Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 62
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν οι τεχνικοί ιδιωτικής τηλεόρασης

Στο δικαστήριο έσυραν για ακόμη μία φορά - ακολουθώντας την προσφιλή τους τακτική - οι μεγαλοκαναλάρχες το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθήνας) και της ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας η απεργία να κηρυχτεί παράνομη. Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης - με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ - συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς της ΕΡΤ ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για συρρίκνωση στο κέντρο και στην περιφέρεια.

Χτες το απόγευμα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας - όπου εκδικάστηκε η αγωγή της ΕΙΤΗΣΕΕ - αποφάσισε ότι η απεργία είναι παράνομη. Οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης συνέχισαν την απεργία καλυπτόμενοι από σχετική απόφαση του ΕΚΑ, του οποίου μέλος είναι η ΕΤΙΤΑ.

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε για σήμερα από τις 6 το πρωί το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ για τους τεχνικούς των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, με αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ και την απόσυρση όλων των μηνύσεων και των αγωγών κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Από τις 6 το πρωί, χτες, καμία ενημερωτική και «ζωντανή» εκπομπή και κανένα δελτίο ειδήσεων δε μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και τους ιδιωτικούς σταθμούς. Ομως, για μία ακόμη φορά, ο ΣΚΑΪ (του Αλαφούζου) έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταδίδοντας τις πρωϊνές εκπομπές των Λυριτζή - Οικονόμου και Τσαπανίδου και τα δελτία ειδήσεων.

Τη διοίκηση του ΣΚΑΪ καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, σημειώνοντας ότι για το πρόγραμμα που βγήκε στον «αέρα» χρησιμοποιήθηκαν «εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όπως ειπώθηκε στον αέρα διά στόματος του κ. Λυριτζή». Υπογραμμίζει ότι η «διοίκηση του ΣΚΑΪ, με το να χρησιμοποιεί εργαζόμενους "ομήρους", με μπλοκάκι ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν παραβιάζει μόνο τη νομοθεσία στήνοντας με αυτούς απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά καταστρατηγεί και την ΣΣΕ την οποία έχει προσυπογράψει μαζί με τους υπόλοιπους πανελλαδικούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς». Υπενθυμίζει, επίσης, «στη διοίκηση και στον κ. Λυριτζή, που τώρα τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δικαιώματα των εργαζομένων, ότι ο σταθμός απέλυσε όλους τους τεχνικούς που αντιστάθηκαν και έλαβαν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ