ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Στην ομορφιά του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας»

Δημιουργία με κέφι και πρωτοτυπία. Το έβλεπες στα στολισμένα περίπτερα, στα καλαίσθητα ταμπλό.

Διασκέδαση με περιεχόμενο και νόημα. Το αντιλαμβανόσουν ακούγοντας τα τραγούδια των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.

Καλλιτεχνική έκφραση με ουσία και προοπτική. Το καταλάβαινες παρακολουθώντας την παράσταση από τη μαθητική θεατρική ομάδα, τα αφιερώματα, τις εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίων, τις προβολές βίντεο.

Σχέσεις ζεστής συντροφικότητας κι αδελφικής αλληλεγγύης. Τις έβλεπες στο κοίταγμα των ματιών, στο άγγιγμα των χεριών, στο μίλημα των χειλιών.

Αγωνιστικότητα και ενθουσιασμός. Κάθε λέξη στα τραπέζια των συζητήσεων και στις ομιλίες, μια υπόσχεση αγώνα, μια υπογραφή πίστης στο μέλλον.

Η χτεσινοβραδινή εκδήλωση, στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Οργάνωση Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανέδειξε όλα τα παραπάνω συστατικά που χαρακτηρίζουν τη ζωή και τη δράση των νέων κομμουνιστών. Κι απέδειξε ότι, στη σημερινή εποχή της ισοπέδωσης των αξιών, της υποβάθμισης των ιδανικών, της υποκουλτούρας και της αποχαύνωσης, υπάρχουν νέοι άνθρωποι, ανεπηρέαστοι και ανυπότακτοι, που θέλουν και ξέρουν να δημιουργούν, στηριζόμενοι στην υπεροχή των ιδεών της κοσμοθεωρίας τους. Κι αυτή η δημιουργία τους βρίσκει ανταπόκριση στη νέα γενιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πλούσιο κι απολαυστικό. Πήραν μέρος τα μουσικά συγκροτήματα Dj ANS + Μικροφωνικές Κραυγές, Metalist, Bloody Carnage, ΩΜΕΝ, Black Sheep, Τρεις κάποιοι + Sick Effect, Addictive, Exanimus, συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Αφιερώματα έγιναν στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και στα 40 χρόνια της ΚΝΕ, στη δράση του ΚΚΕ για τα περιβάλλον. Στο χώρο για τον ελεύθερο χρόνο έγινε συνάντηση νέων δημιουργών - καλλιτεχνών, συζήτηση με καλεσμένο του ΕΣΥΝ για τα ναρκωτικά και προβολές με θέμα την αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν, χτες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, δε βολεύονται στη σκιά της άχαρης ζωής που τους «προσφέρει» το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν υποτάσσονται στο σχολείο της αμορφωσιάς και των ταξικών φραγμών, που δεν τους αξίζει. Θέλουν ουσιαστική Παιδεία για όλα τα παιδιά κι αν ήταν σε κάτι να ξεχωρίζουν, θα ήθελαν να είναι για τον πλούτο και την ουσία των γνώσεών τους. Αναζητούν άλλους δρόμους φωτεινούς, νέους ορίζοντες και παλεύουν για να γίνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Και καλούν σ' αυτόν το δύσκολο, αλλά τόσο όμορφο αγώνα όλα τα παιδιά του λαού. Το είπε στην ομιλία του στην εκδήλωση ο Θ. Αναπλιώτης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ: «Ελάτε μαζί μας! Στην ομορφιά του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Στην πάλη για όσα ονειρευόμαστε και μας τα στερούν. Για να ξεριζώσουμε την αιτία των βασικότερων προβλημάτων. Για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική».


Φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Ολοκληρώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Καλλιτεχνών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Αθήνα. Σήμερα Τετάρτη, στο «Συρμό», στις 8.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί χορόδραμα από την ομάδα χορού της ΚΝΕ και θα γίνουν συναυλίες ροκ και ρεμπέτικου τραγουδιού (είσοδος 3 ευρώ).

Σήμερα Τετάρτη, επίσης στην Καισαριανή, στις 8 μ.μ., στο Σκοπευτήριο, εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΚΝΕ και την προσφορά της στους μαθητικούς αγώνες και το κίνημα Παιδείας. Θα μιλήσει η Χαρά Παπαϊωάννου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Βόλος

Αύριο Πέμπτη, διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Βόλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα, διαγωνισμό γκράφιτι με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», προβολή βίντεο για το μισθοφορικό στρατό και αφιερώματος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ κ.ά. Στις 7.30 μ.μ. διοργανώνεται συζήτηση με τον κοινωνιολόγο Β. Ντακούμη για το ζήτημα των ναρκωτικών και στις 9.30 μ.μ. ομιλία με θέμα την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν βιβλιοπωλείο, θεματικά περίπτερα με έκθεση σκίτσων και φωτογραφιών, μπαρ.

Χαλκίδα

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ και των 40 χρόνων της ΚΝΕ και ενόψει του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, οι μαθητικές οργανώσεις της ΝΟ Εύβοιας ΚΝΕ διοργανώνουν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» στην παραλία της Χαλκίδας (Μνημείο Εθνικής Αντίστασης). Θα μιλήσει ο Αντ. Κούκουρας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Μεθαύριο Παρασκευή, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα: «Ζήτω η φιλία των Λαών», με προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας.

Βόρεια Ελλάδα


Αύριο Πέμπτη διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ στην Κατερίνη, με θέμα «Παλεύουμε για μία κοινωνία, ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ναρκωτικά» και αφιερωμένο στα 90 χρόνια ΚΚΕ και 40 χρόνια ΚΝΕ, θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, στον Πεζόδρομο της Κατερίνης.

Αύριο Πέμπτη, Φεστιβάλ γίνεται και στο Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στον Πεζόδρομο. Με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Μη φτιάχνεσαι στα μέτρα τους», θα μιλήσει ο Νίκος Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μεθαύριο Παρασκευή, επίσης, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με το ίδιο θέμα θα γίνει συζήτηση, όπου θα μιλήσουν ο Κονδύλης Ηλίας, ειδικευόμενος Ψυχιατρικής και ο Γιάννης Πατουλάρης, ειδικός ψυχίατρος. Θα ακολουθήσει συναυλία.

Στον Πειραιά

Το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ την Παρασκευή 27 Ιούνη και το Σάββατο 28 Ιούνη πάει στον Πειραιά. Στο Πάρκο Δηλαβέρη, όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις, θα λειτουργούν διάφορα θεματικά περίπτερα, η είσοδος για κάθε μέρα είναι 3 ευρώ και οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 7.30 μ.μ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 27 Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Εκδήλωση με θέμα «Πασαλιμάνι 1923 Αύγουστος - Το ματοκύλισμα της μεγάλης απεργίας». Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο.


ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», προβολή με θέμα τα ναρκωτικά και προβολή για τα PC games.

  • Σάββατο 28 Ιούνη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα. Στις 9 μ.μ., ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Λαϊκό γλέντι.

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ: Συζήτηση με θέμα: «Η εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και τελευταίες εξελίξεις - Τι σχολείο θέλουμε». Προβολή DVD με θέμα τον «Ριζοσπάστη». Προβολή με θέμα «Η ιστορία του ΚΚΕ».





Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ