Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Σημαντική απεργιακή αναμέτρηση

Παρακαταθήκη για τον κλάδο η μάχη της 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη

Η πορεία του ΠΑΜΕ περνάει μπροστά από το σημείο όπου οι τεχνικοί πραγματοποιούν τη διαμαρτυρία τους
Η πορεία του ΠΑΜΕ περνάει μπροστά από το σημείο όπου οι τεχνικοί πραγματοποιούν τη διαμαρτυρία τους
Μια σοβαρή και πρωτόγνωρη για τον κλάδο μάχη έδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας τους (18 και 19/3). Την Τρίτη, η περιφρούρηση της απεργίας στα πλατό, όπου γυρίζονται οι πρωινές «ψυχαγωγικές» εκπομπές για τους σταθμούς «Μέγκα», «Αντέννα» και «Αλφα», είχε σαν αποτέλεσμα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης να νεκρώσει στην κυριολεξία η πρωινή ζώνη, αφού δε μεταδόθηκαν ούτε οι δημοσιογραφικές εκπομπές, παρά το γεγονός ότι την ίδια μέρα δεν υπήρχε απεργία των δημοσιογράφων.

Οι τεχνικοί διεκδικούν την ένταξή τους στο ασφαλιστικό καθεστώς που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και στα ΜΜΕ, χωρίς βλαπτική μεταβολή των δικαιωμάτων τους, σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Την περιφρούρηση της απεργίας διοργάνωσε η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής με τα άλλα σωματεία του χώρου (τεχνικοί ραδιοφώνου κ.ά.) και συμμετείχαν μαζικά και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων από άλλους κλάδους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η απεργιακή μάχη μεταφέρθηκε στον «Σκάι», που επιχείρησε να μεταδώσει βραδινό δελτίο ειδήσεων. Πολλοί ήταν οι τεχνικοί του καναλιού που κατέβηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης.

Το απόγευμα της Τετάρτης ήταν η σειρά του «Αλφα» να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να μεταδώσει ποδοσφαιρικούς αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας. Η παρέμβαση της Ενωσης Τεχνικών, καθώς και εκπροσώπων άλλων σωματείων από τα ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΣΑΤ) ήταν άμεση έξω από σταθμό.

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του ΠΑΜΕ στην περιφρούρηση του αγώνα τους, οι απεργοί τεχνικοί υποδέχτηκαν την Τετάρτη με χειροκροτήματα την πορεία των ταξικών δυνάμεων, την ώρα που αυτή περνούσε έξω από το υπουργείο Απασχόλησης στη Σταδίου, όπου οι τεχνικοί πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία. Λίγο νωρίτερα, στο χώρο της διαμαρτυρίας τους βρέθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας την ολόπλευρη στήριξη του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους, τόσο ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, όσο και ενάντια στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των μεγαλοκαναλαρχών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία των τεχνικών τηλεόρασης (2011-06-18 00:00:00.0)
Απεργούν οι τεχνικοί ιδιωτικής τηλεόρασης (2011-06-10 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η δίκη των τεχνικών (2008-04-01 00:00:00.0)
Απόλυση λόγω... κακής διαγωγής! (2006-04-20 00:00:00.0)
Πιστοί στα αφεντικά τους (2006-02-18 00:00:00.0)
Η φρίκη του πολέμου «πίσω» από τις κάμερες (2000-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ