Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά

Διαδηλώσεις από χτες έξω από τους χώρους όπου συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ και οι πρυτάνεις των ΑΕΙ. Συνέντευξη Τύπου της ΠΚΣ

Αγωνιστικά υποδέχονται από χτες φοιτητές και σπουδαστές την κυβέρνηση, αλλά και τους επικεφαλής των ΑΕΙ - ΤΕΙ (προέδρους και πρυτάνεις) που συνεδριάζουν σε Ηράκλειο και Χανιά. Για σήμερα Παρασκευή 13 Ιούνη έχει προγραμματιστεί εξόρμηση -ενημέρωση στις 7 το απόγευμα, στην πόλη των Χανίων. Για αύριο Σάββατο 14 Ιούνη στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η κεντρική κινητοποίηση έξω από το χώρο όπου θα γίνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, στην περιοχή Γαλατά, στο ξενοδοχείο «Πανόραμα». Θα ακολουθήσει πορεία. Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ στα Χανιά καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και σπουδαστών.

Χτες, οι αγωνιστικές εκδηλώσεις άρχισαν με παράσταση διαμαρτυρίας σπουδαστικών συλλόγων στο Ηράκλειο, στο χώρο όπου διεξήχθη η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ, παρουσία του υπουργού Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη. Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «ΚΑΝΤΙΑ ΜΑΡΙΣ», στην Αμμουδάρα, στις 6 το απόγευμα.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ

Την ανάγκη αγωνιστικής απόκρουσης της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των βιομηχάνων στην Παιδεία επισήμανε χτες σε συνέντευξη Τύπου η αντιπροσωπεία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας που βρίσκεται στην Κρήτη, για να ενωθεί με τους εκπροσώπους των ΔΣ από όλη τη χώρα στις κινητοποιήσεις για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Την αντιπροσωπεία της ΠΚΣ αποτελούν εκλεγμένοι στα ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Αθήνας, Παντείου, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, του Φυσικού Αθήνας, σπουδαστών Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙ Αθήνας, Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ Πειραιά, Τμήματος Τεχνολόγων Ιατρικών Οργάνων ΤΕΙ Αθήνας, Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Αθήνας. Το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις στην Κρήτη έχουν υπογράψει μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις και τα ΔΣ, οι σύλλογοι: Φυσικού Αθήνας, Γεωλογικού Θεσ/νίκης, Εστίας Πάτρας, Εστίας Χαλκίδας, Νηπιαγωγών Ρεθύμνου, Δασκάλων Ρεθύμνου, Ψυχολογίας Ρεθύμνου, Φιλοσοφικής Ρεθύμνου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ Ηρακλείου, ΤΕΙ Χανίων.

Οι φοιτητές και σπουδαστές τόνισαν χτες ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και βιομηχάνων στην Παιδεία οδηγούν στο βάθεμα της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με οδυνηρές συνέπειες για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Για την απόκρουση αυτών των μέτρων κάλεσαν τους πανεπιστημιακούς να ορθώσουν τείχος απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική δραστηριότητα στα Πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι «οι πρυτάνεις της χώρας όχι μόνο δεν το κάνουν, αλλά όπως διαφάνηκε και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που δώσανε βάζουν πλάτες στο να προωθηθεί η πολιτική της ΕΕ και των βιομηχάνων».

Σχολιάζοντας τις τυχοδιωκτικές ενέργειες σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα σε άλλα επισημάνθηκε ο αποπροσανατολιστικός και προβοκατόρικος ρόλος των τυχοδιωκτικών λογικών των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπαν οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ, «τολμά και μιλάει για αγώνες, ενώ συμμετέχει στην υλοποίηση των μέτρων και κλείνει σε όλες τις πτώσεις την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα της ΕΕ, όλοι αυτοί βρίσκουν κρυψώνα των ευθυνών τους μέσα από τις τηλεοπτικού τύπου ενέργειες. Ενέργειες που επιπλέον δίνουν το έδαφος στην κυβέρνηση να νομιμοποιεί στη συνείδηση του λαού τις αντιδραστικές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ