ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Ιούλη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ
Αφηνιασμένοι... ταύροι

Πρωταθλητές Ευρώπης από την Κυριακή το βράδυ οι Ισπανοί

Από την Κυριακή το βράδυ - και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια - η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι «φούριας ρόχας» ήταν εμφανέστατα καλύτεροι των Γερμανών, στον τελικό του EURO 2008, και επικράτησαν 1-0 (33' Τόρες). Τα «πάντσερ», όπως αναγνώρισαν και τα στελέχη τους, παρουσιάστηκαν κατώτερα του αναμενομένου. Σε καμιά στιγμή δεν μπόρεσαν σοβαρά να απειλήσουν την Ισπανία και να δείξουν ότι δικαιούνται κάτι περισσότερο. Οι Ιβηρες είχαν καλύτερη κυκλοφορία, αλληλοκάλυψη, λύσεις απέναντι σε κάθε πρόβλημα. Αν μάλιστα (ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης) είχαν καλύτερες τελικές επιλογές, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Η Ισπανία απολύτως δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο, ύστερα από 44 χρόνια.

Την ανωτερότητα των «φούριας ρόχας» αναγνώρισε και ο εκλέκτορας των Γερμανών, Γιόακιμ Λεβ: «Οφείλουμε να παραδεχτούμε την ανωτερότητα της Ισπανίας από τεχνικής άποψης και ποιότητας. Ηταν καλύτερη και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα. Ασφαλώς και είμαστε απογοητευμένοι, αλλά οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες».

Από την πλευρά του ο σκόρερ της αναμέτρησης, Φερνάντο Τόρες, μίλησε για «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» και απονομή δικαιοσύνης. «Γιατί η ομάδα που έπαιξε καλύτερα σε όλη τη διοργάνωση κατέκτησε το Κύπελλο. Αυτό είναι πολύ καλό για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είναι ο πρώτος μας τίτλος μετά από τόσα πολλά χρόνια και ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη».

  • Κορυφαίος παίχτης στο τουρνουά αναδείχτηκε, από την τεχνική επιτροπή της UEFA, ο Τσάβι Ερνάντεζ.
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Στη σκιά του εκτεταμένου σκανδάλου ντόπινγκ, έγιναν αρχαιρεσίες στην ομοσπονδία άρσης βαρών (ΕΟΑΒ). Παρά τις έντονες «φήμες» ο Πύρρος Δήμας δε διεκδίκησε τελικά την προεδρία. Εθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη Α΄ αντιπρόεδρος. Νέος πρόεδρος της ΕΟΑΒ θα είναι ο Νίκος Δεπούντης, γενικός γραμματέας ο Ευάγγελος Γεραπετρίτης και Γ΄ αντιπρόεδρος ο Αλέκος Κόκκαλης. Απαντες αποτελούν και τα νέα πρόσωπα στη διοίκηση της ομοσπονδίας. Από την προηγούμενη επανεξελέγησαν οι Δημήτρης Μαυρομματίδης (Β΄ αντιπρόεδρος), Μαρία Παντικίδου (ταμίας), Ελένη Δεσκάτα (αναπλ. ταμίας), Αντώνης Ταμουτσίδης (έφορος υλικού), Βασίλης Γερακάρης, Σίμος Μαμτσαδέλης, Κων/νος Μαυρακάκης, Γιώργος Παρασκευόπουλος, Ευάγγελος Προκοπίδης, Νίκος Σκιαδάς (μέλη).

ΣΤΙΒΟΣ

Με την ...επαρχία να έχει την τιμητική της στις επιτυχίες, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων/Παγκορασίδων όπου το νέο ...αίμα του ελληνικού στίβου έδωσε το καλύτερο εαυτό του. Στη βαθμολογία των Παμπαίδων πρώτευσε ο σύλλογος ΓΕ Αγρινίου, ενώ στην αντίστοιχη των Παγκορασίδων η ΓΕ Ηρακλείου. Σε ατομικό επίπεδο πολύ καλή κούρσα έκανε στα 300 μ. παγκορασίδων η Ελπίδα Τόκα του ΓΣ Ωρωπού, που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με χρόνο 41.76 αφήνοντας δεύτερη την Μαριάννα Ράπτη (ΓΣ Λαγκαδά) 41.98 και τρίτη την Κατερίνη Καραστογιάννη με 42.28.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε καλό δρόμο

Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Γιαννάκη να δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος από την κατάσταση των παικτών, η Εθνική ανδρών ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι ενόψει της συμμετοχής της στο προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας. Οπως τόνισε ο Ελληνας προπονητής, το ζητούμενο είναι πλέον η εικόνα που θα δείξουν οι παίκτες στην καθοριστική φάση των φιλικών. «Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε υγεία, ότι δεν είχαμε κανένα τραυματισμό να μας απασχολήσει. Ολα δείχνουν μεγάλη όρεξη για δουλειά στις προπονήσεις. Τώρα έχουμε τα φιλικά στη Γερμανία, θέλουμε να δούμε πώς έχουμε προσαρμοστεί, μετά τη δουλειά που έχουμε κάνει, και πόσο μπορούμε να παίξουμε αυτό που μπορούμε να παίξουμε», δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

  • Και επισήμως πλέον ο Μιχάλης Πελεκάνος ανήκει στον Ολυμπιακό. Η πειραϊκή ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεσμεύτηκε με τους «ερυθρόλευκους» για τα επόμενα τρία χρόνια.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πρεμιέρα με προβλήματα

Με απουσίες και προβλήματα άνοιξε η - ανεπίσημη - αυλαία για την ΑΕΚ. Η επίσημη πρεμιέρα είναι την Τετάρτη (με απογευματινή προπόνηση), αλλά, ουσιαστικά, από χθες ξεκίνησε η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, με εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις. Απουσίαζαν οι διεθνείς Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Μάχο, Μαϊστόροβιτς και ο νεοαποκτηθείς Μπερνς που έχει ακόμα υποχρεώσεις με την Ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας. Οι Ριβάλντο, Ράμος δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν έγκαιρα, ενώ ο Σορεντίνο πήρε επιπλέον άδεια (ως τις 7/7) μήπως καταφέρει να βρει ομάδα για να μετεγγραφεί. Το πρόβλημα ...ακούει στο όνομα Γκουστάβο Μαντούκα που θα μείνει 6 εβδομάδες εκτός προπονήσεων, αφού δεν ξεπέρασε πρόβλημα (οστικό οίδημα στην περιοχή της αριστερής πτέρνας) που είχε εμφανιστεί στα τέλη της περασμένης περιόδου.

  • Αίσιο τέλος είχε - για παίχτη και ΠΑΕ - το «σίριαλ Γκούμα». Χθες, η διοίκηση του Παναθηναϊκού και ο ποδοσφαιριστής συμφώνησαν στο οικονομικό σκέλος και ο 33χρονος αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Αντίθετα, αποχώρησε από το τριφύλλι ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος. Ο 26χρονος αμυντικός ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ Ηρακλής και θα φοράει την κυανόλευκη φανέλα για την επόμενη τριετία.
  • Ποδοσφαιριστής του Αρη θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γάλλος αμυντικός Βαλεντίν Ρομπέρζ.
«ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 2008»
Εντυπωσίασε το Φεστιβάλ Γυμναστικής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κεφαλονιά την Κυριακή το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής που για άλλη μια φορά συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος, μάλιστα, η διοργάνωση, που έκλεισε δυο δεκαετίες ζωής, ήταν αφιερωμένη στο μαζικό χαρακτήρα του αθλητισμού και είχε σαν σύνθημα το «Γυμναστική για όλους». Περισσότεροι από 1.500 αθλούμενοι από την Ελλάδα και άλλες έξι ευρωπαϊκές πόλεις παρουσίασαν τα θεματικά προγράμματά τους, εντυπωσιάζοντας τους θεατές. Ξεχωριστή στιγμή των αγώνων αποτέλεσε η συμμετοχή της πρώην Ολυμπιονίκη Στέλλας Πολλάτου, που μαζί με τις πρωταθλήτριες Ελένη Δαρδαμάνη - Μαρία Αντύπα, καθώς και άλλες αθλήτριες που έχουν βγει από τον διοργανωτή σύλλογο ΑΓΣ Επτανήσων παρουσίασαν ένα ειδικό πρόγραμμα. Ολοι οι συμμετέχοντας τιμήθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα.

  • Με δύο ασημένια μετάλλια επέστρεψαν από το Διεθνές Οπεν Ενόργανης Γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας, η Στεφανί Μπισμπίκου (2η στους ασύμμετρους ζυγούς) και ο Δημήτρης Μαρκούσης (2ος στις ασκήσεις εδάφους)... Από την πλευρά του ο Βλάσης Μάρας έμεινε εκτός βάθρου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ