Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Δεν κιοτεύουμε, δυναμώνουμε τη δράση μας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες, ενάντια στην καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου και στελεχών της Δημοτικής Αρχής της πόλης

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Με αυτό το σύνθημα να δονεί την κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Κρήνης, οι κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής Νίκαιας, εξέφρασαν, χτες βράδυ, την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν μαζί με τη δημοτική αρχή τους αγώνες, ενάντια στην αυθαιρεσία των πολυεθνικών σε βάρος τους.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Νίκαιας ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου Πειραιά, που επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών στον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, στον αντιδήμαρχο Γιάννη Αγγελινιάδη, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σταύρο Κορομπήλη και σε τρεις εργαζόμενους του Δήμου, ήταν διάχυτη η απόφαση όλων, να συνεχίσουν τη δράση τους ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία, αλλά και στην αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουν.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση, ουσιαστικά, ποινικοποιεί την πολιτική δράση των αιρετών και παραμερίζει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Εμείς, παρά τη δικαστική τρομοκρατία, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην ασυδοσία των πολυεθνικών στις τηλεπικοινωνίες». Αφού έκανε σαφές ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων της Νίκαιας, κάλεσε τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς σε επαγρύπνηση και σε μαζική δράση ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που εντείνεται παράλληλα με την αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «μας καταδίκασαν επειδή υπερασπιστήκαμε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας. Λέμε στην κυβέρνηση που καλύπτει την ασύδοτη δράση των πολυεθνικών: Δεν κιοτεύουμε, δεν κάνουμε πίσω με τέτοιες καταδικαστικές αποφάσεις. Δυναμώνουμε τη δράση μας και, παράλληλα, αποκαλύπτουμε την αιτία όλων αυτών, το κέρδος των μονοπωλίων που είναι πάνω από όλα. Αγωνιζόμαστε συσπειρωμένοι για τα προβλήματα του λαού, της νεολαίας, της πόλης».

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη γραμματέας της ΚΟΠ και επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση», η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο Κώστας Τζατζάνης νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, ο Νίκος Μπεάζογλου επικεφαλής της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Κίνησης Δραπετσώνας», ο Παν. Κατηφές γραμματέας της Οργάνωσης Ρέντη - Κοκκινιάς του Κόμματος, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά, ο Γιάννης Διαμαντίδης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΝ, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς, της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, ο Γιώργος Τζαφέρης επικεφαλής της παράταξης «Μια πόλη για όλους», ο Τάκης Βαμβακίδης ηθοποιός, ο Γιώργος Ντράκοβιτς διεθνής βολεϊμπολίστας κ.ά.

Επίσης, μηνύματα συμπαράστασης στη δημοτική αρχή έστειλαν ο Γ. Πατσιλινάκος επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Σύγχρονη πόλη», ο Απόστολος Συρίγος επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Κορυδαλλού, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο Σύλλογος Αγίας Τριάδας Νίκαιας, ο Ιωνικός Νίκαιας, ο Αθλητικός Σύλλογος Κώστας Βάρναλης, ο ΑΦΟΑΝ, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ Κορυδαλλού η Μέριμνα, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΚΝΑ, η Ενωση Γονέων Νίκαιας και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ