Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Θέση για... έναν

Σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση απ' ό,τι ήθελαν τα προγνωστικά στην αρχή της διοργάνωσης βρήκε τις δυο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το τέλος της φάσης του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και αουτσάιντερ από ελληνικής πλευράς, φιγουράρουν στα προημιτελικά (όπου θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΑ Μόσχας) αφήνοντας εκτός νυμφώνος την... οικοδέσποινα του φετινού φάιναλ φορ Ρεάλ Μαδρίτης. Αντίθετα οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης «πράσινοι» φέτος αποχαιρέτησαν νωρίς νωρίς τα όνειρά τους για διατήρηση των κεκτημένων, αφού η χτεσινή ήττα από την Παρτιζάν τους άφησε πρόωρα εκτός συνέχειας.

Στο ΣΕΦ χτες ο Ολυμπιακός επικράτησε των «Μερένγκες» με 72-63 πραγματοποιώντας μια ανάλογη εμφάνιση με αυτήν των τελευταίων κρίσιμων παιχνιδιών που έδωσε στη φάση του ΤΟΠ-16. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκειά του, ενώ επέδειξε ψυχραιμία στις αρχές της τρίτης περιόδου, βελτιώνοντας την άμυνά της, όπου η Ρεάλ προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ. Σε όλη την τέταρτη περίοδο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αλλά στο τελευταίο 5λεπτο ο Ολυμπιακός σταδιακά και με σωστές επιθετικές επιλογές (βοήθησε σ' αυτό και η συμμετοχή του Μασιγιάουσκας) πήρε διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος.

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό το τέταρτο φετινό ραντεβού του με την Παρτιζάν (3-0 νίκες το «τριφύλλι» στα προηγούμενα παιχνίδια) έμελλε να είναι και καθοριστικό. Η ήττα με 82-73 στο Βελιγράδι έδωσε το εισιτήριο για τους οκτώ στη σερβική ομάδα, ως δεύτερη του ομίλου.

Τέλος, με νίκη έκλεισε τις φετινές του υποχρεώσεις στην Ευρώπη ο Αρης, που επικράτησε της Λιετούβος Ρίτας με 83-74.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ