Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Στην ομορφιά του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας»

Δημιουργία με κέφι και πρωτοτυπία. Το έβλεπες στα στολισμένα περίπτερα, στα καλαίσθητα ταμπλό.

Διασκέδαση με περιεχόμενο και νόημα. Το αντιλαμβανόσουν ακούγοντας τα τραγούδια των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.

Καλλιτεχνική έκφραση με ουσία και προοπτική. Το καταλάβαινες παρακολουθώντας την παράσταση από τη μαθητική θεατρική ομάδα, τα αφιερώματα, τις εκθέσεις φωτογραφίας και βιβλίων, τις προβολές βίντεο.

Σχέσεις ζεστής συντροφικότητας κι αδελφικής αλληλεγγύης. Τις έβλεπες στο κοίταγμα των ματιών, στο άγγιγμα των χεριών, στο μίλημα των χειλιών.

Αγωνιστικότητα και ενθουσιασμός. Κάθε λέξη στα τραπέζια των συζητήσεων και στις ομιλίες, μια υπόσχεση αγώνα, μια υπογραφή πίστης στο μέλλον.

Η χτεσινοβραδινή εκδήλωση, στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Οργάνωση Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανέδειξε όλα τα παραπάνω συστατικά που χαρακτηρίζουν τη ζωή και τη δράση των νέων κομμουνιστών. Κι απέδειξε ότι, στη σημερινή εποχή της ισοπέδωσης των αξιών, της υποβάθμισης των ιδανικών, της υποκουλτούρας και της αποχαύνωσης, υπάρχουν νέοι άνθρωποι, ανεπηρέαστοι και ανυπότακτοι, που θέλουν και ξέρουν να δημιουργούν, στηριζόμενοι στην υπεροχή των ιδεών της κοσμοθεωρίας τους. Κι αυτή η δημιουργία τους βρίσκει ανταπόκριση στη νέα γενιά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πλούσιο κι απολαυστικό. Πήραν μέρος τα μουσικά συγκροτήματα Dj ANS + Μικροφωνικές Κραυγές, Metalist, Bloody Carnage, ΩΜΕΝ, Black Sheep, Τρεις κάποιοι + Sick Effect, Addictive, Exanimus, συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Αφιερώματα έγιναν στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και στα 40 χρόνια της ΚΝΕ, στη δράση του ΚΚΕ για τα περιβάλλον. Στο χώρο για τον ελεύθερο χρόνο έγινε συνάντηση νέων δημιουργών - καλλιτεχνών, συζήτηση με καλεσμένο του ΕΣΥΝ για τα ναρκωτικά και προβολές με θέμα την αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν, χτες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, δε βολεύονται στη σκιά της άχαρης ζωής που τους «προσφέρει» το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν υποτάσσονται στο σχολείο της αμορφωσιάς και των ταξικών φραγμών, που δεν τους αξίζει. Θέλουν ουσιαστική Παιδεία για όλα τα παιδιά κι αν ήταν σε κάτι να ξεχωρίζουν, θα ήθελαν να είναι για τον πλούτο και την ουσία των γνώσεών τους. Αναζητούν άλλους δρόμους φωτεινούς, νέους ορίζοντες και παλεύουν για να γίνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Και καλούν σ' αυτόν το δύσκολο, αλλά τόσο όμορφο αγώνα όλα τα παιδιά του λαού. Το είπε στην ομιλία του στην εκδήλωση ο Θ. Αναπλιώτης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ: «Ελάτε μαζί μας! Στην ομορφιά του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Στην πάλη για όσα ονειρευόμαστε και μας τα στερούν. Για να ξεριζώσουμε την αιτία των βασικότερων προβλημάτων. Για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ