Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «SIEMENS»
Στον εισαγγελέα παρέδωσε μάρτυρας την κίνηση του λογαριασμού της

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο της «Siemens» κατέθεσε χτες η Ζ.Ν., ενώ ένα πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, ο Χ.Κ. κατέθεσε με υπόμνημα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε σχέση με την υπόθεση και τη σύμβαση που αφορούσε την ψηφιοποίηση του οργανισμού.

Ειδικότερα, η Ζ.Ν. αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση της «Siemenns» και, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι στο λογαριασμό που διατηρούσε σε ελβετική τράπεζα, από τον οποίο φέρονται να έχουν διακινηθεί «μαύρα χρήματα» εκατομμυρίων ευρώ, διαχειριστής ήταν ο Η.Γ., πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών στη «Siemens Hellas».

Υπενθυμίζεται ότι η Ζ.Ν. είχε κληθεί αρχικά να καταθέσει ως ύποπτη, αλλά στην πορεία προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην έρευνα, με αποτέλεσμα τελικά να καταθέσει ως μάρτυρας, δίνοντας ένορκη κατάθεση.

Ετσι, λοιπόν, η μάρτυρας χτες υποστήριξε ότι άνοιξε τον επίμαχο λογαριασμό για να διευκολύνει το φίλο του πρώην συζύγου της Η.Γ. Μάλιστα, προσκόμισε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αθανασίου τα πληρεξούσια που είχε κάνει στον Η.Γ., ενώ παρέδωσε στον εισαγγελέα και την κίνηση του λογαριασμού για το διάστημα 2005-2008. Αντίθετα, τα στοιχεία για την κίνηση του επίμαχου λογαριασμού για το διάστημα 1993-2004 - είπε - ότι θα τα προσκομίσει στον εισαγγελέα μόλις της παραδοθούν από τις ελβετικές τράπεζες, καθώς για διαδικαστικούς λόγους καθυστερούν.

Τέλος, χτες ο Α. Λυκουρέζος, νομικός σύμβουλος της «Siemens», προσκόμισε στον εισαγγελέα τα στοιχεία από τον εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία από αμερικάνικο δικηγορικό γραφείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ