ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να δεχτεί τετελεσμένα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απεργία στις 19 του Μάρτη

Σε ανακοίνωσή του, για την απεργία στις 19 του Μάρτη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καλεί όλους τους απεργούς εργάτριες και εργάτες να συνεχίσουν με πείσμα και ταξική αποφασιστικότητα την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην Ασφάλιση. Η απάντηση στην ψήφιση και του νέου αντιασφαλιστικού νόμου από την κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση της πάλης, η συσπείρωση στη γραμμή της ανυπακοής και της αντιπαράθεσης με την ΕΕ και το κεφάλαιο - πλουτοκρατία.

Να υπάρξει ετοιμότητα για την αγωνιστική "υποδοχή" των νέων νόμων που θα φέρει η κυβέρνηση για τα "Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα", για τους δημόσιους υπαλλήλους, για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να δεχτεί τετελεσμένα.

Η επιτυχία της απεργίας, οι μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ αναδείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες να αναπτυχθεί και να δυναμώσει η ταξική πάλη σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Η γραμμή συσπείρωσης και δράσης του κινήματος πρέπει να είναι η ανατροπή του νέου νόμου και όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Για να έχουν οι αγώνες αποτέλεσμα πρέπει, ταυτόχρονα, να συνοδευτούν με μαζικό απεγκλωβισμό των εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα που υπηρετούν τον "ευρωμονόδρομο", με την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να συνδέσουν τους αγώνες τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, με την πάλη για βαθιές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία. Με τη διαμόρφωση της Λαϊκής συμμαχίας για την κατάργηση των μονοπωλίων, για την ανατροπή της εξουσίας τους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος, για να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για να ανήκει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν».

Και χτες στους δρόμους

Motion Team

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν χτες, έξω από τη Βουλή, εκπαιδευτικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μηχανικοί. Οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τα ίδια αιτήματα, το βράδυ, οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη περικύκλωσαν και απέκλεισαν το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (φώτο).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, που χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην απεργία

«Μήνυμα ελπίδας», χαρακτηρίζει η ΚΝΕ τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, τους νέους εργάτες και εργάτριες που συμμετείχαν στην προχθεσινή απεργία και επισημαίνει:

«Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνουμε στους νέους εργαζόμενους που συγκρούστηκαν αποφασιστικά με την εργοδοσία, που αντιμετώπισαν δυναμικά πιέσεις, διλήμματα και την οξυμένη τρομοκρατία του κεφαλαίου και των παπαγάλων του. Χαιρετίζουμε τη δυναμική συμμετοχή νέων εργατών στις απεργιακές φρουρές έξω από εργασιακούς χώρους, τις επιτροπές αγώνα και τα μαθητικά συμβούλια που, μέσα από γενικές συνελεύσεις, έκλεισαν χώρους κατάρτισης και σχολεία.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, σε συνδυασμό με τις μεγάλες μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις με το πλαίσιο και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, είναι ελπιδοφόρο μήνυμα και στοιχείο προόδου. Απαντούν με τον πιο πειστικό τρόπο στις ψεύτικες "αναλύσεις" και "θεωρίες" που μεταφράζουν τους αγώνες μας ως "κοινωνική αναταραχή" και "αναστάτωση", απαντούν στις προσπάθειες διάσπασης της ενότητάς μας».

«Η αντίσταση και οι αγώνες της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης πρέπει να έχουν συνέχεια», σημειώνει η ΚΝΕ και καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όλες τις νέες και τους νέους εργάτες, σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα. «Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να πολιτικοποιήσουμε τους αγώνες μας, αποδυναμώνοντας το δικομματισμό στο συνδικαλιστικό και το πολιτικό επίπεδο. Να μπει στο προσκήνιο και να ακουστεί σε κάθε εργασιακό χώρο, το σύνθημα που τρέμουν: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απαιτείται αντοχή και ταξική αδιαλλαξία

Στην προχτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε: «Εχουμε δρόμο μπροστά μας. Απαιτείται αντοχή, ταξική ενότητα, ταξική αδιαλλαξία, ικανότητα, η μεγαλύτερη δυνατή. Θα έχουμε αποτελέσματα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ