Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, που χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην απεργία

«Μήνυμα ελπίδας», χαρακτηρίζει η ΚΝΕ τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, τους νέους εργάτες και εργάτριες που συμμετείχαν στην προχθεσινή απεργία και επισημαίνει:

«Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνουμε στους νέους εργαζόμενους που συγκρούστηκαν αποφασιστικά με την εργοδοσία, που αντιμετώπισαν δυναμικά πιέσεις, διλήμματα και την οξυμένη τρομοκρατία του κεφαλαίου και των παπαγάλων του. Χαιρετίζουμε τη δυναμική συμμετοχή νέων εργατών στις απεργιακές φρουρές έξω από εργασιακούς χώρους, τις επιτροπές αγώνα και τα μαθητικά συμβούλια που, μέσα από γενικές συνελεύσεις, έκλεισαν χώρους κατάρτισης και σχολεία.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, σε συνδυασμό με τις μεγάλες μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις με το πλαίσιο και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, είναι ελπιδοφόρο μήνυμα και στοιχείο προόδου. Απαντούν με τον πιο πειστικό τρόπο στις ψεύτικες "αναλύσεις" και "θεωρίες" που μεταφράζουν τους αγώνες μας ως "κοινωνική αναταραχή" και "αναστάτωση", απαντούν στις προσπάθειες διάσπασης της ενότητάς μας».

«Η αντίσταση και οι αγώνες της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης πρέπει να έχουν συνέχεια», σημειώνει η ΚΝΕ και καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όλες τις νέες και τους νέους εργάτες, σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα. «Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να πολιτικοποιήσουμε τους αγώνες μας, αποδυναμώνοντας το δικομματισμό στο συνδικαλιστικό και το πολιτικό επίπεδο. Να μπει στο προσκήνιο και να ακουστεί σε κάθε εργασιακό χώρο, το σύνθημα που τρέμουν: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ