ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Στον αγώνα της εργατικής τάξης βρίσκεται η διέξοδος

Περιοδεία στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας»

Από τη χτεσινή περιοδεία στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας»
Από τη χτεσινή περιοδεία στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας»
Στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» περιόδευσε χτες το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας στους εργαζόμενους της βάσης την πολιτική πρόταση εξουσίας του Κόμματος, απευθύνοντας ταυτόχρονα στους νέους που εργάζονται εκεί, κάλεσμα συμμετοχής στο 34ο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που φέτος θα είναι αφιερωμένο στα 90χρονα του Κόμματος και στα 40χρονα της Οργάνωσης των νέων κομμουνιστών.

Ο Γιάννης Πρωτούλης μιλώντας στους εργαζόμενους επισήμανε ότι σήμερα τα περιθώρια του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν αρχίσει να στενεύουν, μια και ο λαός σιγά - σιγά αποκτά πείρα, βγάζει συμπεράσματα από την εναλλαγή των δύο κομμάτων στη διακυβέρνηση της χώρας. «Εχει αρχίσει να τους παίρνει "χαμπάρι", δε θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι τους έχει σιχαθεί. Ο λαϊκός κόσμος, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου δεν πρέπει να τους έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει ελπίδα για το λαό, υπάρχει άλλος δρόμος για να βγει από το αδιέξοδο και αυτή η ελπίδα πρέπει να δυναμώσει. «Η ελπίδα βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ», είπε. Στη συνέχεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων σε όλα τα σωματεία εργαζομένων, στις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, οι οποίες συστηματικά και με συνέπεια αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Καταλήγοντας, ο κομμουνιστής βουλευτής υπογράμμισε πως «γνωρίζουμε ότι αυτά που προτείνουμε δεν είναι εύκολα» όμως, συνέχισε, «εμείς δε λέμε στο λαό, απλώς "ψηφίστε μας" και θα λύσουμε τα προβλήματά σας. Τον καλούμε να κινητοποιηθεί αγωνιστικά ο ίδιος, κόντρα στην πολιτική της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων για τη λύση των προβλημάτων του, γιατί δεν πιστεύουμε στους "μεσσίες"». Αν η εργατική τάξη δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια της δεν πρόκειται να δει καμία ουσιαστική αλλαγή στη ζωή της, υπογράμμισε.

Ο Γ. Πρωτούλης απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που του έθεσαν οι εργαζόμενοι της τεχνικής βάσης, σχετικά με την τακτική του Κόμματος στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, αλλά και τη συνολική πολιτική του πρόταση, ξεκαθαρίζοντας ότι βασικός γνώμονας που καθορίζει τη στρατηγική και τακτική των κομμουνιστών είναι το πώς η εργατική τάξη θα πάρει στα χέρια της τη διαχείριση του τεράστιου πλούτου που η ίδια παράγει.

Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

-- Εκδήλωση αφιερωμένη στα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και στα 40 χρόνια της ΚΝΕ, πραγματοποιεί η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη 16 του Ιούλη και ώρα 8.30 μ.μ., στο κέντρο «Ξάγναντο» στο Κλειστό. Ομιλήτρια θα είναι η Φωτεινή Τσόλου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πολιτικό μνημόσυνο για τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από την περιοχή Ζυγοχώρια και από τα κεφαλοχώρια Κομπότι και Πέτα. Την παρουσίαση θα κάνει ο Δημήτρης Γιαννούλης, μέλος της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τάτση «Το οδοιπορικό ενός ανταρτοΕΠΟΝίτη στο ΔΣΕ», με εισηγητή τον καθηγητή και μέλος του ΚΣ της ΠΕΕΠΠ Γιώργο Σύρο.

-- Εκδήλωση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη 16 Ιούλη, οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ, με θέμα «Η Εθνική Αντίσταση στο Ηράκλειο, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ». Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο Πάρκο Γεωργιάδη και θα περιλαμβάνει ιστορικό χρονικό, ομιλία, ποιήματα, αντάρτικα τραγούδια και έκθεση φωτογραφίας.

Πολύμορφες δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

Πολύμορφες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, περιοδείες, ομιλίες, συναντήσεις στελεχών οργανώνουν σε όλη τη χώρα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί:

-- Σήμερα Τετάρτη ανοιχτή συγκέντρωση για το ζήτημα της Υγείας πραγματοποιεί η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ στις 8 μ.μ., στο θεατράκι της Σκάλας, με ομιλητή τον Αποστόλη Τασούλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Τετάρτη στην Τροιζηνία θα περιοδεύσει η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Τροιζηνίας, τον Σύλλογο Δασκάλων και με ΔΣ Γεωργικών Συνεταιρισμών και θα περιοδεύσει στην αγορά.

-- Σήμερα Τετάρτη εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία» θα πραγματοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με ομιλητή τον Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Τετάρτη η ΚΟΒ Χαλκίδας διοργανώνει σύσκεψη για τον «Καποδίστρια Β», στις 8 μ.μ. με ομιλητή τον Β. Σταματούκο, μέλος του Γραφείου της Αχτίδας Χαλκίδας.

-- Σήμερα Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. στην Πελασγία σε σύσκεψη για τον «Καποδίστρια Β» θα μιλήσει ο Κ. Μπασδέκης, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας.

-- Αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ. επίσκεψη στο 6ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ (Ογκολογικό «Γεώργιος Γεννηματάς») αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Πέμπτη η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ στα πλαίσια της καμπάνιας για την Υγεία οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του Κόμματος, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Την παρουσίαση των θέσεων θα κάνει ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου & Κοτοπούλη, 1ος όροφος), η Αχτίδα Μεταφορών διοργανώνει εκδήλωση με νέους εργαζόμενους από την ΕΘΕΛ, με θέμα τα προβλήματα της νεολαίας και οι θέσεις του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Π. Παπαγεωργόπουλος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

-- Αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα σε σύσκεψη φορέων της περιοχής για τα προβλήματά της θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας.

-- Αύριο Πέμπτη σε πολιτική συγκέντρωση των ΚΟ Ελευσίνας του ΚΚΕ, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Λαού, τις θέσεις του Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Ενωση θα παρουσιάσει ο Χρ. Κολοβός, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

-- Την Παρασκευή 18/7 στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Αυλώνος διοργανώνει σύσκεψη στο Αυλωνάρι για τον «Καποδίστρια Β» με ομιλητή τον Γ. Τζαβάρα, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Εύβοιας.

-- Την Παρασκευή 18/7 στις 8.30 μ.μ. στην Μακρακώμη διοργανώνεται σύσκεψη για τον «Καποδίστρια Β» με ομιλητή τον Λ. Ψαρογιάννη, μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας.

-- Το Σάββατο 19/7 στις 8.30 μ.μ. στον Αγιο Σεραφείμ σε σύσκεψη για τον «Καποδίστρια Β» θα μιλήσει ο Κ. Μπασδέκης, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας.

-- Το Σάββατο 19/7 η ΚΟ Νέας Περάμου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στα γραφεία της με θέμα τις θέσεις του Κόμματος για την ΕΕ. Θα μιλήσει ο Χρ. Κολοβός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 20/7 πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Μεσολόγγι στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη.

-- Τη Δευτέρα 21/7 στις 9 μ.μ. η ΚΟΒ Νέας Αρτάκης διοργανώνει συγκέντρωση στο δημαρχείο με ομιλήτρια τη Σοφία Ντούρου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

-- Την Τετάρτη 23/7 η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την αντισεισμική θωράκιση, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Αταλάντης. Θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος - ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Τ. Χρονάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

-- Την Τετάρτη 23/7 η ΚΟ Μεγάρων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Λυτάρα. Θα μιλήσει ο Γ. Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ