ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Δεν κιοτεύουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες, ενάντια στην καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου και στελεχών της Δημοτικής Αρχής της πόλης

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Με αυτό το σύνθημα να δονεί την κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Κρήνης, οι κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Νίκαιας, εξέφρασαν, χτες βράδυ, την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν μαζί με τη δημοτική αρχή τους αγώνες, ενάντια στην αυθαιρεσία των πολυεθνικών σε βάρος τους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Νίκαιας ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου Πειραιά, που επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών στον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, στον αντιδήμαρχο Γιάννη Αγγελινιάδη, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σταύρο Κορομπήλη και σε τρεις εργαζόμενους του Δήμου, ήταν διάχυτη η απόφαση όλων, να συνεχίσουν τη δράση τους ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία, αλλά και στην αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουν.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση, ουσιαστικά, ποινικοποιεί την πολιτική δράση των αιρετών και παραμερίζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Εμείς, παρά τη δικαστική τρομοκρατία, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην ασυδοσία των πολυεθνικών στις τηλεπικοινωνίες». Αφού έκανε σαφές ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων της Νίκαιας, κάλεσε τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς σε επαγρύπνηση και σε μαζική δράση ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που εντείνεται παράλληλα με την αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «μας καταδίκασαν επειδή υπερασπιστήκαμε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας. Λέμε στην κυβέρνηση που καλύπτει την ασύδοτη δράση των πολυεθνικών: Δεν κιοτεύουμε, δεν κάνουμε πίσω με τέτοιες καταδικαστικές αποφάσεις. Δυναμώνουμε τη δράση μας και, παράλληλα, αποκαλύπτουμε την αιτία όλων αυτών, το κέρδος των μονοπωλίων που είναι πάνω από όλα. Αγωνιζόμαστε συσπειρωμένοι για τα προβλήματα του λαού, της νεολαίας, της πόλης».

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη γραμματέας της ΚΟΠ και επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση», η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο Κώστας Τζατζάνης νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, ο Νίκος Μπεάζογλου επικεφαλής της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Κίνησης Δραπετσώνας», ο Παν. Κατηφές γραμματέας της Οργάνωσης Ρέντη - Κοκκινιάς του Κόμματος, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά, ο Γιάννης Διαμαντίδης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΝ, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, ο Γιώργος Τζαφέρης επικεφαλής της παράταξης «Μια πόλη για όλους», ο Τάκης Βαμβακίδης ηθοποιός, ο Γιώργος Ντράκοβιτς διεθνής βολεϊμπολίστας κ.ά.

Επίσης, μηνύματα συμπαράστασης στη δημοτική αρχή έστειλαν ο Γ. Πατσιλινάκος επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη πόλη», ο Απόστολος Συρίγος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Κορυδαλλού, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο Σύλλογος Αγίας Τριάδας Νίκαιας, ο Ιωνικός Νίκαιας, ο Αθλητικός Σύλλογος Κώστας Βάρναλης, ο ΑΦΟΑΝ, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ Κορυδαλλού η Μέριμνα, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ, η Ενωση Γονέων Νίκαιας και άλλοι.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Στρατιωτική στήριξη στο «ανεξάρτητο» Κοσσυφοπέδιο

Τη στρατιωτική στήριξη του ΝΑΤΟ στο «ανεξάρτητο» Κοσσυφοπέδιο αποφάσισαν οι υπουργοί Αμυνας της Συμμαχίας, κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα της εαρινής συνόδου τους στις Βρυξέλλες, όπου το βασική θέμα ήταν η πορεία των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και του Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, οι χώρες του κατέληξαν σε συμφωνία για τα σχέδιά τους να εκπαιδεύσουν μια ελαφρά οπλισμένη δύναμη ασφάλειας αποτελούμενη από 2.500 άνδρες. «Το ΝΑΤΟ θα επιβλέψει, είπε, και θα υποστηρίξει το σχηματισμό και την εκπαίδευση μιας ελεγχόμενης από πολίτες Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσόβου». Σημειώνεται πως η συμφωνία αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ το «Σύνταγμα» του Κοσσυφοπεδίου, στις 15 Ιούνη.

Από ελληνικής πλευράς, σε ό,τι αφορά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) και την «κατάσταση ασφαλείας» στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκης, εμφανίστηκε στη ΝΑΤΟική σύνοδο να ζητάει στην παρέμβασή του «η εμπλοκή του ΝΑΤΟ να διατηρηθεί στο σημερινό υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας». Μάλιστα, υποστήριξε πως η παρουσία της KFOR «εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, την ελευθερία μετακινήσεων του πληθυσμού και την προστασία των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων». Βέβαια, παρέβλεψε το γεγονός ότι η ΝΑΤΟική παρουσία μετά την κήρυξη της «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου δε νομιμοποιείται πλέον, ούτε από τον ΟΗΕ καθώς η σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του 1999 αναφέρεται σε τμήμα της Γιουγκοσλαβίας.

Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι πολύμορφες εκδηλώσεις για το γιορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ:

Στην Εύβοια

-- Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90χρονα του ΚΚΕ, η ΝΕ Εύβοιας διοργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο νεκροταφείο του Αϊ - Γιάννη στη Χαλκίδα, τον Απρίλη του 1949, Τ. Φίτσο (δημοσιογράφο του «Ρ» και γραμματέα του ΕΑΜ Στερεάς), Δ. Βουραζόπουλο, Μαρία Λαφαζάνη, Αικ. Μελεμενή, Ευανθία Πάτσαλη, Αλίκη Τσουκαλά, Γ. Χάνο, Γ. Χριστοφορίδη. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 15/6, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Θα χαιρετίσουν οι Γ. Ζαγγανάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ρ», Χρ. Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, Δ. Δεμερτζής, εκδότης - δημοσιογράφος στη Χαλκίδα και εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Θ. Παππά, Γραμματέα της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Ποιήματα και τα τελευταία γράμματα του Τ. Φίτσου από τη φυλακή θα διαβάσει η Μαρία Μυστριώτη, ποιήτρια και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στη Μαγνησία

-- Την Κυριακή 15/6 στις 11.30 π.μ., στο «Καζανάκι», η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, το ΝΣ της ΚΝΕ και το Παράρτημα Βόλου - Νέας Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων του Κόμματος, συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

ΙΚΑΡΙΑ
Διήμερη περιοδεία

Διήμερη περιοδεία στην Ικαρία πραγματοποιεί ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο. Στο πλαίσιό της σήμερα Παρασκευή στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε πανικάρια συγκέντρωση στον Εύδηλο. Αύριο Σάββατο, στις 10 π.μ., θα επισκεφτεί τους Φούρνους, όπου θα περιοδεύσει και θα συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε συγκέντρωση που θα γίνει σε κεντρικό σημείο του νησιού.

ΚΟ του ΚΚΕ
Πολιτική εξόρμηση στους μετανάστες εργάτες

Πλατιά πολιτική εξόρμηση πραγματοποιούν το διάστημα αυτό ΚΟ του ΚΚΕ με τις θέσεις του Κόμματος για τους μετανάστες, με περιοδείες σε χώρους όπου δουλεύουν και κατοικούν, με συσκέψεις και ανοιχτές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα:

-- Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Κολωνού με ομιλητή τον Β. Βακάλη.

-- Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών, με ομιλητή τον Κ. Ζιώγα.

-- Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στα Παναθήναια (Αμπελόκηποι) με ομιλητή τον Κ. Γιαζιτζή.

-- Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Πλυτά (Γούβα) με ομιλητή τον Λ. Σακκά.

-- Την Κυριακή 15/6, στις 7 μ.μ., σύσκεψη στο «Στέκι εργαζομένων» στα Πατήσια (Πατησίων 252) με εκπροσώπους από κοινότητες μεταναστών, συντονιστικών, μαζικών φορέων για την προετοιμασία του «τριήμερου πολιτικών εκδηλώσεων για τους μετανάστες» που πραγματοποιείται από 27 έως 29 Ιούνη στο Πάρκο του ΦΙΞ. Στο πλαίσιο του τριημέρου θα γίνει συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης και δράσης Ελλήνων και μεταναστών εργατών μέσα από τα σωματεία τους, συζήτηση για τα 90χρονα του ΚΚΕ, για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και τις τρεις μέρες θα υπάρχει πολιτιστικό πρόγραμμα και πολύμορφες εκδηλώσεις για τα παιδιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ