ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Μάη 2008
Σελ. /20
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μελωδική συνάντηση

O Παντελής Θαλασσινός, αγαπημένος τραγουδοποιός, που μας έχει χαρίσει διαλεχτά τραγούδια και η Γιώτα Νέγκα, μία από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες, συναντώνται αυτό το καλοκαίρι και ταξιδεύουν στην Ελλάδα, για μια σειρά ξεχωριστών συναυλιών, γεμάτων από τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Σήμερα (8.30μ.μ.), εμφανίζονται στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δήμο Ρέντη (Νάξου και Σταυράκη, πίσω από την κεντρική πλατεία), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρόσωπα του Ελληνικού Τραγουδιού». Είσοδος ελεύθερη.

Ο Π. Θαλασσινός διαλέγει αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, δοκιμάζει καινούργια, ακυκλοφόρητα τραγούδια για πρώτη φορά στη σκηνή, αλλά επιλέγει και τραγούδια άλλων δημιουργών, καθώς και παλαιότερα λαϊκά και παραδοσιακά. Φωνή που χρωματίζει μοναδικά κάθε τραγούδι που ερμηνεύει, η Γ. Νέγκα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με την ερμηνεία της στους δίσκους αλλά και στις συναυλίες με τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

Οι δύο καλλιτέχνες στην αποψινή συναυλία ερμηνεύουν σπουδαία τραγούδια, ακολουθώντας όπως πάντοτε τη διάθεση της βραδιάς. Μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Γιώτα Νέγκα, οι μουσικοί: Σταύρος Αλεξόπουλος (τύμπανα - κρουστά), Δημήτρης Γκίνης (ακορντεόν), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο), Μαρκέλος Πούπαλος (ούτι - λαούτο - κιθάρα), Σταμάτης Πούπαλος (βιολί), Μανώλης Στάθης (μπουζούκι - σάζι - τζουράς).


Κυριακή 25/5
  • Ελένη Καραΐνδρου
    Ελένη Καραΐνδρου
    Συναυλία (9 μ.μ.) της διάσημης Πορτογαλέζας τραγουδίστριας Dulce Pontes, στο Θέατρο «Παλλάς» (τηλ. 210 3213100, Βουκουρεστίου 5), στην οποία θα κάνει μια αναδρομή στη σημαντική καριέρα της.
  • Στην αίθουσα τέχνης «Εστουδιαντίνα» (Νορντάου 12-14, Γκύζη), στις 8.30 μ.μ., πραγματοποιείται συναυλία με αυτοσχεδιασμούς για πιάνο σόλο και τραγούδια για φωνή και πιάνο του Διονύση Μπουκουβάλα. Στο τραγούδι, η σοπράνο Διαλεκτή Καμπάκου. Τα τραγούδια περιλαμβάνουν μελοποιήσεις σύγχρονων Ζακυνθινών ποιητών (Νίκου Σπάνια, Σωκράτη Καψάσκη), ποιημάτων του Βασίλη Ρώτα και του Αμερικανού συγγραφέα H.P. Lovecraft.
Δευτέρα 26/5
  • Εκδήλωση (7 μ.μ.) των Επτανησιακών Σωματείων Αθηνών, στο θέατρο «Περοκέ», με αφορμή την 144η Επέτειο της Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας, στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, οι μουσικοί: Αρετή Πηγιαδίτη (κιθάρα), Διονύσης Μικέλης (κιθάρα), Επιστήμη Πλαταρά (φλάουτο), Ισμήνη Καραγιάννη (φλάουτο) και Εβελίνα Καστρίτη (ακορντεόν) θα «ταξιδέψουν» σε ήχους του κόσμου.
  • Η Ιρις Ξυλά - Ξαναλάτου παρουσιάζει έργα της στην έκθεση που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφ. Δούκα 5). Τίτλος της: «Η μαγεία της Αττικής».
  • Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Νίκος Τατασόπουλος και ο τραγουδιστής Κώστας Δημουλιάκας παρουσιάζουν ένα ακόμη αφιέρωμα στον θρυλικό μπουζουξή Γιάννη Τατασόπουλο, στις 10 μ.μ., στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Α. Πετράλωνα, τηλ. 210 3421212). Στο πρόγραμμα θα ακουστούν επίσης τραγούδια από το νέο cd του Κώστα Δημουλιάκα «Σωκράτους και Σατωβριάνδου». Μαζί τους, η Αντιγόνη Μπούνα κιθάρα και φωνή και ο Θανάσης Σοφράς στο κοντραμπάσο.
Τρίτη 27/5
  • Οι «Human Touch»
    Οι «Human Touch»
    Μία αντιπροσωπευτική παρουσίαση της συλλογής Κωστάκη σε «Πέντε εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας», όπως τιτλοφορείται, περιλαμβάνει η έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4). Περιλαμβάνει 93 έργα (πίνακες, σχέδια, τρισδιάστατα αντικείμενα) της συλλογής Κωστάκη (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης), που αντιπροσωπεύουν δημιουργίες όλων των ομάδων και κινημάτων της ρωσικής πρωτοπορίας (1900 - 1930).
  • Συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138), έκθεση αφιερωμένη στον Γεράσιμο Στέρη (1898 - 1987).
Τετάρτη 28/5
  • Ξεκινά στην «Τεχνόπολη» (Πειραιώς 100) το «8ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ», που θα διαρκέσει μέχρι την 1/6, με τρεις συναυλίες καθημερινά. Σήμερα εμφανίζονται: «Big Band» του Δήμου Αθηναίων, Makiato (Σλοβενία), Sasch a Ley & her Travelling Light Band (Λουξεμβούργο), The Wrong Object (Βέλγιο). Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), στις 8.30 μ.μ., το μουσικό σύνολο «Ηχόχρωμα» ερμηνεύει έργα Κωνσταντινέσκου, Μότσαρτ και Χάιντν. Σολίστ: Κωνσταντίνα Γύφτουλα (πιάνο). Διευθύνει ο Παναγιώτης Διαμαντής.
  • Από το ταγκό του Ερωτα... στο ταξίμι του λιμανιού... Μια ζωντανή περιπλάνηση (9 μ.μ.), στα χρώματα και τους ρυθμούς του «10», με την Ελένη Καραΐνδρου στο πιάνο και τους μουσικούς της συνεργάτες, πραγματοποιείται στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Είσοδος ελεύθερη.
  • «Big Band» Δήμου Αθηναίων
    «Big Band» Δήμου Αθηναίων
    Τζαζ μελωδίες, δυνατοί αυτοσχεδιασμοί, συνθετικές και ερμηνευτικές εντάσεις, από τους «Human Touch» (David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας), στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός, τηλ. 210 3474074).
Πέμπτη 29/5
  • Η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών διοργανώνει συναυλία στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41, τηλ 210 3634000), με έργα: Παναγιώτη Βελιανίτη, Παναγιώτη Φουρναράκη, Γιώργου Μηνά, Διονύση Μπουκουβάλα, Βασιλικής Φιλιππαίου, Χρυσούλας Τσιμούρη. Σολίστ: Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο). Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής διευθύνει ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.
  • Το συγκρότημα «Morrison's Hotel» παρουσιάζει τραγούδια των «Doors» στο «Κύτταρο» (Αχαρνών και Ηπείρου). Μαζί τους οι μουσικοί Ανδρέας Γκομόζιας, Τάσος Φωτίου, Παύλος Καραπιπέρης, Τίνα Ψαλίδα.
Παρασκευή 30/5
  • Πέντε νέοι ερμηνευτές, οι Πάνος Μουζουράκης, Τζένη Χατζοπούλου, Στέφανος Λιγκοβανλής, Ιωάννα Μόρφη και Ανδρέας Σίκκης, συμπράττουν στο πρόγραμμα «Χορεύουμε γιατί χανόμαστε», κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στην «Ακτή Πειραιώς» (Πειραιώς και Λαμίας 4, 210 3418020).
Σάββατο 31/5
  • Οι «Τέλος Πάντων», στο «Up stage Gialino» (Λ. Συγγρού 143 Ν. Σμύρνη, 210 9315600), σε μία ακόμη εμφάνιση με δικά τους κομμάτια και διασκευές γνωστών αγαπημένων τραγουδιών από τη ροκ σκηνή.

Από την έκθεση «Πέντε εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας»
Από την έκθεση «Πέντε εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας»

Εργο της Ιριδας Ξυλά - Ξαναλάτου
Εργο της Ιριδας Ξυλά - Ξαναλάτου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ