ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Ιούλη 2008
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Συνέχεια στην αντιΚΚΕ λασπολογία

Μερίδα του αστικού Τύπου ανέλαβε να δώσει συνέχεια στην προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ που εξαπέλυσαν το προηγούμενο διάστημα ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., γύρω από την υπόθεση εξαγοράς της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» από την «ΚΟΣΜΟΤΕ». Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η αθλιότητα των συκοφαντιών σε βάρος του ΚΚΕ και η πασιφανής αδυναμία των ηθικών και φυσικών αυτουργών της επίθεσης να στηρίξουν έστω και με μισό στοιχείο τα ψεύδη που αναμασούσαν σε κάθε δημόσια τοποθέτησή τους την περασμένη βδομάδα, ο ορυμαγδός δηλώσεών τους - τουλάχιστον απ' όσους είχαν αναλάβει το ρόλο της δύναμης κρούσης - κάπως καταλάγιασε.

Αντ' αυτών αρκετές εφημερίδες στα κυριακάτικα φύλλα τους δίνουν άφθονο χώρο για να φιλοξενήσουν τα αποκυήματα της φαντασίας των ευφάνταστων, όπως αποδεικνύεται, συντακτών τους. Συναγωνιζόμενη η μία την άλλη, ως προς το ποια θα διαθέτει το πλέον προβοκατόρικο θέμα, εφημερίδες όπως η «Αξία» του Σαββάτου και η «Ημερησία», το «Βήμα» και βεβαίως η «Αυγή» της Κυριακής έδειξαν τον ...καλύτερο αντιΚΚΕ εαυτό τους. Αρθρα επί άρθρων στήθηκαν πάνω στους ισχυρισμούς των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. και ελλείψει στοιχείων που να τεκμηριώνουν, πολύ περισσότερο να αποδεικνύουν οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του ΚΚΕ, αφήνουν με τη μορφή ερωτημάτων και υπαινιγμών να εννοείται ότι κάτι «τρέχει» με τα οικονομικά του γενικότερα...

Είναι προφανές ότι η τέτοια επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ δεν τους «βγαίνει», ούτε μπορεί να πάει μακριά. Οι σκευωρίες και οι προβοκάτσιες, όπως και στο παρελθόν, που επιχειρήθηκαν, πέφτουν αργά ή γρήγορα στο κενό, συμπαρασύροντας και τους εμπνευστές τους. Για τον απλό λόγο ότι και οι πέτρες γνωρίζουν πως το ΚΚΕ συναλλαγές με την πλουτοκρατία δεν είχε και δεν έχει. Κι αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η ίδια του η πολιτική που αντιπαλεύει με σθένος και επιμονή τα συμφέροντα του κεφαλαίου, έχοντας ταχθεί από την ίδρυσή του σε ένα σκοπό τον οποίο δεν πρόδωσε ποτέ, στην υπεράσπιση και προώθηση των λαϊκών συμφερόντων.

Αναταραχή στην «Αυγή»

Αντιδράσεις συναντά η κατά πλειοψηφία απόφαση της ΠΓ του ΣΥΝ για συγχώνευση της εφημερίδας «Αυγή» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο». Πέρα από τα στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» που καταψήφισαν στην ΠΓ την πρόταση, έντονη υπήρξε η αντίδραση του ΔΣ της εφημερίδας που αποφάσισε να συγκαλέσει συνέλευση μετόχων το Σεπτέμβρη όπου να συζητηθεί το θέμα αλλά και να εκλεγεί νέο ΔΣ καθώς, όπως αναφέρει στην απόφασή του, που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη «Αυγή», «εφόσον ο ΣΥΝ, ως μέτοχος του 25%, αίρει την εμπιστοσύνη του από το ΔΣ, είμαστε υποχρεωμένοι να προκηρύξουμε ΓΣ Μετόχων, για εκλογή νέου ΔΣ».

Το ΔΣ της «Αυγής» κατά πλειοψηφία ενέκρινε και κείμενο με τις θέσεις του για την προτεινόμενη συγχώνευση. Σ' αυτό υπογραμμίζεται ο «αυτόνομος» και «πολυμετοχικός» χαρακτήρας της εφημερίδας που «δεν είναι κομματικό όργανο», όπως αναφέρεται. Γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα, με σαφείς αιχμές εναντίον του ΣΥΝ που δεν τη στήριξε επαρκώς, καθώς, όπως σημειώνεται, «δε στήριξε ικανοποιητικά» το σχέδιο διάσωσης που είχε καταρτιστεί και με το οποίο είχε συμφωνήσει, ενώ «εμφανίζονταν ταλαντεύσεις όσον αφορά την έκταση του ενδιαφέροντός του για την "Αυγή"». Το ΔΣ καταθέτει και την απορία του «η ενοποίηση δύο "προβληματικών" οικονομικά εταιρειών οδηγεί σε μια υγιή;» και συμπληρώνει: «Το ΔΣ έχει ευθύνη απέναντι στους 2.000 μετόχους. Δεν μπορεί να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν μπορεί να γίνει κομματικό έντυπο. Δεν μπορεί να αρθεί η αυτονομία της "Αυγής" κι αυτό είναι ιστορική ευθύνη». Τέλος, το ΔΣ καλεί τον ΣΥΝ να αποφύγει τον κίνδυνο διαιρέσεων στην «Αυγή».

ΣΥΝ - «ΑΥΓΗ»
Στην πρωτοκαθεδρία των αθλίων

Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άθλια προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος του ΚΚΕ και στην οποία πρωτοστάτησαν ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ, ήρθε να επιβεβαιώσει με το χαρακτηριστικότερο τρόπο αυτό που τόνιζε σχετική ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οτι: ενώ «γνωρίζει πως το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση (σ.σ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ) προτιμά να αποσιωπά, προτιμά τα υπονοούμενα, επαναλαμβάνει και αυτός τα σχετικά με μια απουσία του ΚΚΕ από την Επιτροπή της Βουλής. Ψαρεύει, ως συνήθως, σε θολά νερά».

Στην Κυριακάτικη «ΑΥΓΗ», (20/7/2008), ο ΣΥΝ φεύγει τελείως από τα θολά νερά και κολυμπά - καθαρά πια - στο βούρκο της προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ. Ενα άρθρο σχετικά με τα οικονομικά του Κόμματος, γεμάτο ψέματα, κατά την προσφιλή τακτική τους, με τίτλο: «Σπάνε τα ταμπού», στην ουσία, υιοθετεί ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΠΑΣΟΚ, που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια, πολλά από όσα γράφει αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο, όταν προσπαθείς να «στήσεις» συκοφαντία, χωρίς να έχεις κανένα στοιχείο.

Εχουμε και λέμε:

1.Εμφανίζει ευθέως τον επιχειρηματία ΓΕΡΜΑΝΟ να έχει εξαγοράσει τη σιωπή του ΚΚΕ, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τον ΟΤΕ. «Δείχνει - λέει - ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί να βοηθήσει ένα κόμμα προσδοκώντας στη σιωπή του, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το πιο «φωνακλάδικο» κόμμα».

Προφανώς, ο ΣΥΝ έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις και γνωρίζει καλά ότι το ΚΚΕ - με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι εικασίες και σενάρια - έχει τοποθετηθεί για την υπόθεση από τον Οκτώβρη του 2000 μέχρι και σήμερα, πολλές φορές. Κάτι που έχει ειπωθεί σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και έχει γραφεί στον «Ρ». Ομως, η «ΑΥΓΗ» και ο ΣΥΝ, αν και ξέρουν, συμμετέχουν συνειδητά στην προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ.

Και μάλιστα σχεδόν επαναλαμβάνουν επί λέξει όσα είπε προ ημερών ο Γ. Καρατζαφέρης, ότι: «Πρέπει (σ.σ. το ΚΚΕ) να πει στον ελληνικό λαό γιατί ενώ σε επουσιώδη θέματα φωνάζει, κραυγάζει, βγαίνει στους δρόμους, γι' αυτό το μεγάλο σκάνδαλο ποιεί τη νήσσα». Γκαιμπελισμός οπορτουνιστών...

2.Σε άλλο σημείο του κειμένου της «ΑΥΓΗΣ», γράφουν: «Επί της ουσίας η ηγεσία του ΚΚΕ ομολογεί ότι έχει δικές της επιχειρήσεις και ότι παίρνει λεφτά από επιχειρηματίες. Σε σχέση με το πρώτο, καλό και μάλλον υποχρεωτικό είναι να κοινοποιήσει αυτές τις επιχειρήσεις, χωρίς να επικαλείται αστείες δικαιολογίες. Σε σχέση με το δεύτερο, χωρίς κανείς να μπορεί να αποδείξει κάτι, τίθεται το (εύλογο) ερώτημα με τι ανταλλάγματα βοηθάνε οι επιχειρηματίες το ΚΚΕ».

Η συγκεκριμένη φράση επιβεβαιώνει το βρώμικο παιχνίδι της «ΑΥΓΗΣ» και του ΣΥΝ. Δε γνωρίζουμε αν «εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια», γιατί η «ΑΥΓΗ» και ο ΣΥΝ τηρούν «άκρα του τάφου σιωπή» για τα οικονομικά τους.

Η αθλιότητά τους συνεχίζεται, αφού θέτουν το ερώτημα για το ποια είναι τα ανταλλάγματα των επιχειρηματιών που δίνουν λεφτά στο ΚΚΕ. Βάζουν βέβαια και το «χωρίς κανείς να μπορεί να αποδείξει κάτι», απλά για να εκτεθούν μόνοι τους και να επιβεβαιώσουν πόσο χωμένοι βαθιά είναι στην αντιΚΚΕ επίθεση.

Το ζητούμενό τους, λοιπόν, συμμετέχοντας προκλητικά στη λάσπη και το ψέμα, είναι να δώσουν, άλλη μια φορά, εξετάσεις στο σύστημα. Το κάνουν διαρκώς.

3.Στο ίδιο κείμενο της «ΑΥΓΗΣ» γράφουν: «Γνωστές είναι και οι συστάσεις - για να μην πούμε και τίποτα άλλο - σε πρώην στελέχη που εμπλέκονταν με τα οικονομικά του ΚΚΕ. "Πείτε ό,τι θέλετε, κάντε μας όση πολιτική κριτική θέλετε, αλλά όχι για τα οικονομικά", τους διαμηνύονταν, προφανώς για ευνόητους λόγους».

Εδώ αυτοαποκαλύπτονται, λέγοντας ότι οι "πρώην ΚΚΕ" και νυν δικοί τους (κάμποσοι βολεύτηκαν και οικονομικά), θέλοντας να υπηρετήσουν (αλήθεια ποιον; τον εξαγοραστή τους;) δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Ετσι γίνεται για όποιον πουλά τις ιδέες του.

4.Σε άλλο σημείο γράφουν: «Θεωρίες που "μασάνε" εύκολα τα μέλη του (σ.σ. εννοεί το ΚΚΕ) περί προβοκάτσιας, εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών του κόμματος».

Εδώ, λοιπόν, θα θυμίσουμε τι έγραφε ο αρθρογράφος του «Βήματος» Γ. Πρετεντέρης μόλις την περασμένη Πέμπτη: «Και αυτά τα περί "προβοκάτσιας", αλλού. Για την ακρίβεια: στους ηλίθιους που τα χάφτουν...».

Φοβερή η ομοιότητά τους, έτσι;

ΥΓ:Αλήθεια, ο ΣΥΝ έχει δώσει ποτέ του κάποιο στοιχείο για τα οικονομικά του στη δημοσιότητα; Εχει παρουσιάσει κάποιο μακρύ κατάλογο όσων τον ενισχύουν οικονομικά ή μελών του που συνδράμουν στις οικονομικές εξορμήσεις του;


Κ. Πασ.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Συνεργασία άνευ όρων με ΝΔ

Πρόθυμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ και μάλιστα «άνευ όρων» δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης, υιοθετώντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον Οκτώβρη.

«Αν ο κ. πρωθυπουργός θέσει σαν πρώτη του προτεραιότητα την κάθαρση και στη συνέχεια ασχοληθεί με την οικονομία και τα εθνικά θέματα, γιατί αυτές είναι οι μεγάλες προκλήσεις της χώρας, τότε είμαι έτοιμος να βοηθήσω προς κάθε κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. όταν ρωτήθηκε (από τον Αλφα 9,89) αν θα στηρίξει το ΛΑ.Ο.Σ. τη ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές. Εκτίμησε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές τον Οκτώβρη, «με δεδομένη τη δυσμενή θέση στην οποία έχει βρεθεί η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες», ενώ βλέπει πολύ πιθανό το σενάριο εκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. «Ασχετα αν τα δύο κόμματα και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείουν σήμερα μια τέτοια συνεργασία, αυτή είναι πιθανόν να συμβεί στο μέλλον ώστε να διεκδικήσουν την εξουσία, εφόσον έχουν βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν να πρεσβεύουν τις ίδιες απόψεις όπως η περίπτωση του σχεδίου Ανάν», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος απέκλεισε τη συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ., τονίζοντας: «προσχηματικές και ευκαιριακές συνεργασίες ενόψει εκλογών μοιάζουν με "γιουρούσια" κατάληψης της εξουσίας, που δεν ταιριάζουν στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ