ, το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Επισήμανε ακόμα ότι το πλαίσιο της πλειοψηφίας, παρά τους φραστικούς ελιγμούς, είναι περιορισμένο και επικίνδυνο γιατί δεν απαιτεί την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και δεν οδηγεί στο συντονισμό της δράσης με άλλους κλάδους. Σε ένα πρώτο βήμα συντονισμού με άλλους κλάδους, η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων στις 19 του Μάρτη.

Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, ο οποίος έσταξε αντικομμουνιστική χολή, προσπάθησε να καλλιεργήσει τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, ισχυριζόμενος ότι πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι στο νομοσχέδιο από τη στιγμή που έχει κατατεθεί στη Βουλή, και προσπάθησε να διαιρέσει τους εργαζόμενους φέρνοντας σε αντιπαράθεση τους υπαλλήλους στην καθαριότητα με τους «προνομιούχους» στη ΔΕΗ και την Τράπεζα της Ελλάδας. Υστερα από όλα αυτά, ζήτησε προκλητικά απεργία διαρκείας μέχρι και τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με μόνο συντεχνιακό αίτημα τη βελτίωση κάποιων διατάξεων που αφορούν στους ΟΤΑ.

Ελιγμός από την κυβέρνηση

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η κυβέρνηση κατέθεσε χτες την τροπολογία για την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Μια τροπολογία που έχει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και που βρίσκεται μακριά και ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η τροπολογία προβλέπει:

  • Τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων, αφού δεν αναγνωρίζει ούτε τα όσα προβλέπει ο παρωχημένος Κανονισμός ΒΑΕ του ΙΚΑ. Ενδεικτικά, για οικοδόμους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αναγνωρίζει ως ΒΑΕ μόνο δύο από τις 18 ειδικότητες του κλάδου, ενώ αφήνει απέξω εργαζόμενους που απασχολούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και αλλού.
  • Βάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν για τα ΒΑΕ - και μάλιστα χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους και των δήμων - επιβάλλοντας βαρύ επασφάλιστρο για όσους ενταχθούν (κρατήσεις 4,3% επί του βασικού μισθού και του ειδικού επιδόματος). Το οποίο γίνεται ακόμα βαρύτερο για τους παλαιότερους εργαζόμενους που θα πρέπει να το καταβάλουν και αναδρομικά (η αναδρομικότητα φθάνει μέχρι και το 1999).
  • Επιπλέον, για όσους συνταξιοδοτηθούν με βάση το καθεστώς των ΒΑΕ, η σύνταξη που θα πάρουν δε θα είναι πλήρης, αλλά πολύ μικρότερη με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.
Τα σημερινά συλλαλητήρια

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ προγραμματίζονται σήμερα στις παρακάτω 57 πόλεις όλης της χώρας:

Αθήνα, 6 μ.μ., πλατεία Ομόνοιας.

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς, 6.30 μ.μ., πλατεία Λουδοβίκου (ΗΣΑΠ).

Ελευσίνα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Λάρισα, 12.30 μ.μ., κεντρική πλατεία (12/3).

Βόλος, 7.30 μ.μ. πλατεία Ελευθερίας.

Τρίκαλα, 7.30 μ.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Καρδίτσα, 6.30 μ.μ. πλατεία Δικαστηρίων.

Παλλήνη, 6 μ.μ., λεωφόρος Μαραθώνος 36 (τοπικό παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων).

Λαύριο, 6 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχου.

Γιάννενα, 7 μ.μ., Δημαρχείο.

Πρέβεζα, 6.30 μ.μ., Θεοφάνειο.

Ηγουμενίτσα, 7 μ.μ., Πεζόδρομος.

Αγρίνιο, 7 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας.

Μεσολόγγι, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Ναύπακτος, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Κέρκυρα, 7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο.

Λευκάδα, 7 μ.μ., Αγιος Μηνάς.

Αρτα, 7 μ.μ., πλατεία Κιλκίς.

Πάτρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου.

Κόρινθος, 6.30 μ.μ., Περιβολάκια.

Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη.

Αργος, 7 μ.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου.

Τρίπολη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Σπάρτη, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Πύργος, 7 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ.

Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου.

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού.

Λιβαδειά, 7 μ.μ., Πεζόδρομος.

Θήβα, 6.30 μ.μ., πλατεία.

Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς.

Ζάκυνθος, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο.

Γρεβενά, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία.

Φλώρινα, 6 μ.μ. κεντρική πλατεία.

Καστοριά, 7.30 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία.

Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Καβάλα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Δράμα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Ξάνθη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Κομοτηνή, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη, 7 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

Κατερίνη, 7 μ.μ., στο Πλατάνι.

Σέρρες, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Κιλκίς, 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης.

Νάουσα, 7 μ.μ., πλατεία Καρατάσου.

Εδεσσα, 7 μ.μ., μικρά καταρρακτάκια.

Αργοστόλι, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Ηράκλειο, 7 μ.μ., Νομαρχία.

Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Αγιος Νικόλαος, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Ρέθυμνο, 6.30 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Μυτιλήνη, 6 μ.μ., πλατεία Σαπφούς.

Λήμνος, 7μ.μ., λιμάνι Μύρινας.

Χίος, 6.30 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς (14/3).

Κάλυμνος, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Κάρπαθος, 6 μ.μ., πεζόδρομος.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Για το σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις, όλες στις 5.30 μ.μ.:

  • Πλατεία Κλαυθμώνος: Συνδικάτα κι εργαζόμενοι από Δημόσιο, ΟΤΑ, Εκπαίδευση. Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Ανατολικών και Νοτιοανατολικών Συνοικιών.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτο Οικοδόμων.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικών Συνοικιών.
  • Πλατεία Βικτωρίας: Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από Βόρειες και Βορειοδυτικές Συνοικίες, από 5ο και 6ο Διαμέρισμα.
  • Μοναστηράκι: Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Νότιων Συνοικιών.
  • Πλατεία Βάθης: Συνδικάτα και εργαζόμενοι από Ιδιωτικό Τομέα, πρώην ΔΕΚΟ, Δημόσια Υγεία και Υπόλοιπο Αττικής.
  • Προπύλαια: Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι έχουν πολλά όπλα στη φαρέτρα τους

Στο πλευρό των απεργών εργατών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της χτεσινής τρίωρης στάσης εργασίας, συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι έχουν πάρα πολλά όπλα στη φαρέτρα τους και πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν. Εχουν σοβαρές δυνατότητες αν αγωνιστούν ενωμένοι όλοι οι κλάδοι, και όχι ο καθένας για τον εαυτό του, να μην περάσει αυτός ο νόμος, και αν περάσει να είναι σε θέση μάχης για την ανατροπή του. Ακόμη το εργατικό κίνημα, το κίνημα της αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων δεν έχει δείξει τη δυνατή γροθιά του».

ΟΒΣΑ
Πρόγραμμα δράσης για το Ασφαλιστικό

Τη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ συνεχίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Στο πλαίσιο της δράσης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

  • Σήμερα θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Προσυγκέντρωση των ΕΒΕ στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.
  • Τη Δευτέρα 17 Μάρτη διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 7 μ.μ., με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής - πανεργατικής κινητοποίησης στις 19 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος).
  • Την Πέμπτη 27 Μάρτη διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, στις 9.45 π.μ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ