ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούλη 2008
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Φθηνές και δημιουργικές διακοπές

Eurokinissi

Οι διακοπές και το δικαίωμα στην αναψυχή είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης, όπως το 8ωρο, η ασφάλιση κλπ. Ενα δικαίωμα που χρόνο με το χρόνο αφαιρείται από όλο και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας, των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων. Από εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ακριβώς σε αυτούς, τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, τους νέους που «δεν έχουν ούτε για μια βουτιά», απευθύνεται η ΚΝΕ και διοργανώνει φθηνές και δημιουργικές διακοπές. Την Παρασκευή 25 Ιούλη, αναχωρούν στις 10 το πρωί, από το Αρχαιολογικό Μουσείο (δίπλα στο Πολυτεχνείο), τα πρώτα πούλμαν για το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ, στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού (ΠΑΤΟΥΣΥ) των εργαζόμενων της «Τυποεκδοτικής». Και στόχος είναι «κάθε νέος, κάθε εργαζόμενος να κάνει όσα δεν μπορεί τον υπόλοιπο χρόνο. Να γνωρίσει νέα μέρη και την ιστορία τους, να έρθει σ' επαφή με τη φύση. Να ασχοληθεί με νέες δημιουργικές δραστηριότητες. Να πάρει μια ανάσα», υπογραμμίζει ο Θοδωρής Λιάπης, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το κάμπινγκ της ΚΝΕ θα λειτουργεί μέχρι και τις 15 Αυγούστου και πολύμορφες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες θα διοργανωθούν στο χώρο: Λαϊκά γλέντια, βραδιά ποίησης, συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, κινηματογραφικές βραδιές, εκδρομές σε Αγία Αννα, Ψαροπούλι, Μαντούδι, αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, προφεστιβαλική εκδήλωση στην Ιστιαία, παιχνίδια (πρωτάθλημα Trivial μεταξύ των περιοχών, κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού κ.ά.).

Ιδιαίτερης σημασίας θα έχει η φιλοξενία στο κάμπινγκ και η ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει με νεολαίους από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, την οργάνωση που διώκεται στη χώρα της για την κομμουνιστική της δράση και τις αρχές της.

Εύκολη πρόσβαση

Η συμβολική συμμετοχή για τους κατασκηνωτές είναι 3 ευρώ τη μέρα. Για τους νέους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, η ΚΝΕ δρομολογεί πούλμαν από την Αθήνα για το Αχλάδι, την Παρασκευή 25 Ιούλη και στις 4 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, από το Αρχαιολογικό Μουσείο (δίπλα στο Πολυτεχνείο). Παράλληλα, αναχωρούν ΚΤΕΛ καθημερινά από Αθήνα για Χαλκίδα (από τις 5.50 π.μ. - 6.30 μ.μ. και κάθε μισή ώρα) και από Χαλκίδα για Αχλάδι υπάρχουν καθημερινά δύο δρομολόγια ΚΤΕΛ στις 12.30 και στις 2.30 το μεσημέρι.

Για όσους από τη Βόρεια Ελλάδα επιλέξουν το Αχλάδι, η περιοχή είναι προσβάσιμη με φέρι μποτ από τα λιμάνια Αρκίτσα και Γλύφα στο Νομό Φθιώτιδας. (Λιμενικός Σταθμός Αρκίτσας, τηλέφωνο: 2233.091.290 και Λιμενικός Σταθμός Γλύφας: 2238.051.389).

  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που φέτος είναι αφιερωμένο στην 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. Την Παρασκευή 25 Ιούλη πραγματοποιείται εκδήλωση στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - Η πρόταση και στάση ζωής και αγώνα που προτείνει η Οργάνωσή μας». Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.
Πολύμορφες δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

Πολύμορφες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, περιοδείες, ομιλίες, συναντήσεις στελεχών οργανώνουν σε όλη τη χώρα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ. Για τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί:

Σήμερα Τρίτη

-- Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στις 6 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Αγ. Αναργύρων. Στις 7 π.μ. στο δημαρχείο και το γκαράζ του Δήμου Πετρούπολης. Στις 7.30 π.μ. στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω και στο ΜΕΤΡΟ Δουκίσσης Πλακεντίας. Στις 8 π.μ. στο ΙΚΑ Ζωγράφου. Στις 9 π.μ. στο Γ' Θεραπευτήριο ΙΚΑ, στον Αγιο Σάββα. Στις 10 π.μ. στο THE MALL, στη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι και στη Φιλαδέλφεια, στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς». Στις 11 π.μ. σε ΚΟΣΜΟΚΑΡ, λαϊκή της Καισαριανής, τράπεζες της Φιλαδέλφειας, στο ΙΚΑ Φιλαδέλφειας. Στις 7 μ.μ. στα εμπορικά στα Ιλίσια και στην Καισαριανή. Στις 7.30 μ.μ. στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ακόμα, στο ξενοδοχείο LEDRA MARRIOTT, στα εργοστάσια Μετάλλου «Αποστόλου» και «Αντωνόπουλος», στο εργοστάσιο αργυροχρυσοχοΐας FOLLI FOLLIE, στη φαρμακοβιομηχανία «Γερολυμάτος» και στα τυπογραφεία «Πετρουλάκης» και «Λύκος».

-- Στις 10 π.μ. στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Ικόνιο και στις 7 μ.μ. στα μαγαζιά του Ν. Φαλήρου θα περιοδεύσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ. η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά θα περιοδεύσει στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού.

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 4 μ.μ. αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί την εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS AEBE και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

-- Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την αντισεισμική θωράκιση, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Αταλάντης. Θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος - ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Τ. Χρονάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

-- Η ΚΟ Μεγάρων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Λυτάρα. Θα μιλήσει ο Γ. Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ. αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την εταιρεία «Μαλτέζος ΑΒΕΕ».

-- Περιοδείες ακόμα θα γίνουν: Στις 6 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Αγ. Αναργύρων. Στο εργοτάξιο της Λεωφόρου Κηφισού στις 7.30 π.μ. Στη λαϊκή αγορά στην Πεύκη και στο ΙΚΑ πλατεία Αττικής (Θυμαράκια) στις 10 π.μ.. Στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στη 1 μ.μ. Στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση στις 2 μ.μ. Στο πολυκατάστημα ΑΤΤΙΚΑ στις 6 μ.μ.

Την Πέμπτη 24/7

-- Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει συζήτηση πάνω στη Διακήρυξη της ΚΕ για τις Ευρωεκλογές στις 8.30 μ.μ. στην καφετερία ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ (παλιά ψαράδικα). Ομιλητής θα είναι ο Ν. Φακιρίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

-- Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στις 6 π.μ. στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια. Στη 1 μ.μ. στο Σταθμό Λαρίσης.

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στην Κούβα

Για την Αβάνα της Κούβας αναχωρεί σήμερα Τρίτη και θα παραμείνει ως την Κυριακή 27 Ιούλη, για επίσημη επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση της ΚΝ Κούβας, η αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ Γιάννη Πρωτούλη, συνοδευόμενο από τους Κώστα Παπαδάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Λευτέρη Νικολάου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει επίσημη συνάντηση με στελέχη της ΚΝ Κούβας. Επίσης θα συναντηθεί με τη διεύθυνση της «Χουβεντούντ Ρεμπέλντε», οργάνου της ΚΝ Κούβας, και θα επισκεφθεί χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης της νεολαίας σε κρατικούς φορείς αρμόδιους για ζητήματα Παιδείας, Οικονομίας, Ερευνας.

Της επίσημης επίσκεψης θα ακολουθήσει η Μπριγάδα Εθελοντικής Εργασίας της ΚΝΕ στην Κούβα, από τις 27/7 έως τις 4/8, προς τιμήν των 40 χρόνων δράσης της ΚΝΕ. Η μπριγάδα θα βοηθήσει στη συλλογή καπνού στην περιοχή Πινάρ Ντελ Ρίο και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Η στήλη «Διά του Τύπου» λείπει σε άδεια



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ