Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Υποστηρίζουν το νόμιμο της χρήσης

Τα σκευάσματα που δόθηκαν στους αθλητές της Αρσης Βαρών ήταν απλά αμινοξέα και βιταμίνες. Την άποψη αυτή υποστήριξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις προπονητές και δύο φυσικοθεραπευτές της εθνικής ομάδας, οι οποίοι κλήθηκαν χτες να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα Α. Καραφλού που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση με το ντόπινγκ.

Παράλληλα, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρ. Ιακώβου ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 5 Μάη προκειμένου να δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα. Την ίδια ημερομηνία έλαβε και ο βοηθός του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, ο Β. Λεωνίδης. Πάντως, και οι έξι στις καταθέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κατηγορηματικοί ότι οι αθλητές λάμβαναν μόνο αμινοξέα, τα οποία χορηγούνταν με έγκριση των ιατρών της ομάδας.

Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεσή τους εξέφρασαν την πικρία τους για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση με το ντόπινγκ. Χαρακτηριστικά ο προπονητής Π. Σαλτσίδης δήλωσε: «Οταν βγήκα Ολυμπιονίκης δεν είχα τόσες κάμερες. Είστε εδώ μόνο για σκάνδαλα». Τον Χρ. Ιακώβου υπερασπίστηκε και η Μ. Χριστοφορίδου, σημειώνοντας ότι ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής προειδοποιούσε τους αθλητές να είναι προσεκτικοί και να μη λαμβάνουν απαγορευμένα σκευάσματα, ενώ ο Β. Λεωνίδης είπε ότι «έχει φουσκώσει πολύ η ιστορία και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί η αλήθεια».

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Α. Καραφλός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στείλει έγγραφο δικαστικής συνδρομής προς τις γερμανικές αρχές για να του επιβεβαιώσουν ότι οι έντεκα Ελληνες αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε μία μόνο απαγορευμένη ουσία και όχι σε τρεις, όπως αναφέρονταν στο έγγραφο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο εισαγγελέα θέλει να διαπιστώσει αν πραγματικά έγινε λάθος στη μετάφραση του εγγράφου από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, γεγονός που δημιούργησε σύγχυση για τις ουσίες που βρέθηκαν θετικοί οι αρσιβαρίστες μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ