Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ
Τίμησαν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη

Τον φλογερό κήρυκα της ειρήνης, τον ήρωα, τον Ανθρωπο Γρηγόρη Λαμπράκη, τίμησαν την Κυριακή, στη γενέτειρά του Κερασίτσα, κατά τη διάρκεια της 25ης Παμπελοποννησιακής Πορείας Ειρήνης, φιλειρηνιστές από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και την Αθήνα.

Τους φιλειρηνιστές καλωσόρισε ο Χρήστος Μαλλίρης, συμπατριώτης του Λαμπράκη και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια μπροστά από το άγαλμα του Λαμπράκη εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, των Παραρτημάτων Πελοποννήσου της ΠΕΑΕΑ, καθώς και άλλων μαζικών φορέων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ενώ ταυτόχρονα ακουγόταν το «Επέσατε Θύματα». Με τη λήξη, η ιαχή «Αθάνατος» βγήκε από τα στόματα όλων. Αμέσως μετά, οι οδοιπόροι της ειρήνης, με μπροστάρηδες τους νέους και με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Οχι στον ιμπεριαλισμό. Εξω οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τα Βαλκάνια», ξεκίνησαν για την Τρίπολη.

Στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τους οδοιπόρους της ειρήνης. Στην εξέδρα ανέβηκαν οι γιοι του Γρ. Λαμπράκη, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος, οι οποίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης έκλεισε το χαιρετισμό του με την προφητική φράση του Γρηγόρη Λαμπράκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή ως, βουλευτής της ΕΔΑ: «Είναι τόσο ωραίο να αγωνίζεσαι για την ειρήνη. Είναι τόσο μεγάλο να πεθαίνεις για την ειρήνη».

Ο Γιώργος Λαμπράκης κάλεσε το λαό να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και να τολμήσει να κάνει το βήμα και να έρθει σε ρήξη με το ίδιο εκμεταλλευτικό και σάπιο σύστημα που γεννά τους πολέμους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τον Βασίλη Λέκκα, ο οποίος πλαισιωμένος από τους μουσικούς Στάθη Σαββίδη, Γιώργο Αναγνωστόπουλο και Μανώλη Ανδρουλιδάκη, ερμήνευσε «τραγούδια συνείδησης» και ξεσήκωσε τον κόσμο με την ερμηνευτική του ικανότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ