Τρίτη 20 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Χάσμα απόψεων»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Χάσμα απόψεων στις θέσεις των δύο κοινοτήτων, διέγνωσε χτες, σύμφωνα και με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τονίζοντας ότι στόχος των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών είναι η συνεργασία για τη γεφύρωσή του. Επισήμανε ότι «όντως αντιμετωπίζονται δυσχέρειες» στις ομάδες εργασίας και στις τεχνικές επιτροπές υπογραμμίζοντας ότι δημιουργεί ερωτήματα η επιμονή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων τον Ιούνη.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, αυτά θα είναι τα ζητήματα για τα οποία θα συζητήσει με τον Μ. Ταλάτ την Παρασκευή, ξεκαθαρίζοντας ότι «για να αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις θα πρέπει να μειωθεί το χάσμα στις θέσεις των δύο κοινοτήτων», υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα είναι να μιλάμε πραγματικά για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ένα κράτος, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα».

Παράλληλα ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι «δεν πρέπει να μιλάμε πολύ ούτε στην Κύπρο, αλλά, πολύ περισσότερο, ούτε εκπρόσωποι διαφόρων χωρών να μιλούν, αφού όλοι συμφωνούν πως αυτή τη φορά, οι Κύπριοι πρέπει να βρουν τη λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ