ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Μάη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν έχουν καμία σχέση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το τελευταίο διάστημα στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» εμφανίστηκαν τουλάχιστον δύο λογαριασμοί χρηστών με το όνομα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, συνοδευόμενοι και από φωτογραφία της! Ο ένας λογαριασμός είναι στο όνομα «Αλέκα Παπαρήγα» (με λατινικά στοιχεία) και ο δεύτερος σε παραλλαγή του ονόματος (λείπει ένα γράμμα από το επίθετο). Ενδέχεται να υπάρχουν και λογαριασμοί με άλλες παραλλαγές του ονόματος της Αλέκας Παπαρήγα, είτε στο συγκεκριμένο ιστοχώρο, είτε σε κάποιον από τους άλλους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης.

Τους λογαριασμούς αυτούς μπορεί να έχει κατασκευάσει οποιοσδήποτε. Η πραγματική ταυτότητα του δημιουργού τους δεν αποκαλύπτεται και έτσι μπορεί καθένας να δηλώνει οτιδήποτε και οποιοσδήποτε. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, η κοινωνική συναναστροφή μέσω διαδικτύου κρύβει κινδύνους (εξαπάτηση, παραπλάνηση κλπ).

Ανεξάρτητα από τους στόχους και τις προθέσεις του δημιουργού (ή των δημιουργών) αυτών των λογαριασμών, το αποτέλεσμα είναι ότι λειτουργούν προβοκατόρικα, αφού οτιδήποτε εμφανιστεί σ' αυτούς επιχειρείται να χρεωθεί στο πρόσωπο στο οποίο τάχα ανήκει ο λογαριασμός, τον οποίο έχει φτιάξει κάποιος που κρύβεται μάλιστα.

Κανείς από τους λογαριασμούς με το όνομα «Αλέκα Παπαρήγα» που υπάρχουν ή θα εμφανιστούν στο «Facebook» ή άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν σχέση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ. Οι χρήστες του «Facebook» που έχουν ήδη γραφτεί «φίλοι» του λογαριασμού «Αλέκα Παπαρήγα» και ενδεχομένως έχουν αναπτύξει επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν επικοινωνούν με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά με κάποιο άγνωστο πρόσωπο.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Χαρίλαο Φλωράκη διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, ενταγμένες στο πλαίσιο των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο επιμορφωτικό κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» (Οδός Χ. Φλωράκη 6, πρώην Πυθίας, Χαλάνδρι). Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσουν: Μιχάλης Βαρδάνης, στρατηγός ε.α., Κώστας Καζάκος, βουλευτής του ΚΚΕ - ηθοποιός, Παναγιώτης Κρητικός, π. Α` αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργης Μωραΐτης, δημοσιογράφος - συγγραφέας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στον Αϊ - Λια, στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας. Θα μιλήσουν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε κάλεσμά της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει: «Τιμούμε και συνεχίζουμε μαχητικά το δρόμο που χάραξε και συνεχίζει το ΚΚΕ, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό». Τονίζει πως «η αλήθεια δεν κρύβεται, όσα και να κάνουν οι ιμπεριαλιστές, οι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος. Οι ιδέες του Κομμουνισμού, τα ιδανικά και οι αξίες του θα γίνουν πράξη».

Υπογραμμίζει, επίσης, πως «για τη συμμετοχή στην εκδήλωση στο Παλιοζογλώπι δρομολογούνται πούλμαν από τις Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟΑ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟΑ. Τα πούλμαν αναχωρούν στις 6 το πρωί της Κυριακής 25 Μάη, από το κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΙΛΚΙΣ
Μαζικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Motion Team

Πιστοί στα οράματα και τη θυσία του Γρηγόρη Λαμπράκη, πιστοί στα οράματα όλων των αγωνιστών, 45 χρόνια μετά τη δολοφονία του, οι αντιιμπεριαλιστές πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Κυριακή. Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν στο συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου της Νέας Σάντας, όπου εδρεύει η δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, απαιτώντας να φύγουν οι βάσεις του θανάτου.

Οι φίλοι της Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Σταυρούπολη, όπου εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ κατατέθηκε στεφάνι και έγινε ομιλία στους συγκεντρωμένους από τον Θόδωρο Κυριακίδη, ο οποίος επισήμανε ότι «παραμένουν ανεκπλήρωτα τα όνειρα και τα οράματα του λαού μας, των λαών της γης. Ολη η ανθρωπότητα βιώνει την αυξανόμενη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής».

Ακολούθησε μεγάλη πορεία, όπου συμμετείχαν γυναικείοι και πολιτιστικοί σύλλογοι, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, Επιτροπές Ειρήνης και, με αποφάσεις τους, δέκα φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ, καταγγέλλοντας την πρόσδεση του πανεπιστημίου στο άρμα του ΝΑΤΟ. «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των λαών η πάλη θα τη σπάσει», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούσαν.

Οι φιλειρηνιστές πορεύτηκαν στην Εγνατία Οδό, την οδό Αγίας Σοφίας, την Τσιμισκή και κατέληξαν στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ οι γυναίκες της ΟΓΕ τραγούδησαν το «Τραγούδι της Ειρήνης». Τέλος, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 22 Μάη, μέρα της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Αποκλεισμός του στρατοπέδου

Λίγο νωρίτερα, συμβολικό αποκλεισμό του στρατοπέδου της Νέας Σάντας, όπου εδρεύει η δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησαν διαδηλωτές από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι της Ειρήνης από τις δύο πόλεις έφθασαν με αυτοκινητοπομπές στο χώρο της συγκέντρωσης, μπροστά στο στρατόπεδο. Μίλησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς, Ιορδάνης Αγαθόπουλος, ενώ στη συνέχεια έγινε συμβολικός αποκλεισμός της πύλης του στρατοπέδου.

Σημειώνεται ότι ο διοικητής του στρατοπέδου αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα της συγκέντρωσης, επικαλούμενος άνωθεν εντολές. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους ο ΓΓ της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας, ο οποίος τελικά θυροκόλλησε το ψήφισμα στην είσοδο του στρατοπέδου.

Ακολούθησε μεγάλη αυτοκινητοπομπή προς τη Σταυρούπολη, όπου είχε οριστεί η εκκίνηση της πορείας Ειρήνης.

ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ
Τίμησαν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Τον φλογερό κήρυκα της ειρήνης, τον ήρωα, τον Ανθρωπο Γρηγόρη Λαμπράκη, τίμησαν την Κυριακή, στη γενέτειρά του Κερασίτσα, κατά τη διάρκεια της 25ης Παμπελοποννησιακής Πορείας Ειρήνης, φιλειρηνιστές από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και την Αθήνα.

Τους φιλειρηνιστές καλωσόρισε ο Χρήστος Μαλλίρης, συμπατριώτης του Λαμπράκη και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια μπροστά από το άγαλμα του Λαμπράκη εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, των Παραρτημάτων Πελοποννήσου της ΠΕΑΕΑ, καθώς και άλλων μαζικών φορέων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ενώ ταυτόχρονα ακουγόταν το «Επέσατε Θύματα». Με τη λήξη, η ιαχή «Αθάνατος» βγήκε από τα στόματα όλων. Αμέσως μετά, οι οδοιπόροι της ειρήνης, με μπροστάρηδες τους νέους και με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Οχι στον ιμπεριαλισμό. Εξω οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τα Βαλκάνια», ξεκίνησαν για την Τρίπολη.

Στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τους οδοιπόρους της ειρήνης. Στην εξέδρα ανέβηκαν οι γιοι του Γρ. Λαμπράκη, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης έκλεισε το χαιρετισμό του με την προφητική φράση του Γρηγόρη Λαμπράκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή ως, βουλευτής της ΕΔΑ: «Είναι τόσο ωραίο να αγωνίζεσαι για την ειρήνη. Είναι τόσο μεγάλο να πεθαίνεις για την ειρήνη».

Ο Γιώργος Λαμπράκης κάλεσε το λαό να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και να τολμήσει να κάνει το βήμα και να έρθει σε ρήξη με το ίδιο εκμεταλλευτικό και σάπιο σύστημα που γεννά τους πολέμους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τον Βασίλη Λέκκα, ο οποίος πλαισιωμένος από τους μουσικούς Στάθη Σαββίδη, Γιώργο Αναγνωστόπουλο και Μανώλη Ανδρουλιδάκη, ερμήνευσε «τραγούδια συνείδησης» και ξεσήκωσε τον κόσμο με την ερμηνευτική του ικανότητα.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Σάββατο 24/5, στις 9 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Λιονταριών.

Με την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία. Η συνάντηση θα γίνει αύριο Τετάρτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ