Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Εν αγνοία τους η αναστολή των κινητοποιήσεων

ΟΤΟΕ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισαν επίσης να σταματήσουν από σήμερα την απεργία

Βασικό εμπόδιο στην ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα στάθηκε η τακτική που ακολουθούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της οποίας αποτράπηκε ο αναγκαίος συντονισμός της αγωνιστικής δράσης των διάφορων κλάδων και, ταυτόχρονα, προβλήθηκαν αποσπασματικά αιτήματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο τη γενικότερη αντιασφαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Την τακτική αυτή σε διάφορους κλάδους ακολούθησαν πιστά οι αντίστοιχες πλειοψηφίες, ακόμα και όταν οι όροι ήταν ευνοϊκοί για την ανάπτυξη των αγώνων. Ενώ σε άλλους κλάδους η ίδια τακτική οδήγησε στην αντικειμενική αποδυνάμωση ενός ήδη δύσκολου αγώνα.

Στα πλαίσια αυτά, η πλειοψηφία στην ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε με το έτσι θέλω να τερματίσει τον αγώνα των εργαζομένων χωρίς καν να ακούσει τους ίδιους τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, ανήμερα της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας, οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΤΑ πρότεινε νέα 48ωρη απεργία για χτες και σήμερα, την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων όλων των σωματείων του κλάδου σήμερα, πανελλαδική σύσκεψη προέδρων και ΔΣ των Σωματείων αύριο και την ίδια μέρα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για να αποφασίσει την πορεία του αγώνα. Μια πρόταση που στηριζόταν στη θέση ότι είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που πρέπει να αποφασίσουν. Ταυτόχρονα, οι ταξικές δυνάμεις έθεσαν το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων που αφορούσε στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στην κατεύθυνση ενιαίας απάντησης του κλάδου.

Η πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (Συνασπισμός) - απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ και αποφάσισε από μόνη της την κήρυξη της χτεσινής 24ωρης απεργίας χωρίς περαιτέρω συνέχεια. Η ίδια πλειοψηφία στην ΟΤΟΕ πήρε ανάλογη απόφαση, απορρίπτοντας την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου χτες ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Σήμερα συνεχίζεται μόνο η απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδας, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τη μεταφορά 160 εκ. ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας προς μεγάλη «ελληνική» τράπεζα, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας. Τέλος, το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε χτες την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι ταξικές δυνάμεις καλούν όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με αντίσταση και απειθαρχία την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ