Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ
Αφηνιασμένοι... ταύροι

Πρωταθλητές Ευρώπης από την Κυριακή το βράδυ οι Ισπανοί

Από την Κυριακή το βράδυ - και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια - η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι «φούριας ρόχας» ήταν εμφανέστατα καλύτεροι των Γερμανών, στον τελικό του EURO 2008, και επικράτησαν 1-0 (33' Τόρες). Τα «πάντσερ», όπως αναγνώρισαν και τα στελέχη τους, παρουσιάστηκαν κατώτερα του αναμενομένου. Σε καμιά στιγμή δεν μπόρεσαν σοβαρά να απειλήσουν την Ισπανία και να δείξουν ότι δικαιούνται κάτι περισσότερο. Οι Ιβηρες είχαν καλύτερη κυκλοφορία, αλληλοκάλυψη, λύσεις απέναντι σε κάθε πρόβλημα. Αν μάλιστα (ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης) είχαν καλύτερες τελικές επιλογές, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Η Ισπανία απολύτως δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο, ύστερα από 44 χρόνια.

Την ανωτερότητα των «φούριας ρόχας» αναγνώρισε και ο εκλέκτορας των Γερμανών, Γιόακιμ Λεβ: «Οφείλουμε να παραδεχτούμε την ανωτερότητα της Ισπανίας από τεχνικής άποψης και ποιότητας. Ηταν καλύτερη και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα. Ασφαλώς και είμαστε απογοητευμένοι, αλλά οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες».

Από την πλευρά του ο σκόρερ της αναμέτρησης, Φερνάντο Τόρες, μίλησε για «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» και απονομή δικαιοσύνης. «Γιατί η ομάδα που έπαιξε καλύτερα σε όλη τη διοργάνωση κατέκτησε το Κύπελλο. Αυτό είναι πολύ καλό για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είναι ο πρώτος μας τίτλος μετά από τόσα πολλά χρόνια και ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη».

  • Κορυφαίος παίχτης στο τουρνουά αναδείχτηκε, από την τεχνική επιτροπή της UEFA, ο Τσάβι Ερνάντεζ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ