ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Υποστηρίζουν το νόμιμο της χρήσης

Τα σκευάσματα που δόθηκαν στους αθλητές της Αρσης Βαρών ήταν απλά αμινοξέα και βιταμίνες. Την άποψη αυτή υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις προπονητές και δύο φυσικοθεραπευτές της εθνικής ομάδας, οι οποίοι κλήθηκαν χτες να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα Α. Καραφλού που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση με το ντόπινγκ.

Παράλληλα, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρ. Ιακώβου ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 5 Μάη προκειμένου να δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα. Την ίδια ημερομηνία έλαβε και ο βοηθός του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, ο Β. Λεωνίδης. Πάντως, και οι έξι στις καταθέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κατηγορηματικοί ότι οι αθλητές λάμβαναν μόνο αμινοξέα, τα οποία χορηγούνταν με έγκριση των ιατρών της ομάδας.

Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεσή τους εξέφρασαν την πικρία τους για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση με το ντόπινγκ. Χαρακτηριστικά ο προπονητής Π. Σαλτσίδης δήλωσε: «Οταν βγήκα Ολυμπιονίκης δεν είχα τόσες κάμερες. Είστε εδώ μόνο για σκάνδαλα». Τον Χρ. Ιακώβου υπερασπίστηκε και η Μ. Χριστοφορίδου, σημειώνοντας ότι ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής προειδοποιούσε τους αθλητές να είναι προσεκτικοί και να μη λαμβάνουν απαγορευμένα σκευάσματα, ενώ ο Β. Λεωνίδης είπε ότι «έχει φουσκώσει πολύ η ιστορία και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί η αλήθεια».

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Α. Καραφλός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στείλει έγγραφο δικαστικής συνδρομής προς τις γερμανικές αρχές για να του επιβεβαιώσουν ότι οι έντεκα Ελληνες αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε μία μόνο απαγορευμένη ουσία και όχι σε τρεις, όπως αναφέρονταν στο έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο εισαγγελέα θέλει να διαπιστώσει αν πραγματικά έγινε λάθος στη μετάφραση του εγγράφου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, γεγονός που δημιούργησε σύγχυση για τις ουσίες που βρέθηκαν θετικοί οι αρσιβαρίστες μας.

ΠΑΟ
Στο προσκήνιο ο Μπάγεβιτς

Η προπονητολογία έχει ήδη ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό με κύριο υποψήφιο αντικαταστάτη του Ζοζέ Πεσέιρο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά πλέον αρχίζει και φουντώνει και η μεταγραφολογία. Η παρουσία του Χουάν Ρότσα στην Αργεντινή έχει προκαλέσει σωρεία πληροφοριών και φημών σχετικά με ενδιαφέρον των πράσινων. Ο Ρότσα φέρεται να ενδιαφέρεται πάνω από όλα για τον Φερνάντες της Ρίβερ Πλέιτ, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή έχει έρθει σε επαφή με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα για τον 27χρονο μέσο Ματίας Εσκομπάρ. Στο πλαίσιο της απόφασης να αξιοποιηθούν στην ομάδα παλιοί παίκτες του συλλόγου, ο Λεωνίδας Βόκολος πιάνει δουλειά στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

ΠΟΛΟ

Νωρίς νωρίς και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο καθάρισε την πρόκριση στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός μετά τη δεύτερη νίκη του και μάλιστα με 17-5 επί της Χίου. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» προκειμένου να υπερασπιστούν τον τίτλο τους θα περιμένουν τον αντίπαλο που θα προκύψει από το ζευγάρι Εθνικός - Πανιώνιος (1-0 νίκες οι Πειραιώτες).

Τη Μ. Δευτέρα ο αγώνας παλαιμάχων Ιωνικού - ΑΕΚ

Για 8η συνεχή χρονιά τη Μεγάλη Δευτέρα 21 Απρίλη στο Γήπεδο Νεάπολης στις 6μ.μ. θα γίνειο αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ των ομάδων Παλαιμάχων του Ιωνικού και της ΑΕΚ. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στις αλησμόνητες πατρίδες από τον ίδιο προσφυγικό χαρακτήρα των δύο ομάδων. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νίκαιας. Οσοι προσέλθουν στο γήπεδο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις που θα τους θυμίσει παλιές ωραίες στιγμές ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. Στον αγώνα θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ιωνικού Χρήστου Πλάκα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ντόπινγκ - πρωταθλητισμός»

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ) καλεί όλους τους φίλους της ειρήνης, του ερασιτεχνικού αθλητισμού, παράγοντες των σωματείων, αθλητές και γονείς να παρακολουθήσουν σήμερα μια άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση. Θέμα της «Ντόπινγκ - πρωταθλητισμός» και θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Παπακυριαζή 44) στις 19.30. Ομιλητές θα είναι ο Νίκος Γεωργόπουλος (πρώην βαλκανιονίκης, πρωταθλητής Ελλάδας δρόμων αντοχής, προπονητής εθνικής ομάδας, τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ) και ο Πέτρος Κρίκης (πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προπονητών Πάλης).

ΔΩΝΗΣ
«Αποφασίζω σύντομα»

«Είμαι κοντά στο να αποφασίσω. Είναι δύσκολη απόφαση όχι μόνο για την προπονητική μου καριέρα, αλλά και τη ζωή μου», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Δώνης για το μέλλον του και τις φήμες που τον φέρνουν στον πάγκο της ΑΕΚ. «Αυτό που περιμένω είναι να μπούμε στην πεντάδα, γιατί θα το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο τεχνικός της ΑΕΛ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη επί του ΠΑΟΚ στο «Αλκαζάρ» και ευνοϊκά αποτελέσματα στους αγώνες ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος-Ατρόμητος.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο κ. Παμπορίδης θα διευθύνει το ματς στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή. Στα άλλα ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα σφυρίξουν: ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης (Κουκουλάκης), Καλαμαριά - ΠΑΟ (Σταθόπουλος), Αρης - ΟΦΗ (Τράτος), Εργοτέλης - Ξάνθη (Σταυρίδης), Λάρισα - ΠΑΟΚ (Γιαννόπουλος), Λεβαδειακός - Βέροια (Γερμανάκος), Πανιώνιος - Ατρόμητος (Κάκος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ