ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανάγκη για πιο συνειδητή οργανωμένη πάλη

Με τους καραβομαραγκούς της Ζώνης, μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Σωματείου, συζήτησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Είναι σημαντική η σημερινή μέρα για τον κλάδο μας. Το ιστορικό μας σωματείο συναντιέται με την πρωτοπορία της εργατικής τάξης, με την πολιτική καθοδήγηση της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ».

Με αυτές τις φράσεις υποδέχτηκε τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, Γιώργος Πατζακόπουλος, μέσα στην κατάμεστη από καραβομαραγκούς αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Ο Σπ. Χαλβατζής συναντήθηκε με τους καραβομαραγκούς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μετά από απόφαση που πήρε η διοίκηση του Σωματείου να διοργανώσει σύσκεψη, προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος για τις θέσεις του ΚΚΕ, απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο τους εργάτες της Ζώνης όσο και ολόκληρη την εργατική τάξη, απέναντι «στο σκοταδισμό της άρχουσας τάξης», όπως επισήμανε ο πρόεδρος.

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι καραβομαραγκοί στον εκπρόσωπο του Κόμματος, που ξεπέρασε τα αναμενόμενα, αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν νέοι και ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, με την κατάθεση ερωτήσεων και απόψεων, έδωσαν μήνυμα ελπίδας για το συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων της εργατικής τάξης και τη συσπείρωση δυνάμεων για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής.

Και αυτή ακριβώς η παρουσία των νέων εργατών ήταν ένα από τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι με την ελπιδοφόρα παρουσία των νέων «μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι και η εργατική τάξη στο χώρο της ναυτιλίας, στο χώρο της επισκευής, στα ναυπηγεία και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι ικανή έμπειρη, μαχητική και αγωνιστική - το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές - και είμαστε σίγουροι ότι και στη σημερινή φάση του αγώνα θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών. Θα ενισχύσει με κάθε τρόπο το ΚΚΕ».

Ο Σπ. Χαλβατζής, αφού αναφέρθηκε στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος συνολικά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, απηύθυνε το κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαγκιστρωθούν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΝ, που συμφωνεί σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, σε όλα όσα έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενώ ξεκαθάρισε πως «για το ΚΚΕ είναι καθαρό ότι τα μεγάλα προβλήματα θα λυθούν μόνο με την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που τα δημιουργεί, τα αναπαράγει και τα οξύνει. Το Κόμμα υποστηρίζει ότι η άσκηση μιας συνεπούς φιλολαϊκής πολιτικής, που συνδέεται στενά και με ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης, εθνικής ανεξαρτησίας, ειρήνης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας».

Και απηύθυνε το κάλεσμα: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται συνολική δράση, αγώνας, σύγκρουση και ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του δικομματισμού». «Ολοι πρέπει να δουν την ανάγκη πιο συνειδητής οργανωμένης πάλης. Να ενισχύσουν την αγωνιστική αντίληψη του ΠΑΜΕ, μέσα στο οποίο δρουν κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές. Να ενισχύσουν τους συνδυασμούς που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ώστε να υπάρξει συντονισμός, ενίσχυση και πιο οργανωμένη αντίσταση, πιο ισχυρή και αποτελεσματική αντεπίθεση στις δυνάμεις του κεφαλαίου».

ΕΥΒΟΙΑ
Κορυφώνεται η πολιτική εξόρμηση

Με σύνθημα «Λαϊκή Παρέμβαση, τώρα», συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, σε όλο το νόμο, στους εργασιακούς χώρους, τόπους κατοικίας και γειτονιές, παντού, όπου υπάρχει και δραστηριοποιείται η εργατική τάξη, η νέα γενιά, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Πολιτική εξόρμηση, που θα κορυφωθεί με την πολιτική συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΚΟ Εύβοιας, το Σάββατο 16 Ιούλη, στις 9.30 το βράδυ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα προβλήματα που δημιουργούν και οξύνουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπισή τους και οι θέσεις του για τη λαϊκή συσπείρωση και συμμαχία, το πώς και γιατί οι εργαζόμενοι - παραγωγοί του πλούτου πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να εγκαθιδρύσουν τη δική τους Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Ετσι, από χτες και για όλη τη βδομάδα, τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας «αλωνίζουν» το νομό και ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Με την ανακοίνωση - πρόσκληση στο χέρι, χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στο χώρο της ΔΕΗ Χαλκίδας και στην Εφορία, ενώ το μεσημέρι έγινε περιοδεία στο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων GALENICA στη Γλύφα και σε συγκέντρωση εργαζομένων, μίλησε ο Βαγγ. Ξένος, μέλος του ΓΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και έγινε εξόρμηση στο εργοστάσιο της ΝΕΟΣΕΤ στο Βασιλικό και το απόγευμα μαζική εξόρμηση στην πόλη της Χαλκίδας και στα καταστήματα.

- Σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί εξόρμηση και μοίρασμα ανακοίνωσης στους εργαζόμενους, στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων (6.30 π.μ.) και στη Νομαρχία Εύβοιας, στα εργοστάσια ΣΕΛΜΑΝ και ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ (1.30 μ.μ.) και το απόγευμα περιοδεία στα χωριά Αυλίδα, Φύλλα και Αφράτι.

- Την Πέμπτη, 7 Ιούλη:

  • 7 π.μ.: Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων του ΟΤΕ.
  • 9 π.μ.: Εξόρμηση στις τράπεζες στη Χαλκίδα.
  • 1.45 μ.μ.: Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο ΒΕΤ ΑΕ.
  • 6.30 μ.μ.: Περιοδεία και μοίρασμα ανακοίνωσης στην πόλη της Χαλκίδας, στο Βασιλικό και στη Ν. Λάμψακο.

- Την Παρασκευή, 8 Ιούλη:

  • 10 π.μ.: Ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στην επιχείρηση παραγωγής λευκού κρέατος ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ.
  • 1.30 μ.μ.: Εξόρμηση και μοίρασμα ανακοίνωσης στο εργοστάσιο ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ.
  • 6.30 μ.μ.: Εξόρμηση σε Χαλκίδα, Λουκίσια και Δροσιά.

- Το Σάββατο, 9 Ιούλη:

  • 9 π.μ.: Μαζική εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της Νεάπολης, στη Χαλκίδα.
  • 12 μ.: Εξόρμηση και μοίρασμα ανακοίνωσης στο εργοστάσιο της HQF (πρώην Μιμίκος) στη Νέα Αρτάκη.
  • 8 μ.μ.: Περιοδεία στην πόλη της Αμαρύνθου.

- Την Κυριακή, 10 Ιούλη:

  • 9 π.μ.: Πανεξόρμηση με το «Ρ».
  • 8 μ.μ.: Περιοδεία και μοίρασμα ανακοίνωσης στην πόλη της Ερέτριας.
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Πολιτική συγκέντρωση οργανώνουν οι κλαδικές και εργατικές ΚΟΒ της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με θέμα «Τα προβλήματα της εργατικής τάξης και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης», σήμερα, Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία του Αγ. Τίτου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην Κοζάνη, σήμερα, Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πολιτική συγκέντρωση οργανώνει το ΚΚΕ στα Γρεβενά, σήμερα, Τετάρτη, 6 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πολιτική συγκέντρωση με θέμα «Τα προβλήματα που γεννάει η αντιλαϊκή πολιτική και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Σουφλαρίων του ΚΚΕ, στο πάρκο, στη συμβολή των οδών Σεφέρη και Αγιάς, στη Λάρισα. Ομιλητής θα είναι ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

-- Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη αύριο, Πέμπτη, 7 Ιούλη, θα μιλήσει ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 το βράδυ στην Πλατεία του Φάρου.

-- Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Δράμα αύριο, Πέμπτη, 7 Ιούλη, θα μιλήσει ο Χρήστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

- Η Κομματική Οργάνωση ΕΑΒ του ΚΚΕ, διοργανώνει αύριο, Πέμπτη, 7 Ιούλη, στις 8 π.μ., περιοδεία στο χώρο του εργοστασίου, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος θα μιλήσει και σε συγκέντρωση εργαζομένων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ