ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Μάη 2008
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Στη... στεριά ο Δρυμωνάκος

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου του ο αθλητής της κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, μετά και την επίσημη ανακοίνωση ότι το δείγμα που βρέθηκε θετικό σε χρήση αναβολικών ουσιών ανήκει σε αυτόν. Μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος του κολυμβητή, με τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαιώθηκε η χρήση ίδιας ουσίας με αυτή που χρησιμοποίησαν οι αθλητές της άρσης βαρών (μεθυλτριενολόνη), δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του αθλητή από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον οποίον καλεί και σε απολογία. Από την πλευρά του ο Γιάννης Δρυμωνάκος, αφού ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, διευκρινίζει ότι πρόκειται για σκευωρία, καθώς ο ίδιος δεν είχε γνώση των απαγορευμένων ουσιών που έκανε χρήση. Ωστόσο, δήλωσε άγνοια για τον αυτουργό της «κακουργίας», όπως χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν.

Πλέον, με την τυπική διαδικασία, ο Δρυμωνάκος αναμένεται να χάσει τα μετάλλια που κατέκτησε μετά τον έλεγχο της 6ης Μάρτη, ενώ αναμένεται να κληθεί για να καταθέσει στον εισαγγελέα ως ύποπτος για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ. Ας σημειωθεί ότι η όλη υπόθεση προέκυψε μετά από επανεξέταση του 1ου δείγματος του αθλητή που είχε βρεθεί αρνητικό, μετά από πρόταση για επανεξέταση του εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση της άρσης βαρών για επανεξέταση όλων των δειγμάτων αθλητών που ελήφθησαν τη συγκεκριμένη επίμαχη περίοδο (τέλος Φλεβάρη - μέσα Μάρτη).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
«Τα καλά και συμφέροντα... .»

Η περίοδος των «μεγάλων μαχαιριών» ανήκει στο παρελθόν... Από χτες στον Παναθηναϊκό τα πάντα μοιάζουν σαν «όλα καλά, όλα ανθηρά»... Αλλωστε, όταν τα συμφέροντα το απαιτούν τα πάντα αλλάζουν στο σημερινό εμπορευματοποιημένο αθλητισμό. Ακόμα και το γεγονός ότι «πρώην εχθροί» μπορούν να γίνουν σύμμαχοι υπό την κατάλληλη σκέπη του καλού της ομάδας. Μα πάνω απ όλα του καλού του δικού τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει. Στους «πράσινους» η περίοδος με τις «βυζαντινές ίντριγκες», όσον αφορά τα διοικητικά της ΠΑΕ, φαίνεται να τελείωσε χτες. Διοίκηση της ομάδας και επίδοξοι επενδυτές επισημοποίησαν χτες τη συμφωνία τους για κοινό δρόμο σε ένα μοντέλο πολυμετοχικότητας της ΠΑΕ, αφού ο πόλεμος των τελευταίων μηνών εκτιμήθηκε ότι δε βολεύει κανέναν. Χτες ο νυν μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» Γιάννης Βαρδινογιάννης παρουσίασε τους άξονες του νέου μοντέλου διοίκησης που ανοίγει τις πόρτες σε υποψήφιους μετόχους. Οπως διευκρίνισε, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι 20μελές και θα αρχίσει να ασχολείται ενεργά με την ΠΑΕ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την παρουσία των νέων μετόχων. Μάλιστα, επισήμανε ότι για σοβαρές αποφάσεις θα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 των μελών. Αμέσως μετά το σχέδιο ο επικεφαλής της περίφημης ΠΕΚ (Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση) Ανδρέας Βγενόπουλος, που πρώτοι είχαν αμφισβητήσει το «στάτους κβο» στη διοίκηση της ομάδας, δήλωσε ικανοποιημένος και ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο νέο μοντέλο (με συνεισφορά περίπου 20 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) και την αναστολή των δραστηριοτήτων της ΠΕΚ. Μάλιστα, τα μέλη της τελευταίας θα κληθούν να συνεισφέρουν ένα ποσό των 20 εκατ. ευρώ για να μπουν και αυτοί στο ΔΣ, ενώ από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μπάσκετ Παύλος Γιαννακόπουλος εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει και αυτός με εξίσου αξιόλογο ποσό (10 εκατ. ευρώ).

ΜΠΑΣΚΕΤ
Στο... παρά ένα

Αγχωτική νίκη στο... παρά ένα για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» - στον 5ο ημιτελικό - δυσκολεύτηκαν αρκετά, όπως φαίνεται και από το τελικό 64-63, να κάμψουν την αντίσταση του ψυχωμένου Μαρουσίου. Υστερα από ένα, σε γενικές γραμμές, μέτριο παιχνίδι αλλά με στιγμές αγωνίας και έντασης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να υλοποιήσουν το ποθητό. Χρειάστηκαν βέβαια και τη βοήθεια της τύχης, αφού 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, σε σουτ του Μιλισάβλιεβιτς, η μπάλα... «μπήκε και βγήκε» στο καλάθι. Αμφότερες οι ομάδες είχαν τα θετικά διαστήματά τους αλλά και τ' αρνητικά, επιτρέποντας στον αντίπαλο να αποκτήσει προβάδισμα. Τελικά, «λεπτομέρειες» έστειλαν τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει (με μειονέκτημα έδρας) την πρώτη θέση από τον Παναθηναϊκό, και το Μαρούσι (επίσης με μειονέκτημα έδρας) την τρίτη - η οποία οδηγεί στην Ευρωλίγκα - από τον Πανιώνιο.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Ανακατατάξεις στην κορυφή

Συνωστισμός δημιουργήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική. Από τους διεκδικητές της ανόδου κάποιοι κέρδισαν... μέτρα και άλλοι έχασαν.

Τα πλήρη αποτελέσματα: ΠΑΣ Γιάννινα - Καλαμάτα 1-1, Ιωνικός - Χαϊδάρι 1-0, ΑΣΚ Ολυμπιακός - Εθνικός 3-1, Καστοριά - Ηλυσιακός 1-0, Αιγάλεω - Πανσερραϊκός 0-0, Πιερικός - Κέρκυρα 1-0, Θρασύβουλος - Καλλιθέα 4-1, Εθνικός Αστ. - Αγρ. Αστέρας 2-1, Πανθρακικός - Αγιος Δημήτριος 2-0. Στη βαθμολογία προηγούνται οι Θρασύβουλος, Πανσερραϊκός (58), ΠΑΣ Γιάννινα (53), Πανθρακικός (51), Ιωνικός (50).

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Απαράδεκτα επεισόδια (που είχαν ως συνέπεια και τον τραυματισμό των ποδοσφαιριστών Αδαμόπουλου και Νίτη) στην αναμέτρηση Ατσαλένιου - Ηλιούπολης, σκίασαν την 31η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου στη Γ' Εθνική. Τ' αποτελέσματα ήταν: Παναιγιάλειος - Αιολικός 1-3, Θήβα - Μεσσηνιακός 2-0, Θύελλα Πατρών - Διαγόρας 3-1, Κορωπί - Φωστήρας 1-0, Ατσαλένιος - Ηλιούπολη 0-1, Αίας Σαλαμίνας - Παναιτωλικός 0-4, Αχαρναϊκός - Παναχαϊκή 0-2, Ρόδος - Βύζας 2-0, Αστέρας Ρεθύμνου - Κόρινθος 2-1.

Τροπαιούχος η Μάντσεστερ

Χρειάστηκαν 120 λεπτά και η εκτέλεση 14άρων πέναλτυ, για να αναδειχθεί η φετινή κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι" ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (26'). Ομως λίγο πριν το ημίχρονο η Τσέλσι ισοφάρισε, βοηθούμενη αρκετά από τις συγκυρίες, με τον Λάμπαρντ (45'). Στην επανάληψη και τη παράταση υπήρξαν ευκαιρίες για γκολ αλλά καμμιά δεν το πέτυχε. Ετσι η διεκδίκηση οδηγήθηκε στην... ρώσικη ρουλέτα των πέναλτυ. Στα πρώτα πέντε αστόχησαν Ρονάλντο και Τέρι. Το 7ο των "μπλε" ανέλαβε να εκτελέσει ο Ανελκά αλλά ο Φαν ντε Σάαρ απέκρουσε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ