ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Θέση για... έναν

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση απ' ό,τι ήθελαν τα προγνωστικά στην αρχή της διοργάνωσης βρήκε τις δυο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το τέλος της φάσης του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και αουτσάιντερ από ελληνικής πλευράς, φιγουράρουν στα προημιτελικά (όπου θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΑ Μόσχας) αφήνοντας εκτός νυμφώνος την... οικοδέσποινα του φετινού φάιναλ φορ Ρεάλ Μαδρίτης. Αντίθετα οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης «πράσινοι» φέτος αποχαιρέτησαν νωρίς νωρίς τα όνειρά τους για διατήρηση των κεκτημένων, αφού η χτεσινή ήττα από την Παρτιζάν τους άφησε πρόωρα εκτός συνέχειας.

Στο ΣΕΦ χτες ο Ολυμπιακός επικράτησε των «Μερένγκες» με 72-63 πραγματοποιώντας μια ανάλογη εμφάνιση με αυτήν των τελευταίων κρίσιμων παιχνιδιών που έδωσε στη φάση του ΤΟΠ-16. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ενώ επέδειξε ψυχραιμία στις αρχές της τρίτης περιόδου, βελτιώνοντας την άμυνά της, όπου η Ρεάλ προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ. Σε όλη την τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αλλά στο τελευταίο 5λεπτο ο Ολυμπιακός σταδιακά και με σωστές επιθετικές επιλογές (βοήθησε σ' αυτό και η συμμετοχή του Μασιγιάουσκας) πήρε διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος.

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό το τέταρτο φετινό ραντεβού του με την Παρτιζάν (3-0 νίκες το «τριφύλλι» στα προηγούμενα παιχνίδια) έμελλε να είναι και καθοριστικό. Η ήττα με 82-73 στο Βελιγράδι έδωσε το εισιτήριο για τους οκτώ στη σερβική ομάδα, ως δεύτερη του ομίλου.

Τέλος, με νίκη έκλεισε τις φετινές του υποχρεώσεις στην Ευρώπη ο Αρης, που επικράτησε της Λιετούβος Ρίτας με 83-74.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ωρα ημιτελικών

Ο κύβος ερρίφθη και τα ζευγάρια του ημιτελικού στο Κύπελλο Ελλάδας βγήκαν μετά τις μονομαχίες των επαναληπτικών αγώνων προχτές και χτες. Ετσι, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Θρασύβουλο και ο Αρης τον Ατρόμητο.

Χρονολογικά, την Τετάρτη είχαμε τρεις αγώνες. Οι «ερυθρόλευκοι» δε δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Ηρακλή. Προηγήθηκαν νωρίς στο 10' και το 23' με Νούνιες και Μήτρογλου και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής στο 42' και στο 88' (με Ααρόν και Ριμπέριο) να ισοφαρίσει διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι με... προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Θρασύβουλο. Η ομάδα της Φυλής έκανε ένα μικρό... θαύμα αφού κατάφερε να περάσει μέσα από το «Αλκαζάρ» με το εντυπωσιακό 3-1 σε βάρος της φορμαρισμένης Λάρισας.

Ματς για γερά νεύρα είχαμε στο Ηράκλειο, όπου ο Ατρόμητος «έκλεψε» τη νίκη από τον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Λουτσιάνο με χτύπημα φάουλ μείωσε στο τελικό 2-1 και έστειλε την ομάδα του Περιστερίου στα ημιτελικά. Οι γηπεδούχοι είχαν κάνει την ανατροπή στο 67' με Σίμιτς και Ταραλίδη στο 72', όμως δεν πήραν την πρόκριση (2-1). Παράπονα από τη διαιτησία του κ. Κάκκου έχει η ομάδα της Κρήτης. Ετσι ο Αρης, που χτες νίκησε 1-0 στο «Χαριλάου» με γκολ του Γιάχιτς στο 72', θα βρει απέναντί του το συγκρότημα του Γκιγιέρμο Ογιος.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Ασημένια ... τορπίλη

Την περίοδο φόρμας που διανύει επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Αρης Γρηγοριάδης που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν. Μάλιστα, ο 23χρονος κολυμβητής σημείωσε και ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ, το δεύτερο μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, αφού στον τελικό έφερε χρόνο 54.27 καταρρίπτοντας το 54.33 που είχε πετύχει στον ημιτελικό. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχτηκε ο Ολυμπιονίκης Μάρκους Ρόγκαν με 54.03 (καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο) από την Αυστρία. Τρίτος κατατάχτηκε ο πρώην πλέον κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου Αρκάντι Βιατσάνιν με 54.45. Εξάλλου, εκτός τελικού στα 200 μέτρα μεικτή ατομική έμεινε ο Γιάννης Κοκκώδης. Ο 27χρονος κολυμβητής πραγματοποίησε τον ένατο καλύτερο χρόνο με 2.02.39 και είναι επιλαχών. Θα πέσει στον απογευματινό τελικό σε περίπτωση αποχώρησης ενός εκ των οκτώ φιναλίστ.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ AΘΗΝΩN

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Καταστατικού, τα μέλη της Ενωσης σε τακτική Γενική Συνέλευση, στις 2 Απριλίου 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ενωσης (οδός Ακαδημίας αριθμός 20, 1ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Συζήτηση και απόφαση για τον οικονομικό απολογισμό χρήσης 2007 και για τον προϋπολογισμό 2008.

2. Παροχή εξουσιοδότησης στο ΔΣ καταγγελίας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με την ΕΙΗΕΑ, την ΕΙΙΡΑ, την ΕΙΤΗΣΕΕ, την ΕΡΤ - ΑΕ και το ΑΠΕ - ΑΕ και σύναψης νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ιδιωτικών συμφωνιών με οποιονδήποτε εργοδότη.

3. Κήρυξη απεργίας και στάσεων εργασίας σε ΕΙΗΕΑ, ΕΙΙΡΑ, ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΡΤ - ΑΕ, ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ελληνικό Δημόσιο και στις εφημερίδες: ATHENS NEWS, CITY PRESS, PRESS TIME, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Δ. PΙΖOY), ΑΘΛΗΤΙΚΗ, ΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΑΥΓΗ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ, GOAL NEWS, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, TRAFFlC, ΕΞΠΡΕΣ, ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13, ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ, Ο Κόσμος του ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ESPRESSO, ΕΣΤΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, Η ΧΩΡΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΕΡΔΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, METRO, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΝΙΚΗ, DERBY SPORTS, Ο ΛΟΓΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, SCORE LIVE, SPORTDAY, SPORTIME, TO ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, FINANCIAL BOX, ΦIΛΑΘΛΟΣ, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΝΕΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ, ΠΡΑΣΙΝΗ, Η ΓΑΤΑ, Η ΑΞΙΑ, Η ΑΠΟΨΗ, ΠΡΙΝ, στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς: ΑΘΗΝΑ 9,84, ALPHA TV, ALPHA 98,9, ALTER, ANTENNA 97,2 FM, ANTENNA TV, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM, ΚΑΝΑΛΙ 1 (90,4), CHANNEL 9, ΚΑΝΑΛΙ 10, MAGIC TV, MEGA, ΞΕΝΙΟΣ, (ΧFM 94,3), Ρ/Σ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, STAR CHANNEL, SUPERSPORT, ΤΗΛΕΑΣΤΥ, 902 ΑΡΙΣΤ. ΣΤΑ FM, 902 TV, FLASH 96, FLASH.GR, ΣΚΑΪ TV, ΣΚΑΙ 100,3, REAL FM, CΙTY FM, NITRO 102,5, SFAIRA 102,2, SPORTIME 89,2, SUPER ΣΠΟΡ FM, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, EXTRA 3, IN.GR, E-GO.GR καθώς και σε οποιονδήποτε εργοδότη που δεν αναφέρεται ονομαστικά.

4. Ορισμός ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προς εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

5. Ορισμός ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών προς εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

Η Γενική αυτή Συνέλευση είναι πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται σ' αυτήν το 1/3, τουλάχιστον, των τακτικών μελών της Ενωσης, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους του προηγουμένου έτους. Σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση καλείται στις 4 Απριλίου 2008, ημέρα Παρασκευή, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε για να υπάρχει απαρτία, θα πρέπει να παρίσταται το 1/4 των τακτικών μελών της Ενωσης, που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους του προηγουμένου έτους. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ημερομηνία δεν υπάρχει απαρτία, η Γενική Συνέλευση καλείται σε τρίτη συνεδρίαση, στις 6 Απριλίου 2008, ημέρα Κυριακή, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Κατά την τρίτη αυτή συνεδρίαση, για να υπάρχει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/5 των πιο πάνω μελών της Ενωσης. Εάν και κατά την τρίτη αυτή συνεδρίαση δεν υπάρξει απαρτία, τότε η Γενική Συνέλευση καλείται στις 8 Απριλίου 2008, ημέρα Τρίτη, και ώρα 11 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε θα βρίσκεται σε απαρτία με όσα μέλη και αν είναι παρόντα.

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2008

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Πάνος Σόμπολος

Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Μπετινάκης

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ

Εκτός συνέχειας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17 2008 έμεινε η Εθνική Παίδων. Οι παίκτες του Γιώργου Σεμερτζίδη δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γερμανίας, από την οποία ηττήθηκαν 2-0 και αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ άτυχη, καθώς κατετάγη τέταρτη σε τετραπλή ισοβαθμία στον όμιλό της, πίσω από ΕΙΡΕ, Γερμανία και Πορτογαλία, όμως υστέρησε στην ισοβαθμία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ