Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανάγκη για πιο συνειδητή οργανωμένη πάλη

Με τους καραβομαραγκούς της Ζώνης, μετά από πρόσκληση του ΔΣ του Σωματείου, συζήτησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Είναι σημαντική η σημερινή μέρα για τον κλάδο μας. Το ιστορικό μας σωματείο συναντιέται με την πρωτοπορία της εργατικής τάξης, με την πολιτική καθοδήγηση της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ».

Με αυτές τις φράσεις υποδέχτηκε τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, Γιώργος Πατζακόπουλος, μέσα στην κατάμεστη από καραβομαραγκούς αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Ο Σπ. Χαλβατζής συναντήθηκε με τους καραβομαραγκούς της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μετά από απόφαση που πήρε η διοίκηση του Σωματείου να διοργανώσει σύσκεψη, προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος για τις θέσεις του ΚΚΕ, απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο τους εργάτες της Ζώνης όσο και ολόκληρη την εργατική τάξη, απέναντι «στο σκοταδισμό της άρχουσας τάξης», όπως επισήμανε ο πρόεδρος.

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι καραβομαραγκοί στον εκπρόσωπο του Κόμματος, που ξεπέρασε τα αναμενόμενα, αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων ήταν νέοι και ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, με την κατάθεση ερωτήσεων και απόψεων, έδωσαν μήνυμα ελπίδας για το συντονισμό και την κλιμάκωση των αγώνων της εργατικής τάξης και τη συσπείρωση δυνάμεων για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής.

Και αυτή ακριβώς η παρουσία των νέων εργατών ήταν ένα από τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας ότι με την ελπιδοφόρα παρουσία των νέων «μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι και η εργατική τάξη στο χώρο της ναυτιλίας, στο χώρο της επισκευής, στα ναυπηγεία και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι ικανή έμπειρη, μαχητική και αγωνιστική - το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές - και είμαστε σίγουροι ότι και στη σημερινή φάση του αγώνα θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα των καιρών. Θα ενισχύσει με κάθε τρόπο το ΚΚΕ».

Ο Σπ. Χαλβατζής, αφού αναφέρθηκε στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος συνολικά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, απηύθυνε το κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαγκιστρωθούν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΝ, που συμφωνεί σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, σε όλα όσα έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενώ ξεκαθάρισε πως «για το ΚΚΕ είναι καθαρό ότι τα μεγάλα προβλήματα θα λυθούν μόνο με την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που τα δημιουργεί, τα αναπαράγει και τα οξύνει. Το Κόμμα υποστηρίζει ότι η άσκηση μιας συνεπούς φιλολαϊκής πολιτικής, που συνδέεται στενά και με ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης, εθνικής ανεξαρτησίας, ειρήνης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και λαϊκής εξουσίας».

Και απηύθυνε το κάλεσμα: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται συνολική δράση, αγώνας, σύγκρουση και ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του δικομματισμού». «Ολοι πρέπει να δουν την ανάγκη πιο συνειδητής οργανωμένης πάλης. Να ενισχύσουν την αγωνιστική αντίληψη του ΠΑΜΕ, μέσα στο οποίο δρουν κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές. Να ενισχύσουν τους συνδυασμούς που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ και οι σύμμαχοί του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ώστε να υπάρξει συντονισμός, ενίσχυση και πιο οργανωμένη αντίσταση, πιο ισχυρή και αποτελεσματική αντεπίθεση στις δυνάμεις του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ