ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» σε όλα τα ναρκωτικά και τη ναρκω-κουλτούρα

Προκήρυξη της ΚΝΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, με προκήρυξή της με τίτλο: «Στόχος μου η ζωή, όχι η ζωή μου στόχος!», καλεί κάθε νέο να παλέψει για «μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά».

Η προκήρυξη αναφέρει:

«Ζωή με δόσεις, ναρκω-κουλτούρα, διαφήμιση ουσιών, χρήση, εξάρτηση. Δε χρειάζεται να περιγράψουμε μια κατάσταση που ήδη ξέρεις. Χρειάζεται όμως ...να αναρωτηθούμε:

Ποιος κερδίζει από τη διάδοση των ναρκωτικών; Είναι άραγε τυχαίο ότι:

  • Η φαρμακοβιομηχανία Bayer έφτιαξε την ηρωίνη, η Hoecht τη μεθαδόνη;
  • Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη;
  • Το εμπόριο ναρκωτικών είναι το δεύτερο πιο επικερδές μετά το εμπόριο όπλων;

Ποιος κερδίζει όταν οι νέοι παραιτούνται από τη ζωή;

Κερδίζουν όσοι θέλουν να γιγαντώνουν ανενόχλητοι τα κέρδη τους.

Κερδίζουν όσοι θέλουν να φτιάχνουν τη δική μας ζωή με βάση τα δικά τους συμφέροντα! Γιατί έχουν συμφέρον να ζούμε δίχως δικαιώματα, να μην έχουμε τη δύναμη να τα διεκδικήσουμε, να μην αναγνωρίζουμε τις αιτίες των προβλημάτων μας, να μην καταδικάζουμε τους ενόχους.

Ενοχη πολιτική

Ενοχη είναι η πολιτική τους. Που μας θέλει να ζούμε με υποκατάσταση. Αντί για μόρφωση ...κατάρτιση. Αντί για δουλειά με δικαιώματα ...ημιαπασχόληση. Αντί για πολιτισμό ...υποκουλτούρα. Αντί για αθλητισμό ...κερκίδα. Αντί για ζωή με δικαιώματα ...ζωή με δόσεις!

Το πρόβλημα των ναρκωτικών δε θα λυθεί:

  • Με το διαχωρισμό των ουσιών σε σκληρά και μαλακά. Δεν υπάρχουν μαλακές και σκληρές αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση.
  • Με τη νομιμοποίηση του χασίς. Νομιμοποίηση του χασίς σημαίνει νομιμοποίηση και αθώωση όλων των ναρκωτικών στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.
  • Αν το κράτος γίνει έμπορος των ουσιών. Αλλωστε, δίπλα στο εμπόριο, πάντα ανθεί και το παραεμπόριο. Δεν μπαίνουμε στη λογική να επιλέξουμε ποιος θα κερδίζει από τη δυστυχία και το θάνατό μας.

Κερδίζουν όλοι όσοι θέλουν να ζούμε στριμωγμένοι στα μέτρα τους. Γι' αυτό παίρνουν μέτρα.

Συντηρούν το πρόβλημα

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καταργήσουν τις δομές πρόληψης, να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης. Ονομάζουν τα ναρκωτικά "χρόνια και υποτροπιάζουσα αρρώστια", που δεν μπορεί να θεραπευτεί. Καταστέλλουν το χρήστη και όχι την ουσία.

Ο ΣΥΝ ηγείται εκστρατείας για τη διάδοση της ναρκω-κουλτούρας. Διαφημίζει με κάθε τρόπο τις ουσίες. Υποστηρίζει το διαχωρισμό σκληρών και μαλακών. Θέλει να φέρει για συζήτηση στη Βουλή πρόταση αποποινικοποίησης του χασίς.

Από κοντά και ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει να "θεωρούνται οι χρήστες ασθενείς". Δε λέει κουβέντα για τις κοινωνικές αιτίες του φαινομένου.

Συντηρούν τη ναρκω-λαγνεία και το φόβο, συντηρούν το πρόβλημα, γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του συστήματος. Μην τους χαρίζεσαι. Η ζωή σε περιμένει. Στρίμωξε αυτούς που σε στριμώχνουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ:

  • Δημόσιες και δωρεάν δομές πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης που να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας.
  • Δημόσια δωρεάν Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα, πρόσβαση στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Πάλεψε για τη ζωή που σου αξίζει!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ:

Την πολιτική που σε στήνει στον τοίχο. Ενίσχυσε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στην 90χρονη πορεία του παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τη ζωή του νέου ανθρώπου.

Ελα μαζί μας, με την ΚΝΕ, τη μόνη πολιτική οργάνωση νεολαίας που στρέφεται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, που από την πρώτη στιγμή ύπαρξης και δράσης της άνοιξε πόλεμο με τη ναρκω-κουλτούρα.

Ελα μαζί μας στην πάλη για το σοσιαλισμό».

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η κεντρική εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στη Λιβαδειά, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και εξορμήσεις με τις θέσεις και τη διακήρυξη του ΕΣΥΝ και στα 26 Παραρτήματα του φορέα.

  • Σήμερα, Παρασκευή, στο Ζάππειο, στις 8.30 το βράδυ: Flamego από τη σχολή χορού Μαρίας Τσαλούκη. Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βοιωτίας. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς.
  • Τη Δευτέρα 23 του Ιούνη, στο Νέο Δημοτικό Θέατρο, στις 8.30 το βράδυ: Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς - Ομιλος Φίλων Θεάτρου: «Ο αφέντης Πουντίλα και ο υπηρέτης του Ματί», του Μπ. Μπρεχτ.
  • Την Τρίτη 24 του Ιούνη, στο Twins' Sport Club, στις 8.30 το βράδυ, ποδοσφαιρικός αγώνας.
Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ

Παράλληλα, πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Σαλαμίνα, Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Φλαμίνγκο), στις 7 το απόγευμα ξεκινούν οι εκδηλώσεις με ποδοσφαιρικό αγώνα, παράσταση Καραγκιόζη, παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους

Αύριο, Κερατσίνι - Πλατεία Λαού, στις 7 το απόγευμα: Graffiti, ροκ συναυλία με «Γυμνά Καλώδια», «Εμμονο Γκρίζο» και «Οναρ».

Δευτέρα 23 Ιούνη

Θεσσαλονίκη - Θέατρο Γης: Συναυλία (Μαχαιρίτσας, Κατσιμίχας, Κούτρας, Σταρόβας, Καζούλλης, Ξυδούς, Κωνσταντόπουλος). Συμμετοχή ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ «ΙΘΑΚΗΣ».

Πύργος: Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Σταυροπούλου 29, Αθήνα): Εγκαίνια έκθεσης αφίσας, σε συνεργασία με τον Τομέα Πρόληψης και τα ΤΕΙ γραφιστικής με τίτλο «Οι νέοι οραματίζονται την πρόληψη».

Τρίτη 24 Ιούνη

Αίγιο: Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Τετάρτη 25 Ιούνη

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ - ΣΗΤΕΙΑ: Ενημέρωση και διανομή φυλλαδίων σε «στέκια» χρηστών, δημόσιες υπηρεσίες και παραλίες. Ενημερωτικό περίπτερο σε κεντρική πλατεία στον Αγ. Νικόλαο και δημιουργία graffiti σε συνεργασία με εθελοντές.

Πασαλιμάνι: Εργαστήρι εικαστικών - κατασκευή πανό, ποδηλατικός γύρος Πειραιά, επίδειξη δεξιοτεχνίας bmx, Χορευτική παράσταση Capoeira, Κύκλος Κρουστών.

Ναύπακτος: Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην πλατεία Μπότσαρη.

Πάτρα: Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Ηράκλειο: Θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με τίτλο «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ».

Αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα θα γίνουν μέχρι και τις 7 Ιούλη.

Μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας και Φίλων «ΙΘΑΚΗΣ» του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 23 Ιούνη, 9 το βράδυ, στο «Θέατρο Γης». Διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη.

Τραγουδούν οι Γιάννης Κούτρας, Μάνος Ξυδούς, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Βασίλης Καζούλλης, Πάνος Κατσιμίχας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, και στο Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία (Carfour). Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του αγώνα κατά των ναρκωτικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ